Jump to content

pravnica_Ri

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Još samo jedna mala pomoć. PLAĆAJU li se IKAKVI troškovi podnošenja prigovora Pol. postaji a koja onda taj prigovor šalje na sud?? jesu li kasnije, nakon donošenja rješenja suda mogući kakvi troškovi koje bi trebala podmiriti?? da znam da li da se uopće upuštam u sve to
  2. znači, prigovor može ići iako sam platila kaznu? ili da kaznu ne platim ipak dok ne dobijem riješenje od suda što je s tom mjerom? i mogu li u prigovoru citirati zakon, pa se pozvati na to da se takva mjera izriče kad postoji opasnost za promet, a ja kao neka koja nikada nisam s policijom i kaznama imala problema, smatram da nisam opasna za promet.
  3. Pozdrav, može pomoć, hitno je? Jučer sam dobila prekršajni nalog jer sam skrenula u jednosmjernu ulicu u krivom smjeru, možda nekih 10ak m, zaista nisam išla dalje, a nisam se stigla vratiti unazad (nije bilo nikoga na cesti) jer je kao za vraga policijski službenik prelazio cestu. rezultat je kazna od 2000kn i zabrana upravljanja vozilom 3mj i 3 neg boda. Kaznu planiram platiti sutra, i to 2/3, no vozačka mi zaista treba. vidjela sam da su i drugi postavljali takva pitanja ali htjela bih pomoć u konkretnom slučaju. MOGU LI istaknuti PRIGOVOR sudu ili policiji (kome?) da mi ukinu tu mjeru ili je barem smanje na 1 mj? Nikad prije nisam bila kažnjavana, niti vozila u alkoholiziranom stanju, nemam niti jednu opomenu. Jučer mi policajac nije dao da platim na licu mjesta a nije mi htio dati niti prvu opomenu već mi je odmah zaljepio kaznu. Inače sam student, nemam nikakvih samostalnih sredstava, ali nije ga to baš previše diralo... Hvala unaprijed na pomoći!
  4. Radi se o tome da je donesena drugostupanjska presuda kojom je potvrđena prvostupanjska presuda, a u čijoj je izreci nastala pogreška u pisanju, te je stranka tek sada, nakon pravomoćnosti, zatražila ispravak presude. Ima li stranka pravo na to, nakon pravomoćnosti?
  5. Pozdrav, Zanima me informacija u kojem je roku moguće tražiti sudski ispravak presude, s obzirom da u presudi postoji očigledna greška glede namirivanja troškova. Protivna stranka 2 godine nije reagirala, do ove godine, pa me zanima postoji li negdje propisani zakonski rok ili se ispravak presude odnosi kad god se uoči pogreška u imenima, brojevima, i sl., prema čl. 342 ZPP. Treba mi odg HITNO, hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija