Jump to content

Mark FX

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav. Molim Vas savjet. Jedna tvrtka je u najmu poslovnog prostora moje tvrtke . Ugovor je sklopljen na 5 godina . Ostalo je još 3godine najma . U ugovoru je navedena rečenica da ukoliko poslovni rezultati poslovnice budu loši da imaju prekinuti najam. Realno prije 1g u bili u velikom suficitu i imali su odlično poslovanje, sada trenutno loše posluju ali čekaju velike natječaje..... Mislim da imaju drugu lokaciju i da je to jedini razlog želje za raskidom. Što zakon kaže? Da li oni na temelju te rečenice u govoru i kratkotrajnog lošeg rezultata imaju pravo raskinuti ugovor. Hvala
  2. Pozdrav. Ugovorom o zakupu poslovnog prostora smo preuzeli obveze da ćemo izvesti fasadu na objektu u roku 12mj od sklapanja ugovora. Istu smo izveli nakon 18 mj. Najmoprimac se nije žalio. Ugovor je potpisan na 5god. Sada nakon 2 god najmoprimac želi "otići" a kao razlog raskida navodi činjenicu da mi nismo izvršili obvezu na vrijeme. Može li se ta činjenica koristiti kao razlog raskida retroaktivno , budući smo obvezu ipak izvršili , a do izvršenja se najmoprimac nije žalio ,tek 6mj. nakon. Inače pravi razlog odlaska je želja najmoprimca da sagradi vlastiti objekt. Hvala.
  3. Hvala na odgovoru . Nema apsolutno nikakav dokaz za naš kontakt sa odvjetnikom , nismo nikada čuli za njega . Odredba je ostala iz stare matrice . Nismo je dirali jer je s tadašnjeg gledišta bilo suludo misliti da će taj dio biti sporan, budući da smo sami napravili ugovor . Trag u kompu imamo kroz mailove . Ažurirano Hvala na odgovoru . Nema apsolutno nikakav dokaz za naš kontakt sa odvjetnikom , nismo nikada čuli za njega . Odredba je ostala iz stare matrice . Nismo je dirali jer je s tadašnjeg gledišta bilo suludo misliti da će taj dio biti sporan, budući da smo sami napravili ugovor . Trag u kompu imamo kroz mailove .
  4. Pozdrav, moja tvrtka je prije 10 mj. kupila jednu nekretninu. Ugovor o kupoprodaji smo kroz pregovore sastavili sami u suradnji sa prodavateljom (još je i banka kao kreditor imala svoje izmjene). Ugovor je potpisan na običnom papiru koji je printan kod nas na pisaču . Sada nakon 10 mj. dolazi nam račun on odvjetnika za kojeg nikada nismo vidjeli niti čuli za sastavljanje ugovora . On se poziva na članak u ugovoru u kojem piše da stranke same snose trošak odvjetničkog sastavljanja . Taj članak je ostao kao iz matrice koju smo imali odavno . Taj nn. odvjetnik se prijeti da će nas tužiti i da je njega angažirao prodavatelj. Prodavatelj nam se ne javlja na poziv da prokomentira slučaj. Što raditi ?
  5. Molim pomoć. Jedan djelatnik u mojoj tvrtci (jedini od nas 20) me molio da 1god. radi na crno da prima pomoć sa biroa . Taman istekom te godine dao je otkaz jer mu posao nije išao najbolje . Sada mi prijeti da će me tužiti jer je radio na crno ili da mu dam 10 000kn. Jasno je da će lako dokazati rad na crno , no ja mogu lako ( sa 20 svjedoka ) dokazati da me on molio da radi na crno . Dali ima tko kakvo rješenje ? Platit ću kaznu , no njemu ne želim dati 10 000kn. Dali ima mogućnosti da ja njega tužim jer je on poticao rad na crno ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija