Jump to content

Siva

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Siva objavio

  1. Pozdrav,

    otac mi je prodao stan pred 8 i pol godina, te ga je tadašnji kupac molio ako može ostaviti nepromjenjeno stanje u vlasničkom listu budući da je kupac stranac i morao je riješiti neke papire. Otac je pristao, no budući da je proteklo par godina htio je sam sa kupoprodajnim ugovorom to srediti pa su mu tada rekli da to mora kupac. Otac je u međuvremenu umro, ali i dalje je upisan kao vlasnik u gruntovnici. Šta nam je sada činiti, da li to možemo ikako riješiti - do kupca ćemo probati doći, ali u slučaju da on to ne bude htio napraviti, da li moramo prijavljivati stan na ostavinskoj?

     

    Unaprijed zahvaljujem

  2. Hvala Vam na brzom odgovoru. U firmi su rekli da mu po Zakonu ne mogu dati otkaz dok je na bolovanju. Naime, prije 7 mjeseci je imao taj moždani i normalno, od tada je na bolovanju. Doktorica je pred mjesec dana predala papire za invalidsku mirovinu jer kaže da tako mora zbog zakona. Papire su nam vratili sa mirovinskog govoreći da im nešto fali i da je krajnji rok da ih kompletne dostavimo 15.9. inače će se postupak obustaviti. Nismo još predali dokumente jer čekamo kako će se situacija odvijati. Mi nismo za to da on ide u invalidsku, već bi voljeli, budući da ima pravo na prijevremenu i firma mu želi isplatiti otpremninu, da on dobije otkaz i onda da predamo zahtjev za prijevremenu. Ne znamo da li njegova doktorica u ovakvoj situaciji može njemu prekinuti bolovanje i da ga firma stavi na godišnji (ima 28 dana) i da mu za vrijeme trajanja godišnjeg da otkaz? Ili mu ipak može dati otkaz dok je na bolovanju budući da je radno nesposoban? I ako se to može, koja potvrda o njegovoj radnoj nesposobnosti bi nam za to bila potrebna? Unaprijed hvala i lp

  3. Otac mi je imao težak moždani udar te je ostao teški invalid (nekomunikabilan i nepokretan). Ima uvjete za prijevremenu mirovinu. Nisam sigurna da li je bio predao u firmi zahtjev za odlazak u mirovinu ili je čekao da firma počne slati ljude u mirovinu. Uglavnom, firma bi mu sada, ako je moguće, dala sporazumni otkaz kao tehnološkom višku, no on ne može za sebe ništa potpisivati, a mi još uvijek nemamo nikakvo rješenje o njegovoj (ne)sposobnosti, samo liječničke nalaze. U slučaju da to rješenje još ne dobijemo, da li postoji ikakav način da mi potpišemo ugovor o otkazu umjesto njega? I da li ima pravo na otpremninu? Jer ako ne ode sada u prijevremenu mirovinu, morati će po sili Zakona u invalidsku, a onda je otpremnina puno manja, ako je uopće i bude. Molim za savjet.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija