Jump to content

DuLup

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ured je izdao građevinsku dozvolu i prije i sada.Prvi put je dobila potvrdu pravomoćnosti a sada ne može dokle se ne riješi žalba.Imate pravo,ne bih se ni ja kućio u blizini takvih ljudi,ali kada sam počeo kuću oni nisu bili tu.Tadašnji vlasnici su poumirali,a ovo su sada nasljednici..Čovjek nikada ne zna što ga čeka..
  2. Ured za graditeljstvo izdao je građevinsku dozvolu na koju su žalbu uložili sinovi i djeca preminulog vlasnika parcele koja graniči sa mojom.Preminuli je još uvijek upisan kao vlasnik parcele i u ZK izvatku stoji njegovo ime budući da još nije sprovedena-završena ostavinska rasprava .Poziv za uvid u spis poslan je upisanom vlasniku bez obzira što je on preminuo.Eventualni nasljednici sada osporavaju izdavanje građevinske dozvole sa objašnjenjem da su oni novi vlasnici-nasljednici i da oni ne priznaju među između moje i njihove čestice iako je izmjera izvršena 1999.godine i sve je uredno provedeno u katastru i sudu.Čak je 2004.god.u sudu izvršen upis kuće koja je izgrađena bez uporabne dozvole (izgrađena samo jedna etaža i sada se gradnja trebala nastaviti).Tada je kuća upisana,ali problem je nastao jer prilikom gradnje tada nije bio prijavljen početak gradnje.Zbog toga smo sada morali pristupiti izdavanju nove građevinske dozvole koju nam sada osporavaju.Napominjem da se međa sve ovo vrijeme nije mijenjala.Što napraviti?
  3. Ja imam isti problem,nismo prijavili početak građenja,ali pošto je moja građevinska iz 2005,tada se moglo evidentirati kuću u katastru i ZK,što smo i napravili,uz napomenu u ZK da je kuća upisana bez uporabne dozvole.Sada smo htjeli napraviti izmjenu građevinske radi nadogradnje,ali opet je zbog nepostojanja prijave početka građenja nastao problem,nije išlo.Morali smo raditi sve iz početka,dakle ponovo ishodovanje građevinske dozvole po novom projektu.
  4. Hvala Spitfire za info,nadam se da će Ured za graditeljstvo izdati dozvolu kako kažete.Ja već imam jednu građ.dozvolu iz 2005.god.međutim napravila sam propust,pošto smo gradili sami,a građ.dozvola je izdana kad je gradnja već bila započeta,uredno sam platila kom.doprinos,dobila kućni broj,nisam Uredu za graditeljstvo prijavila početak gradnje.Sada kad sam htjela izmjenu i dopunu te dozvole,tražili su me taj papir koji ja nemem.Zbog toga sam morala ići u postupak izdavanja nove građevinske dozvole pa sam povukla zahtjev za izmjenom.Susjed misli da je Ured odbio izmjenu radi međe i prijeti se rušenjem kuće.Iako znam da to ne ide tako da se kuća ruši.živci su na rubu..
  5. Ne priznaje utvrđenu među koja dijeli česticu na kojoj se gradi i susjednu česticu koje on nije vlasnik već je bio opunomoćenik vlasnika koji je u međuvremenu preminuo,ali sada će navodno biti i opunomoćenik nasljednika.Dakle,prilikom ishođenja građ.dozvole ,pozivaju se susjedi međaši da se očituju i tada on koristi priliku osporavanja.Svaki prigovor osporava da građevinska dozvola postane pravomoćna,tako sam bar ja shvatila gđu u Uredu za graditeljstvo..nisam pravnik pa ne znam 100%
  6. Pozdrav, imam problem sa međom.1999 god.izvršena je oparcelacija i utvrđene su nove čestice što je i sprovedeno u zemljišnim knjigama.Sada opunomoćenik vlasnika susjedne čestice (vlasnik je preminuo) osporava među koja je postojeća 22 god. i traži pomicanje međe za 2 m u moju česticu.Zbog njegove žalbe nisam u mogućnosti ishodovati građevinsku dozvolu jer se on stalno i na sve žali.Kako to najbrže riješiti da se donese konačna odluka o međi?Kakva je uopće sudska praksa u takvim slučajevima?
  7. Hvala na pomoći,nadam se da će mi poslodavac dopustiti uvid u taj dokument.
  8. Ne znam što kaže Pravilnik o radu,da li je to interni akt poduzeća ili neki podzakonski akt? Na žalost,nisam pravnik,a trenutno radim kao prodavač u privatnoj tvrtki,tako da se menam kome obratiti za pomoć
  9. Molim savjet.Imam ugovor o radu na određeno vrijeme do 31.12.2016. godine.Drugi poslodavac ponudio mi je ugovor na neodređeno vrijeme u struci.Sadašnjem poslodavcu uručila sam pisani zahtjev za sporazumnim otkazom koji je on odbio s obrazloženjem da zbog povećanog obima posla nije u mogućnosti prihvatiti sporazumni otkaz,već da dam novi zahtjev i da navedem razloge.Ne tražim od sadašnjeg poslodavca nikakvu otpremninu niti bilo što drugo,već samo da raskinem ugovor sa njim,kako bih mogla započeti raditi kod novog poslodavca.U ugovoru o radu nije naveden otkazni rok već samo stoji da ugovor mogu otkazati radnik i poslodavac u skladu sa odredbama Pravilnika o radu i Zakona o radu,Kod ovog poslodavca radim godinu dana.Zahtjev za sporazumni otkaz uručila sam 23.04.2016,a odgovor dobila 03.05.2016. god. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija