Jump to content

alien

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je alien objavio

  1. Imam slijedeći problem. Naime , moj tata ima od 1995 prijavljen obrt s djelatnošću - autolakirer. Prije 2 tjedna došao mu je inspektor za zaštitu okoliša i izdao mu rješenje da mora voditi očevidnik i ispunjavat razne obrasce, izmjeriti štetne plinove i sve ostalo što ide uz to. Dobio je na adresu rješenje da u roku od 30 dana sve to treba dostaviti na županiju. U međuvremenu je otišao ponovo do istog inspektora kako bi mu pojasnio kako se to ispunjava ,(onbzirom da je tih obrazaca hrpa a on se do sada nikad s time nije susreo), na što mu je inspektor odgovorio da je on predmet predao sudu te da ga slijedi kazna jer od 1997 nije vodio evidenciju. Tko je njega trebao obavijestiti da to treba voditi (inspektor mu je rekao zašto ne čita narodne novine pa bi znao!?) Ja lijepo molim ako mi možete dati kakav savjet što je nama dalje činiti?
  2. Molim savjet. Nastradala sam u prometnoj u kojoj nisam krivac. Sudski postupak vodi mi odvjetnik za naplatu štete po polici krivca u njegovom osiguranja. Ja sam dala zahtjev u osiguranje u kojem imam policu svog vozila, konkretno za naplatu za nastali invaliditet (ao + opcija) Sad mi je od mog osiguranja došlo riješnje gdje mi nude neki iznos a ništa nije navedeno koji postotak invalid. mi računaju (polica za slučaj inval. iznosi konkretno 160.000 Kn) i od toga bi ja trebala dobiti neki postotak ovisno o invalid. Da li se mogu na to žaliti. I još nešto me zbiunilo, naime u rješenju piše slijedeće: Oštećenik izjavljuje uz potpunu odgovor.nost da mu do sada nije izvršena isplata naknade po ovom štetnom događaju a po drugom pravnom odnosu... Da li to znači da onda ni odštetu u drugom osiguranju ne mogu tražiti???? Konkretno ovo što vodimo sudski postupak??? Zahvaljujem unaprijed svima na odgovorima.
  3. Moli ako netko ima ikakva saznanja da mi pomogne. Naime, pred godinu dana sam nastradala u prometnoj. Dijagnoza; fraktura torakalne kralježnice (th9-th12) i hernijacija 2 invertebralna diska sa kifozom kao posljedicom svega toga. Sada, na invalidskoj komisiji u Tvrtkovoj sam bila radi utvrđivanja radne sposobnosti. Dobila sam rješenje da sam potpuno radno sposobna kao i svi ostali moje dobi koji nisu pretrpjeli nikakve ozljede, što je meni totalna nebuloza. Godinu dana sam bila na bolovanju, od nošenja ortoze 3 mjeseca do rehabilitacije u toplicama 7 mjeseci. Stanje se nije puno poravilo, ali za sada hvala bogu nije za operaciju. Počela sam raditi ali mi je dosta teško, obzirom da obavljam sjedeći posao. Mene zanima da li se imam pravo žaliti. A i isto me zanima da li mogu tražiti da mi utvrde postotak invaliditeta za moju ozljedu i kako to napraviti. Unaprijed hvala svima!
  4. Zato što imaš pravo tražiti odštetu po svim policama koje imaš. Konkretno, po našoj polici možemo tražiti postotak inval. koji je nastao uslijed nezgode. Sve ostalo tražimo preko police krivca
  5. Prvo, ne znam da li sam na pravi forum uputila temu, ali radi se o tome da smo suprug i ja nastradali u prometnoj, ne svojom krivicom. Od toga je prošlo 10 mjeseci, završili liječenje te smo predali zahtjev za odštetu po našoj polici. E sad, radi se o tome da smo vozilo kupili mjesec dana prije nesreće i imali policu na ime čovjeka od kojeg smo ga kupili (obzirom da je važila još 9 mjeseci). Motor je prenešen na mog muža, ali kako smo nastradali te dobili totalku i takvog ga prodali, nemamo više prometnu , već samo ugovor za prodaju (u kojem se jasno vidi da je moj suprug bio vlasnik tog motora). Sada oni tvrde da će nas sigurno odbiti obzirom da nije polica na ime mog supruga. Pa kako je to moguće???
  6. A da li mi može dati otkaz ukoliko više nema potrebu za tim radnim mjrstom (mada mi nije jasno to što oni tvrde da nemaju budžet za moju plaću a u zadnja 2 tjedna su u moj odjel primili 2 nova tadnika). Da li je to kakva muljaža ili me se hoće riješiti???
  7. Poštovani, Imam veliki problem te ne znam kako se postaviti u istoj situaciji. Naime , zbog ozljeda u prometnoj bila sam na bolovanju 10 mjeseci. Sada bi se trebala vratiti na posao, no moj poslodavac kaže da nema budžet za moju plaću još narednih mjesec dana i neka tražim doktore još bolovanja. Obzirom da to ne mogu samo tako tražiti, a i ovisim o liječničkom povjerenstvu kojem se svaki mjesec javljam, ne znam što mi sadfa preostaje. Oni me kao ne mogu primiti nazad još barem mjesec dana, a ja nemam više bolovanja. Koja su mi prava u ovom slučaju?
  8. Molim ako itko ima uvid u ovakav slučaj. Naime, suprug i ja smo nastradali u prometnoj. Zanima me, obzirom da nismo krivi, te smo uzeli odvjetnika te tražimo odštetu od osiguravajućeg društva tipa koji je skrivio nesreću. U međuvremenu sam čula da ja kao suvozač imam pravo tražiti i od osiguranja kod kojeg je sklopljena polica osiguranja našeg vozila. Zanima me znači da li je tako, po tome bi ja imala pravo tražiti odštetu za isti slučaj od 2 različite osiguravajuće kuće, što mi se čini nemoguće.
  9. Pred mjesec i pol nastradala sam u prometnoj, ja i suprug na motoru, tip skrenuo pred nas i oduzeo nam prednost. Potpisao je da je kriv. Bili smo 7 dana u bolnici, nakon tzoga hrpa pretraga, doktori itd. Imam frakturu nekoliko kralježaka,i poremećaj vida. Ostalo je sve ok. Zanima me kako se to vodi, otprilike koje su mi šanse za neku odštetu. Bolovanje će potrajati još neko vrijeme, a nakon toga slijedi oko mjesec dana fizikalne terapije. Molim Vas ako itko ima ikakvih naznaka u vzi toga, bila bi zahvalna.
  10. Meni se na cijeli iznos plaćaju doprinosi (znači osnovica + stimulacija), a sada za trajanja bolovanja, poslodavac tvrdi da imam pravo samo na 90 % od osnovice , npr. osn je 4000 kn, a moja plaća nikad do sada nije bila ispod 6000 kn, i na cijeli taj iznos se plaćaju davanja državi. Pa me zanima da li je poslodavac u pravu što se tiče sada ovog oko isplate za bolovanje (što nije prosjek zadjih 6 plaća, već je postotak od čiste osnovice)
  11. Hvala na informaciji, ono što me zanima je da li tvrtka treba isplatiti npr. 90% od prosječne plaće u zadnjih 6 mjeseci, ili 90% od osnovice plaće koja je puno niža.
  12. Imala sam prometnu, sad sam na bolovanju više od mjesec dana, već sam bila i na pregledu kod komisije, imam frakturu (tj napuknuće kralježnice) , i mislim da će bolovanje potrajati još neko vrijeme. Zanima me kako stojim s naknadama za vrijeme trajanja bolovanja. Obzirom da sam iz firme u kojoj radim za prvih mjesec dana, dobila 90 % (od osnovice), a ne od prosječne plaće koju inače primam. Radi se o tome da imam relativno nisku osnovicu, ali s provizijom mi plaća iznosi 2 puta više. Za bolovanje su mi isplatili prema osnovici, a ne prema prosječnoj isplaćenoj plaći u zadnjih 6 mjeseci. Zanima me da li je to zakonski u redu, i koliko u postotku dobivam nakon onih 42 dana kad će naknada ići preko hzzo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija