Jump to content

porga3

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je porga3 objavio

  1. Ovi komentari nisu baš u redu. Prvih godina sam pokušavao posjetiti dijete no majka nije dopuštala. Ali nije ništa niti tražila. Sada je dijete postalo punoljetno i samo me potražilo. Budući da sam sumnjao da sam otac predložio sam utvrđivanje očinstva. Dijete je znalo da majka ne dopušta posjete i kontakt je ostvarilo potpuno samostalno. I sada eto.. Molim za savjet.
  2. Ma ne, na području Zagreba. Ako nekog znaš, please...
  3. Molim pomoć. Bivšem stanaru dužna sam osigurati pri iseljenju nužni smještaj. Da li netko možda zna nekoga tko je voljan iznajmiti sobu za nužni smještaj? Platila bih unaprijed godinu dana.
  4. porga3

    GP

    Kmate na teku od dana podnošenja zahtjeva tj. tužbe ili saznanja za opeg štete.
  5. Možeš tražiti utvrđivanje očinstva i bez suda ukoliko je majka s time suglasna. Ustanova koja to radi je Klinički bolnički centar Zagreb te se možeš njima obratiti za detaljnije podatke. Mislim da je cijena analize negdje oko 6.000,00 kuna.
  6. Super ispitivač. Samo radi po pitanjima kojih ima na legalisu puno.
  7. Ja sam jučer položila. Komisija: Garačić Vičić, Miletić, Gagro i Knežević. Pitanja se ponavljaju. Učite po pitanjima. Nije strašno
  8. da li netko zna tko je u komisiji za petak?
  9. ZOO. Zakon o osiguranju uređuje društva osiguranja itd.... Najbolje je učiti po Klarićevoj knjizi i proći ugovore koji su unutra. Pitanja sam prolazila i stalno čekam da objave komisiju.
  10. čuj, ispit mi je u petak, ovako ponavljam.
  11. Novi zakon o državnim službenicima (primjena 1.1. 2006.) primjenjuje se samo na državne službenike. Od starog zakona ostaju na snazi odredbe o plaći. Na namještenike se primjenjuje ZOR. Osiguravatelj je dužan platiti osigurninu kada se dogodi osigurani slučaj i to u roku od najduže 14 dana od dana obavijesti da se osigurani slučaj dogodio.
  12. sorry, fulala sam. to je zamjena novčane kazne kaznom zatvora ukoliko osuđenik u odmjerenom roku ne plati kaznu u cijelosti ili djelomično, ona se zamjenjuje kaznom zatvora tako da se jedan dnevni dohodak zamjenjuje s jednim danom kazne zatvora koja ni u kom slučaju ne može biti dulja od 12 mjeseci . čl.52. Još jednom oprostite
  13. zamjena kazne zatvora radom za opće dobro na slobodi. Ukoliko je izrečena kazna zatvora do 6 mjeseci navedena kazna može se s pristankom osuđenika zamijeniti radom za opće dobro na slobodi. Rad se određuje u trajanju od 10-60 radnih dana u vremenskom periodu od 1 mjeseca do jedne godine, ovisno o mogućnosti osuđenika da ga izvrši. Po istoj logici može se zamijeniti i novčana kazna, ukoliko je osuđenik ne plati u određenom vremenu,u kaznu zatvora, a ta u rad za opće dobro na slobodi.
  14. Treba prvo promijeniti predmet ovrhe pa onda ukoliko se kod ovršenika ne nađu stvari na kojima bi se mogla provesti ovrha tek tada ovrhovoditelj može tražiti od suda da ovršenik podnese sudu popis imovine. Ne može se odmah tražiti od ovršenika prokazni popis. (članak 16 a)
  15. Mislim da do rizika obnove dolazi kod osobe koja je osuđena u odsutnosti. Ona ima pravo na obnovu postupka u roku od godine dana od dana saznanja za presudu bez obzira da li je presuda postala pravomoćnom, međutim ne znam da li i tu vrijedi zabrana reformatio in peius, naime da li mu u obnovljenom postupku može izreći težu kaznu nego u prethodnom postupku. Ukoliko može, onda takav osuđenik ulazi u rizik obnove.
  16. Odredbe o obnovi će se uporabiti i u slučaju kada je podnesen zahtjev za izmjenu pravomoćne sudske odluke na temelju odluke Ustavnog suda i na temelju odluke Europskog suda za ljudska prava. Mislim da je u ovim slučajevima rok za podnošenje zahtjeva 6 mjeseci od dana objave odnosno dostave navedenih odluka.
  17. porga3

    gpp

    Nadalje, mislim da se šalje na ispravak ili može ukoliko postoje procesne pretpostavke zakazati pripremno ročište ili ročište za glavnu raspravu. Naime, i kod presude zbog ogluhe ukoliko iz činjenica navedenih u tužbi ne proizlazi osnovanost tužbenog zahtjeva, sud će odrediti pripremno ročište pa ukoliko ni tada tužitelj ne preinači tužbu sud će tužbu odbiti.
  18. porga3

    gpp

    A što ako se tužba zasniva na općepoznatim činjenicama koje ne treba dokazivati?
  19. Što sve podrazumijeva sekvestracija nekretnine (pitanje od Damjanovićke)?
  20. Obnova postupka koristi se protiv rješenja koja su konačna u upravnom postupku. Prema tome, obnoviti se može samo postupak koji je okončan rješenjem protiv kojega nema pravnog lijeka u upravnom postupku. Obnova postupka može se tražiti usporedno s vođenjem upravnog spora.
  21. Hrvatske vode su ispravno postupile. Zakupnik ima pravo korištenja nekretnine za vrijeme zakupa. ukoliko je bio isključen za vrijeme izvođenja radova od korištenja nekretnine njemu je i nastala šteta. Dakle naknada pripada njemu.
  22. Zemljišnoknjižni sud šalje po službenoj dužnosti rješenje o upisu poreznoj upravi. i onada ti samo jednog dana stigne rješenje o porezu. platiš, i to je to.
  23. moj ti je savjet da pričekaš rješenje prekršajnog suda i onda se žališ. budući da Visoki prekršajni sud rješava žalbe iz 2000 i neke predmet će otići u zastaru. važno je samo žaliti se
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija