Jump to content

Hombre

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Uradio sve što ste mi preporučili. "Ekipa" (Tehnički pregled i Policija) se u međuvremenu "uigrala" i prostudirala zakone. U tehničkom pregledu su mi izdali tražene pločice bez problema,a pošto su oni od Ministarstva tek 27.08.2013 obavešteni o izdavanju pločica sa "crnom" bojom, moraću sam da platim zamenu "zelenih" u "crne". Platio i pitao "zašto plaćam duplo"? "Pa, žalite se nekome". U policiji isto, bez problema zamena dokumenata i izdavanje novih uz obavezno plaćanje. Celu proceduru sam dva puta prošao uz duplo plaćanje nečijeg propusta. Jel' imam neku mogućnost za povrat jednog plaćanja ? Po svemu sudeći Ministarstvo je kasno obavestilo niže izvršne organizacije, tek 27.08.2013. Smešno mi je da dva puta plaćam za istu stvar, a još smešnije mi je da se žalim Ministarstvu i ukažem im na njihove propuste. Šta mislite vi ? Unapred hvala na odgovoru.
  2. Srdačno zahvaljujem na sugestiji. Svoj propust ću nadoknaditi i poslati dva pisana zahteva sa povratnicom.
  3. Zahvaljujem na odgovoru. Otisao sam na tehnicki pregled Preluk, osobno kod Voditelja i predao mu zahtev na osnovu člana 2. stavak 1. točka 94. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (''Narodne novine'' broj 67/08, 48/10, 74/11 i 80/13) da je Tehnicki pregled napravio gresku i izdao mi "zelene" plocice. Trazio sam da mi se promene plocice u "crne" o njihovom trosku. Na to je Voditelj meni pokazao ovo ciji ste link dali i rekao "Obratite paznju na datum, mi smo ovo uputstvo dobili od nadleznog ministarstva tek 27.08.2013. nakon sto smo vam izdali "zelene" plocice. Mi nismo krivi, vec organ koji nas je kasno obavestio." [h=1]III/8, broj: 2676-04/2013[/h]Zagreb, 27.08.2013. Po svemu sudeci, bit ce "pojeo vuk magarca" i na kraju ce biti da niko nije kriv a ja cu morati platiti "crne" plocice i poslati racun Ministarstvu i zatraziti povrat za duplo placene plocice. Da li ce Ministarstvo ispraviti svoj propust, obavestit cu vas. Pozdrav.
  4. Slažem se sa vama. Sve se nalazi u stadijumu tranzicije. A tek kad bi pisao šta sam sve doživeo kada sam svoju staru vozačku internacionlnu (iliti nacionalnu nemačku) zamenio za HR dozvolu, takvu parodiju u životu nisam osetio na svojoj koži.
  5. Zahvaljujem na odgovoru. Izgleda da je vašoj pažnji promakao član 2. stavak 1. točka 94. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (''Narodne novine'' broj 67/08, 48/10, 74/11 i 80/13) kojim je propisano da je >stranac< državljanin države koja nije članica Europskog gospodarskog prostora. Stoga se državljanima države članice Europskog gospodarskog prostora nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju, prilikom registracije vozila izdaju registarske pločice na kojima su otisnute brojke i slova crne boje, odnosno kao i državljanima Republike Hrvatske.
  6. Pa ne bih se 100% složio. Naime ja sam pre 10 dana uradio unos dva svoja vozila iz EU u RH. Kao stranac sa stalnim boravkom mislio sam da ću dobiti normalne registarske pločice bele boje sa crnim slovima. Ali.... dobih ja pločice bele boje sa zelenim slovima. Na moje pitanje kod tehničkog pregleda: zašto zelene, odgovor je bio. Zelene pločice dobivaju stranci u RH. Pa jel' nismo sade u EU svi nekako jednaki pitah ja. Lapidarni odgovor je bio svi stranci, pa i oni iz EU dobivaju registarske pločice sa zelenim slovima. Uputio sam upit MUP-u sa napomenom da ja lično to osećam kao malu diskriminaciju, podelu EU na "naše i njihove", ali odgovor MUPa- još nije stigao.Pitanje je dal' će uopšte doći. A vozilo stranca u RH sa zelenim slovima ne može po zakonu voziti svaki građanin RH. Samo u iznimnim slučajevima. Šta misle stručnjaci na forumu po ovom pitanju??? Zelene reg. pločice za strance iz EU!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija