Jump to content

bondi

Korisnik
  • Broj objava

    31
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bondi objavio

  1. Moje pitanje je slijedeće da li ću proći s uvjetnom kaznom za kaz. djelo utaje u iznosu od 526.451,00 kn.?
  2. Pozdrav koliko mogu očekivati realnu naknadu štete iz spora smetanja posjeda. Tuženi je u nelegalnom posjedu kuće cca 200m2 3. godine Spor je pravomoćno okončan u korist tužitelja i pokrenuta je ovrha. Pozdrav
  3. Da li se isplati? Poštovani, Povodom učestalog uznemiravanja telefonom i sms porukama, nakon više od 5 mjeseci i cca 1000 upućenih poziva na naše brojeve, policija je identificirala pozivatelja. Nakon dovršene obrade izvjestili su me da mogu putem odvjetnika podići privatnu tužbu. Isto tako savjetovali su me da nema nekih čvrstih dokaza, osim priznanja a koje opet nije vjerodostojno na sudu... itd U svakom slučaju da li se isplati dizati kakvu tužbu radi naknade štete zbog uznmiravanja? S poštovanjem
  4. Da , čl.38. Zakona o radu samo propisuje maksimalno radno vrijeme, pa ispod toga možete raditi koliko vas je volja.
  5. Poštovani Tuženik nije postupio po rješenju općinskog Suda vezano za povrat posjeda u prijašnje stanje i to sve u roku 8 dana,moja odvjetnica kaže da nema koristi od podnošenja kaznene prijave zbog narušavanja nepovredivosti doma, jer kaže po tom članku nikad u RH nije podignuta niti jedna optužnica za to kazneno djelo. Da li da ipak podnesem kaznenu prijavu ili ne?
  6. Poštovani, tužba povodom smetanja posjeda je rješena u korist tužitelja, da li će to pomoći u drugoj parnici utvrđenja vlasništva povodom vlasničke tužbe? odnosno da li je uputno priložiti rješenje u predmet u kojem se utvrđuje vlasništvo?
  7. Poštovani tko nadgleda rad državnog odvjetništva, odnosno tko ima temelja preispitati rješenja donijeta od starne DORH-A. Odnosno zanima me da li su rješenja o podizanju optužnice ili odbačaju kaznene prijave koja donosi dorh konačna. Prvenstveno ako se isto odnosi na sumnju u propuste džavnog odvjetnika prilikom donošenja odluke.
  8. bez obzira na žalbu tuženika , na drugostupanjsku instancu? s obzirom da je ovo presuda općinskog suda...
  9. Poštovani, da li može nakon donošene presude povodom smetanja posjeda, a u koist tužitelja za tuženika nastupiti kazneno djelo samovlasti ili neko srodno kazneno djelo, odnosno da li je presuda temelj za pokretanje eventualnog kaznenog progona. S poštovanjem
  10. Dobro , ali šta je sa pokušajem u tom smislu ?
  11. Poštovani, ODO-KAZ podignuo je optužnicu za čl.99. st.1 Kaznenog Zakona RH, nakon provedenih istražnih radnji i obavljenog vještačenja medicinske dokumentacije djelo je prekvalificirano po članku 129. stavak. 2 Kaznenog Zakona i podignuta je optužnica pri Općinskom Sudu. Moje pitanje je slijedeće , da li se može na glavnoj raspravi promjeniti optužnica na način da se vrati na članak 99. st. 1. s obzirom da je medicinskom dokumentacijom utvrđeno da se radilo o teškoj tjelesnoj ozlijedi, samo je ovlašteni vještak suda srušio medicinsku dokumentaciju. Da li se može tražiti novo vještačenje ili pokrenuti privatna tužba mimo ove koju vodi odo-kaz po službenoj dužnosti, jer vjerujem da i njima nije toliko bitno pa će pristati i na manje kazne samo da završe slučaj. Pozdrav
  12. bondi

    Upravni akt

    Poštovani U slučaju da se konačno Rješenje u upravnom postupku nemože poništiti po pravu nadzora na koji način se takvo Rješenje može poništiti? Na upravnom Sudu ili kako?
  13. Poštovani kome se obratiti ako je nositelj vlasništva u gruntovnici upisan kao vlasnik Općenarodna imovina? Koja služba upravlja zom imovinom?
  14. dfbxfgnbxgfnx
  15. Jel ima netko ovaj zakon za downloadati? Zakon o osnovnim vlasničkopravnim odnosima ("Narodne novine", br. 53/91.),
  16. Poštovani Gdje se može nabaviti stari zakon o vlasništvu prije 1996. godine, odnosno onaj koji je vrijedio do kraja 1996. godine.
  17. Po službenoj dužnosti donesen je Zaključak o obnovi postupka po čl.249 Zakona o upravnom postupku i to od prvostupanjskog organa. POVIJEST PREDMEPrvostepeni donosi rješenje. Na rješenje prvostupanjskog organa bila je dopuštena žalba.Na istu su se stranke(neke)žalile. Ista je odbijena od strane prvostupanjskog organa, te u rješenju dan pravni lijek o žalbi na drugostepeni. Nakon toga prvostepeni organ donosi Zaključak o obnovi. Da li se po čl.249 koji kaže da se postupak mora okončati može donijeti takav zaključak ,a postupak nije okončan.?
  18. da ali izmjenama je i čl.57 točka a izmjenjena pa se ublažavanje može samo smanjiti do zakonskog minimuma a to je 3 mjeseca a ne 30 dana?Zar ne?
  19. da ali izmjene K.Z.(n.n. 111/03) čl.40 mjenja tto od 3 mj na min. 6mj pa do 5 godina
  20. da ali u čl.57 jedino za TTO može proći točka b. jer je minimum 6 mj a maksimum 5 godina, zar ne, nemože se primjeniti ublažavanje po ostalim točkama...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija