Jump to content

clemense

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijep pozdrav! Mene zanima da li mogu steći hrvatsko državljanstvo ako sam rođen u RH i tu sam živio 5 godina ( 1976-1981), a deda i baka su mi bili Hrvati? Inače živim u Sloveniji. Puno vam hvala za odgovore, Dejan.
  2. Još bi samo pitao, dali sam tretiran kod prodaje stana isto kako hrvatski državljanin, tu mislim na porez kod prodaje? Hvala unaprijed!
  3. Lijep pozdrav! 1. Zanima me dali moram platiti porez ( i koliko )na nasljedstvo, ako mi je deda ostavio stan i svu ostalu imovinu (novac na računima)zapisanu u oporuki? Naime, nije mi razumljivo iz zakona kakvo je to nasljedstvo u ravnoj liniji : otac-sin, brat, sestra itd.? Us to, živim u Sloveniji: da li sam tretiran isto kao hrvatski državljanin? 2. Ako je deda zaboravio, a mislim da nije, zapisati kome ostavlja mirovinski dug, hoće li taj iznos nasljediti moja majka? I ako mogu koristiti priliku te pitati, da li mogu steći hrvatsko državljanstvo ako sam rođen u RH i tu sam živio 5 godina,a deda i baka su mi bili Hrvati? Najljepša hvala za odgovor, Dejan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija