Jump to content

Ninach...

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Poštovani, ljubazno Vas molim za pomoć ukoliko imate kakva saznanja o načinu rješavanja predmetne situacije. Naime, 2007. godine kupljen je stan sa dva parkirna mjesta. Vlasništvo je uredno upisano u ZK gdje se navode i parkirna mjesta. Međutim, jedno od parkirnih mjesta se djelomično nalazi i na susjednoj čestici koja je i dalje u vlasništvu graditelja zgrade u kojoj je kupljen stan. Predmetni graditelj/vlasnik susjedne čestice bi sada otuđio tu svoju česticu radi izgradnje ceste, međutim na istoj se djelomično nalazi i gore navedeno parkirno mjesto koje je uredno kupljeno i plaćeno. U ZK ulošku za predmetnu česticu nije evidentirano parkirno mjesto već se vodi kao voćnjak. Zanima me na koji način vlasnik parkirnog mjesta može zaštiti svoje vlasništvo, odnosno može li se na neki način provesti dioba čestice da njemu pripadne taj dio na kojem se nalazi ejgovo parkirno mjesto. Komplicirana je situacija pa ju je malo teško i objasniti ovdje. Molim za pomoć
  2. Smatram da ne postoji mogućnost dvojnog državljanstva.Koliko mi je poznato Njemačka to ne dozvoljava.
  3. Djeca rođena izvan braka imaju ista prava kao i djeca rođena u braku.Vi,žena i djeca nasljedivali biste na jednake dijelove.
  4. Na Vašem mjestu obuhvatila bi tužbom i općinu i komunalno i novoosnovano kao pasivne suparničare pa neka sud donese presudu.Sud će odlučiti tko je i kako odgovoran.
  5. Po mom mišljenju obični suparničari.Jedinstveni su ako sud može donijeti sadržajno jednaku presudu prema svima,a u ovom slučaju to ne mora biti tako,npr.sud može naložiti samo Komunalnom da Vama nakanadi štetu i sl. Ovo što ste spominjali za pravnu zajednicu odnosi se na materijalne suparničare.
  6. Na Vašem mjestu pokrenula bih tužbu što prije.Kod kolektivnih tužbi nije bitno da li ste član spomenute udruge,presuda se odnosi na sve potrošače.
  7. U jednom stručnom članku kaže se da sud neovisno o tome da li je tužitelj tražio ili nije,mora sam po službenoj dužnosti primjeniti ekscepciju ilegalnosti.Iz tog izvodim zaključak da tužitelja ništa ne sprječava da u tužbi ukazuje na neustavnost akta uprave. Nisam 100% sigurna pa još to provjerite.
  8. Poštovani kolege/ice! Imam jedno pitanje na koje ja nisam znala odgovoriti sa sigurnošću pa Vas molim za pomoć. Hipotetski, da EU opet uvede vize za državljane BiH,da li osoba koja ima stalni boravak u RH putuje po Europi bez ograničenja ili mora vaditi vizu? Po mom mišljenju može normalno putovati s BIH putovnicom u kojoj je vidljiv stalni boravak u RH.Nema mi logike da osoba sa stalnim boravkom u državi članici EU mora vaditi vizu.Možda se varam pa bih voljela čut i Vaša mišljenja. Hvala!
  9. Ostaviteljevi roditelji ako su zivi.
  10. Nema,Vi niste njegov nasljednik pa Vas nitko ne može tražiti da plaćate dugove.
  11. Postoje točno određene situacije kada se može tražiti obnova postupka po čl.123 Zakona o općem upravnom postupku,a ova Vasa,nažalost,nije jedna od njih.
  12. Člankom 94. Općeg poreznog zakona propisano je da zastara prava na naplatu poreza, kamata, troškova ovrhe i novčanih kazni počinje teći istekom godine u kojoj je porezni obveznik sam utvrdio poreznu obvezu ili nakon isteka godine u kojoj je porezno tijelo utvrdilo obvezu, kamate, troškove ovrhe i novčanu kaznu. Tijek zastare prekida se svakom službenom radnjom poreznog tijela usmjerenom na utvrđivanje ili naplatu poreza, kamata, troškova ovrhe i novčanih kazni, koja je dostavljena na znanje poreznom obvezniku. Pretekom roka od šest godina, a računajući otkad je zastara počela prvi put teći, nastupila je apsolutna zastara prava iz porezno-dužničkog odnosa.
  13. Dužnik odnosno jamac može privatnom ispravom potvrđenom kod javnog bilježnika dati suglasnost da se radi naplate tražbine vjerovnika zaplijeni njegova plaća, odnosno drugo stalno novčano primanje, osim u dijelu u kojem je to primanje izuzeto od ovrhe. Takva isprava se izdaje u jednom primjerku i ima pravni učinak pravomoćnog rješenja o ovrsi, također ima svojstvo ovršne isprave na temelju koje se može tražiti ovrha protiv dužnika i na drugim predmetima ovrhe. Zadužnica i bjanko zadužnica koje su propisanog oblika i sadržaja i potvrđene kod javnog bilježnika su ovršne isprave i imaju učinak pravomoćnog rješenja o ovrsi Mislim da su ovo najjednostavnije i najsigurnije opcije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija