Jump to content

Kora29

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A da li mogu koristiti godisnji i po njegovom isteku nastaviti koristiti roditeljski? Prema clanku 32 ZORa, vrijeme provedeno na rodiljnom i roditeljskom dopustu racuna se kao vrijeme provedeno na radu u punom radnom vremenu. Pretpostavljam da onda idu i prava koja iz toga proizlaze?
  2. Hvala na odgovoru. Na rodiljnom sam od kraja 2018. Koristila bih godisnji od 2019. i 2020.
  3. Trenutno sam na rodiljom dopustu koji koristim od kraja 2018. godine. U HZZO-u su mi rekli da mogu koristiti godisnji odmor i, uz suglasnost poslodavca, nastaviti koristiti rodiljni dopust. Poslodavac mi je na zamolbu odgovorio negativno, uz obrazlozenje da pravo na godisnji imam samo ako se nakon njega vracam na rad. Citam ZOR i tamo stvarno u clanku 84. tako i pise. Nije mi jasno zasto su mi u HZZOu rekli da mogu koristiti to pravo?! Clanak 84 ZORa ) Godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti te korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust te dopust radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, radnik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, a najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.u
  4. Imam sklopljen ugovor o najmu stana s najmoprimcem koji uskoro istice. Da li moram potpisivati Annex ugovora na novih godinu dana (i tako svake godine) ili clanak 25. Zakona o najmu stana znaci da se ugovor automatski produljuje (dok jedna od stranaka isti ne otkaze)? Članak 25. (1) Ugovor o najmu stana sklopljen na određeno vrijeme smatrat će se prešutno obnovljenim za isto vrijeme trajanja ako ni jedna ugovorna strana najmanje 30 dana prije isteka ugovorenog vremena ne obavijesti u pisanom obliku drugu ugovornu stranu da ne namjerava sklopiti ugovor na određeno vrijeme za daljnje razdoblje. Clanak 26. pak precizirada je ugovor potrebno produljiti ukoliko je doslo do izmjene uvjeta. Ukoliko ja kao najmodavac ili najmoprimac odlucimo mijenjati neku od odredbi ugovora, kako se radi Annex ugovora (postoji li neki obrazac ili ima li tko kakav primjer?) Hvala unaprijed na odgovoru!
  5. "...nemam potvrdu tj. novu privremenu vizu od Kineske policije" - ukoliko je izdavanje ove potvrde u nadleznosti kineske policije to onda nema veze s veleposlanstvom RH. Veleposlanstvo vam je izdalo putni dokument koji vam omogucava povratak u HR u roku od 30 dana. To znaci da mozete uci bez problema u HR. No, za izlazak iz Kine nadlezne su kineske vlasti, tako da ste se prije trebali raspitati kod njih sto traze za izlazak iz zemlje u slucaju izgubljene putovnice. Hrvatsko veleposanstvo ne moze odgovarati za cinjenje kineske granicne kontrole koja vas nije pustila iz zemlje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija