Jump to content

Sajana

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sajana objavio

  1. Poštovani... Kako i dalje stoji moj problem s bratom i situacija se ni nakon dvije godine nije nimalo promjenila, ja sve više gubim živce i htjela bi se pošto poto riješiti tog nasljedstva koje mi nije donjelo apsolutno nikakvu korist, ponos i zadovoljstvo. Na pamet mi je palo da to prodam, odnosno da to ponudim bratovoj curi (živi s njim vec pet godina i moje mišljenje o njoj je da bi to htjela, pošto nema nigdje ništa niti se može nečem nadati pošto je iz jako siromašne obitelji sa sedmero braće, a ovaj ju na taj način i drži na uzici), a ako nebi prihvatila već bi nekog našla...cijena svega, odnosno moje polovice može biti i jedna kuna što se mene tiče! Zanima me koja je procedura? Kome se obratiti ukoliko netko pristane preuzeti (kupiti) taj moj dio? Također me zanima koji je postupak s jednom kućom koja je također polovicom uključena u moje vlasništvo, a nije legalizirana niti nema certifikat? Hvala Vam unaprijed...
  2. Također me zanima... Što ukoliko nađem poslodavca, odnosno uspijem doći do otkaza i sljedeći dan se prijavim kod novog poslodavca... Gubim li prava na pojačanu njegu djeteta, odnosno, moram li prolaziti ponovno vještačenje, da bi se utvrdilo isto i da bi kod novog poslodavca počela koristiti to pravo? Mogu li to uopće napraviti dok sam u tom statusu i kakve su posljedice za mene?
  3. Hvala G-man... Dakle, situacija je sljedeća... I dalje sam u radnom odnosu na neodređeno po HZMO i HZZO kod Kineza. Nitko nije prijavio promjenu, što nije ni bitno jer su "kao" firme vezane oib-om ionako kao jedna. ...saznajem da na Regos nitko nije predao ni jedan JOPPD obrazac za mene još od 3/2013, odnosno od mjeseca prodaje firme. ...da je još krajem 2013. god iz porezne uprave gdje je bila firma poslan dosje o zatvaranju firme u Zg, gdje nisu uvedeni do danas svi podaci i gdje stoji da je moj poslodavac sve obveze podmirio i s tim datumom zatvorio žiro račun te kako zbog "čiste" situacije nemaju nikakva potraživanja prema njemu i nemaju ni nikakav kontakt broj (ni njegov ni eventualnog knjigovodstvenog servisa). ....privatno doznajem da je novi vlasnik firme bio samo jedan jedini dan u Hrvatskoj i taj se datum podudara sa datumom primopredaje na trgovačkom sudu... ...kineskinja tvrdi da je "moj novi šef" preuzeo moje dokumente, tj radnu knjižicu i da je u tom trenutku bilo još zaposlenih... ...kontaktiran i trgovački sud u Zg, gdje referent potvrđuje da su dvije firme na jednom oib-u, od kojih "kineska" u promjeni, a nova aktivna. Nitko nije predao unatrag dvije godine ni jedan godišnji financijski izvještaj.. Ljudi, gdje sam?? Što da radim??
  4. Poštovanje... Potruditi ću se maksimalno skratiti... Dakle, od 2009. zaposlena kod privatnika i radila u trgovini. (Kinezi) 2010.u veljači rodila svoje prvo dijete i otvorila porodiljni. Do danas uz produljenja ostala na tom istom porodiljnom. Na kontrolnom vještačenju ove godine, potvrđena daljnja potreba pojačane njege i otvarujem pravo do veljače 2016. koristiti pravo na produljeni porodiljni. Mađutim, dokumentacija iz hzzo-a poslana na adresu poslodavca se vraća ponovo u hzzo. Mene kontaktiraju da je vraćeno i da dam novu adresu poslodavca. Zovem svoju šeficu, kineskinju koja mi na slabom hrvatskom kaže da ona nema više ništa sa mnom, da ona firmu prodala i daje mi šturi naziv firme, kojoj je prodala svoju (i mene skupa s firmom ). Preko hzmo dolazim do info. da sam i dalje u stalnom radnom odnosu kod prvog poslodavca sa starom adresom, dakle kod kineskinje. Ukucavanjem oib-a u sudski registar izbacuje se naziv još jedne firme, sa vlasnikom čija je adresa u Novom Sadu, a sjedište firme u Zagrebu. Pozivom na telefon adrese u Zg, kažu da te firme nema i da se ne sjećaju da je tu bila. Gdje naći novog poslodavca, tko je nadležan? Kamo poslati dokumentaciju? Gdje je moja radna knjižica? Tko je moj poslodavac? Molim Vas da me uputite jer sam izgubljena!! Hvala:moli:
  5. Ok za ovaj put, ali to mi nije trajno riješenje, jer koliko god ja imam pravo toliko ima i on. Kako to riješiti jednom zauvijek!? Da recimo dobijem polovicu šume i da ju ja ako hoću srušim odjednom ili kroz 10 godina...(karikiram)
  6. Hvala vam svima na trudu... Ja sam i dalje na 100 muka i neznam što da radim... Već sam skoro otišla po darovni i pokrenula postupak, ali me i dalje nešto koči... Možda sam zločesta, a možda mi je ipak samo žao onoga što pripada i meni...neznam... Sad me zanima sljedeće (ako netko ima volje i živaca da mi odgovori)... Pošto, kako sam navela, do sada nisam imala nikakvih potraživanja od njega i on unatrag 3 godine upravlja svime, bez obzira što je pola svega moje, sad sam u težoj financijskoj situaciji i trebam konkretno drva. Ja znam da šume ima dovoljno i on ju uredno koristi za svoje potrebe, ali ja neznam gdje su točno međe... Kako da ja pristupim i postupim? Jel da njega pitam gdje da rušimo? Jel da samo "uletimo" u šumu i srušimo što nam odgovara? Kako da to obavim na ljudski prema njemu, a opet povoljan način za mene!? Hvala
  7. Hvala Vam na odgovorima. Nisam više ni sigurna što konkretno želim vezano za naš odnos. Također ne vjerujem da će njegovu taštinu zadovoliti apsolutno vlasništvo. Da me poštuje kao sestru i da mu je stalo do nećaka, nebi ga brigalo na koga "glasi" zemlja, jer mu ništa ne uzimam i on gazduje sa svime (obrađuje vinograd, sprema si drva iz "naših šuma", dok je njive podijelio prijateljima da si obrađuju, a da me nije ni pitao)... Možda ja osjećam grižnju savjesti jer sam uzela pripadajući dio, dok s druge strane nakon 3 godine vidim da nas je zemlja "razdvojila" i na taj način želim sebi olakšati i uvjeriti se da ni činjenica da je postao veliki gazda na djedovini, neće promjeniti njegovu hladnoću, pa da se i ja malo "opustim" od upornog podilaženja i pokušaja da ostanemo u koliko toliko normalnim odnosima... Dakle, darovni ugovor predati na ovjeru kod istog javnog bilježnika gdje smo bili na ostavinskoj? Jel ga moram o tome obavijestiti da bi on potpisom prihvatio ili mu mogu samo rješenje gurnuti pod nos? 5% poreza na koji iznos? Tko to procjenjuje? Moram nekog posebnog pozivati na teren ili? Oprostite što gnjavim... Hvala Vam.
  8. Poštovani Ne služim se najbolje stručnim izrazima, pa ću se vjerojatno spetljati, ali potruditi ću se nekako objasniti moj problem. Otac nam je umro 2010.godine, te smo nakon nekoliko mjeseci pozvani na ostavinsku raspravu. Majka nam je umrla još 1989, pa smo bili pozvani samo brat i ja. Pošto sam se grozila eventualnih svađa i prepirki u javnobilježničkom uredu, pokušala sam s bratom sve dogovoriti prije. Koliko sam tamo shvatila, zakonom nam pripada svakom polovica svega što je otac imao...od kuće do svih ostalih nekretnina i pokretnina, međutim, moj brat nije bio zadovoljan takvom podjelom, jer je smatrao da s obzirom da je ostao doma i da je muško (ja sam se udala i imam dijete) treba dobiti više. Ja bi vjerojatno sve prepustila njemu, ali pod pritiskom rodbine i prijatelja (ja sa se brinula za kuću, ulagala, radila u polju, pomagala školovati brata, jer smo bili jako mali kad smo ostali bez mame, dok on nije neko oličenje radinosti i stabilnostii, pa su mi rekli nek mu ne ostavljam jer će sve uništiti, a da imam i dijete, pa nikad ne znam što me čeka) , odlučila sam da kuću i okućnicu, te veliku njivu iza te kuće prepustim u cjelosti, da može biti veliki gazda u svojoj kući, a ostale nekretnine (njive, vinogradi i šume) pristanem na podjelu po pola. Međutim, ni sada nakon 3 godine, moj brat sa mnom ne komunicira nikako osim službeno i kad je neizbježno, a ja sam postala svjesna da je to zbog toga što sam zadržala polovicu svega (samo papirnato)... Mene sad zanima, kakav bi bio postupak da ja njemu dam i ovo što je papirnato na moje ime, pa da postane apsolutni vlasnik? Hvala Vam puno na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija