Jump to content

blekica

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na brzom odgovoru. Znači čl. 85 st. 5 se odnosi i na privremenu nesposobnost za rad zbog komplikacija u trudnoći?Vidim da su navedeni porodiljni i roditeljski dopust, ne i komplikacije. I još samo pitanje, ako se komplikacije otvaraju s 1.3. za koji period mi poslodavac mora dati potvrdu o plaći? Od 8. mj. 2020 do 1. mj. 2021. ili 9. mj. 2020. do 2. mj. 2021.?
  2. Pozdrav, Trebam otvoriti komplikacije u ranoj fazi trudnoće. Zanima me s obzirom da bi se na posao vratila tek krajem 2022. godine moram li iskoristiti cijeli godišnji za 2021. godinu prije otvaranja komplikacija? Ili poslodavac može/mora isplatiti naknadu za godišnji jer se na posao vraćam poslije 30.06.2022. do kada je rok za korištenje godišnjeg iz prethodne godine. Nova sam u svemu tome pa molim za mišljenje.
  3. Hvala na odgovoru! A zar nisu dužni onda barem odgovoriti na moje pitanje tko je dobio posao?
  4. Pozdrav! Prijavila sam se na natječaj za posao u jednoj poznatoj hrvatskoj firmi [nije državna]. Uvjeti su bili općeniti: VSS, poznavanje rada na kompjuteru, engleskog jezika, a radno iskustvo nije bilo potrebno. Provedeno je testiranje od strane psihologa iz njihovog odjela za upravljanje ljudskim potencijalima i održan je intervju sa direktorom. Dobila sam odbijenicu u kojoj mi se zahvaljuju na prijavi, ali ne navodi se ime osobe koja je primljena. E sad, pošto smo svi koji smo pozvani na testiranje i razgovor imali iste kvalifikacije, zanima me sljedeće.. imam li zakonsko pravo tražiti ime i prezime osobe koja je zaposlena te tražiti na uvid svoj test i njezin test? P.S. Znam da posao neću dobiti, niti me zanima žalba, samo se želim uvjeriti u regularnost postupka provedbe natječaja jer smatram da bi to trebalo biti neko osnovno pravo svih kandidata!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija