Jump to content

marijafejkpravnica

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Poštovani, osoba je prije 10tak godina počela dobivati panične napadaje i išla psihijatru, koji joj je dao antidepresive i anksiolitike i dijagnozu graničnog poremećaja osobnosti (umjesto željene psihoterapije). Nakon toga osoba je platila privatno psihoterapiju, koja joj je i pomogla, te otada (10tak g) nema nikakvih problema. No dijagnoza je ostala u medicinskoj doumentaciji. Sada je ista osoba na poslu pod stresom ,nad njom vrše psihičko maltretiranje i prijete joj otkazom. Ukoliko osoba otvori bolovanje radi stresa, a nakon toga dobije otkaz i tuži poslodavca za mobbing, hoće li sud uvažiti sadašnje psihičke probleme kao posljedicu situacije na poslu, jer to i je uzrok sadašnjih problema ili će se to moći opovrgnuti sa medicinskom dokumentacijom i tvrditi da je to postojeće stanje od ranije? Molim odgovor ako netko zna. Hvala.
  2. Poštovani, je li moguće ovršeniku temeljem donesenog Rješenja o ovrsi dozvoliti obročnu otplatu duga? Hvala.
  3. Poštovani, poslodavac je dobio 2013. godine Rješenje o ovrsi pljenidbom novčanih sredstava (plaće) kod poslodavca (čl. 141. st . 6. Opći porezni zakon NN 147/08, 18/11, 78/12, 136/12) te je rješenje postalo izvršno. Je li poslodavac dužan po rješenju postupiti ili je isto zastarjelo? Hvala unaprijed.
  4. Piše da se može uručiti poštom na prijavljenu adresu, a ako je neuspješno, objaviti na oglasnoj ploči. S time da se još nije vratilo ništa. Onda ne moramo još jednom pokušati dostavu, nego čim zaprimimo pošiljku koja nije uručena, objavimo na oglasnoj ploči i istekom 8 dana odjavljujemo radnika? A dotad i dalje idu doprinosi? Hvala!
  5. Poštovani, ukoliko poslodavac radniku pošalje preporučeno s povratnicom izvanredni otkaz, na koji način će odjaviti radnika i kada ako se ništa nije vratilo, niti povratnica, niti obavijest da pošljka nije uručena, a prošlo je već 13 dana? Svo vrijeme radniku ide staž, doprinosi, a možda i godišnji? Pravo na regres za godišnji nadam se ne ostvaruje, ako ga nije koristio, nije uopće dolazio na posao od početka ove godine. Ako se pošiljka vrati kao neuručena, treba li je još jednom slati ili se može odmah staviti na oglasnu ploču? Naime, nema smisla radnika držati unedogled u radnom odnosu a očigledno je sam htio da radni odnos završi. Hvala unaprijed.
  6. To znači da radni odnos ne traje do isteka otkaznog roka? Jer poslodavac će isplatiti plaće kao da je osoba radila, ali iz toga sam shvatila da i staž ide još za to vrijeme otkaznog roka. Unaprijed hvala.
  7. Poštovani, ako se otkazuje radni odnos uz otkazni rok za vrijeme kojeg je radnik oslobođen dolaska na posao, ide li i dalje radni staž za vrijeme takvog otkaznog roka, tj prestaje li radni odnos sa istekom otkaznog roka, mada radnik ne radi, ili sa danom donošenja odluke o otkazu?
  8. Poštovani, ukoliko sam podnijela prijedlog za ovrhu pa mi ga javni bilježnik vrati radi dopune- novo prezime ovršenika, kako mogu službenim putem saznati to novo prezime ovršenika? S time da je za to kratak rok (8 dana). Unaprijed hvala.
  9. Poštovani, radnik je prije 15-tak godina dobio rješenje o profesionalnoj nesposobnosti za rad, te mu je poslodavac temeljem toga osigurao drugo odgovarajuće radno mjesto, na kojem radnik radi i danas. Inače je invalid rada. Za 4 mjeseca radnik ostvaruje pravo na starosnu mirovinu (65 godina), a moje pitanje je - može li isti radnik dobiti osobno uvjetovan otkaz zbog nemogućnosti izvršavanja poslova radnog mjesta i čime bi on to sada trebao dokazati? Vještačenje? Medicina rada? Pretpostavljam da su to postupci koji traju duže od vremena koje mu je preostalo do starosne mirovine. Ili mu se može otkazati temeljem postojećeg rješenja o profesionalnoj nesposobnosti? Unaprijed zahvaljujem ako itko zna odgovor.
  10. Poštovani, koja je posljedica neprijavljivanja tražbine u roku nakon otvaranja predstečajnog postupka? Postupak je otvoren 2019. i nakon toga nema nikakvih novih rješenja. Preostaje li išta ili slijedi otpis duga? Hvala unaprijed.
  11. Poštovani, imam stari ugovor o kupoprodaji nekretnine sa tadašnjim vlasnikom, no sada je potrebno radi usklađivanja zemljišnoknjižnog stanja sa stvarnim stanjem, sklopiti aneks ugovora, a vlasnik se u međuvremenu promijenio. Može li se sada sa novim vlasnikom sklopiti aneks? Radi se samo o promjeni opisa nekretnine (pozicije iste). Unaprijed hvala.
  12. Poštovani, ako radnik dobije rješenje da je utvrđena djelomična nesposobnost za rad, može li poslodavac putem obavijesti prilagoditi postojeće radno mjesto u skladu sa navedenim kontraindikacijama, bez novog ugovora i novog radnog mjesta jer nemamo upražnjeno takvo radno mjesto? Hvala.
  13. Zahvaljujem na odgovoru. S obzirom da ne želimo ugovor o najmu, niti plaćanje poreza, nego samo obvezati osobu da redovito plaća režije (što trenutno ne izvršava), a podredno obvezati osobu da ukoliko planira ostati u kući, mora isplatiti drugo dijete, je li dobro rješenje - služnost korištenja kuće? Uz dodatnu obvezu plaćanja režija i u određenom roku isplata drugog djeteta. Hvala unaprijed.
  14. Poštovanje! Na koji bi način najbolje bilo napraviti ugovor između oca i djeteta koje stanuje u njegovoj kući o plaćanju režijskih računa? Dijete nije u najmu, živi u očevoj kući, punoljetno je, zaposleno, a otac je odselio na novu adresu. Potrebno je ugovoriti da se dijete obvezuje plaćati režijske račune i o tome dostavljati potvrde. Također da će u određenom roku, da bi ostalo u kući i naslijedilo je, isplatiti drugo dijete za njegov dio kuće. Treba li ugovor ovjeriti kod javnog bilježnika? Hvala na pomoći unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija