Jump to content

MlaJoe Rogošić

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam još jedno pitnanje, u slučaju "ponavljanja" sličnog prekršaja, u nekom razdoblju, više ne mogu dobiti minimalnu kaznu ukidanja u trajanju mjesec dana ili mi ide viša kazna?
  2. Poštovanje, dugo Vas čitam, al' nikad nisam imao potrebu otvarati temu. Vozim više od 25 godina i priznajem svoje prekršaje u prometu, Rijetko osporavam. Dogodila mi se jedna "smiješna" situacija. Naime, u siječnju 2022.g., sam "uslikan" vozeći se 121km/h na cesti gdje je ograničenje 80km/h. Prekršaj nisam osporio, samo sam htio da mi se ne uzme vozačka. Presuda je došla od visokostupanjskog suda u Zagrebu i evo već ne vozim 10 dana (mjesec dana zabrane, 3 boda, minimalna kazna/260 EU). Nisam obraćao pažnju, al mi je kolega s posla ukazao, najvjerovatnije je došlo do previda, ako smo dobro razumjeli. Brzina vozila je umanjena za 10km/h umjesto 10%, za brzine iznad 100km/h. Znači, brzina na prekršajnom nalogu, umjesto 111km/h, je trebala biti 109km/h (10% od 121), a samim time bi se umanjio razred prekršaja (2 negativna boda i bez zabrane upravljanja). Nisam siguran da li smo u pravu pa pitam Vas. Ukoliko jesmo, kome se mogu obratiti da mi se (eventualno) ukine zabrana upravljanja motornim vozilima? Hvala na čitanju
  3. Pozdrav svima, banalnost moje situacije me dovela na ovaj forum. Naime, na ovoj slici prometni je znak sa lijeve strane, i, logično tome zabranjen je smjer ulijevo. To je T raskrižje prije raskrižja gdje me zaustavila Policija. Slika 2. Tu je na istoj strani znak zabranjenog smjera i dodatan znak obaveznog smjera kretanja put gore (kad dolazite iz smjera fotografiranja). Međutim, tu je izgleda zabranjen smjer za pravo/ravno. Sad, moja vozačka logika jest ta da bi znak trebao biti sa desne strane, a strelica obaveznog smjera kretanja polegnuta u lijevo. Ali, izgleda da se varam...Kako bilo, stigla mi je kazna od 2100 kn + 3 mjeseca zabrana upravljanja B kategorijom vozila. ( u toj sam ulici parkirao, dakle možda par metara sam "vozio" navodnim suprotnim smjerom). Moja banalnost je slijedeća, noć prije sam prekoračio ograničenje brzine od 80km/h vozeći 108 km/h (pretjecanje), zaustavljen i plaćam 250kn na licu mjesta, i nikom ništa. Tu, u ovoj slabo prometnoj ulici vozim ravno 7m, gdje su znakovi konfuzno postavljeni i naplate mi skoro 10 puta više sa mogućnošću oduzimanja dozvole Moje je pitanje, postoji li ikakva šansa da se izvučem (smanjenje novčane kazne) na loše postavljene znakove ili da mi bar ne uzmu vozačku dozvolu? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija