Jump to content

bankar.zg

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Od pokojnog supruga nasljedila sam nekretnine. Na tim česticama postoje suvlasnici jer se pravo vlasništva nikad nije rješavalo. Krenulo je od obitelji od 4 člana koja su počela graditi zajedničku kuću. Ubrzo se otac mog supruga odvojio i kupio susjednu česticu te izgradio novu kuću. Problem je u tome što ta naknadno kupljena čestica nikad nije upisana samo na njega, nego na sva 4 člana obitelji. Rezultat toga je da su na "mojim" česticama upisani sada već nasljednici pokojnih članova ove obitelji, a ujedno sam i ja upisana na dijelu čestice prve kuće koja mi zapravo ne pripada. Kako riješiti ovu zavrzlamu? Da li je moguće da sve osobe daju pojedinačne izjave u kojima bi pisalo da oni nisu stvarni vlasnici i da se to ovjeri kod javnog bilježnika, te dalje koristi u ispravnom postupku ili mora ići tužba? Zahvaljujem se na odgovorima.
  2. Da li postoji zakonski rok za izdavanje brisovnog očitovanja? Isto sam prije 2 mjeseca tražila dvije različite firme, a obje me izbjegavaju i ignoriraju. Riječ je o založnom pravu koje je zasnovano još 80-tih godina prošlog stoljeća.
  3. Pa s pravomoćnim rješenjem o nasljeđivanju odeš u banku, podigneš svoj dio i daš osobi kojoj želiš. Ili istoj uplatiš na račun (osim deviza). Zar je to toliko komplicirano?
  4. Poštovani, molio bi da mi netko odgovori, ako zna.. Na koji način se može saznati da li je iza neke osobe pokrenuta ostavinska rasprava (konkretno prije 10 godina) i ako je, tko može imati uvid u Rješenje o nasljeđivanju? Hvala i lijep pozdrav
  5. Da li banka smije blokirati 35 račun i koji dio zakona to regulira? Cilj banke je da se dužnik javi u poslovnicu i dogovori podmirenje dugovanja. Uskraćuje mu se isplata zaštićenih primanja na Pošti. Riječ je o HPB-u.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija