Jump to content

angel4u

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Gradska skupština Grada Zagreba, odnosno Odbor za predstavke i pritužbe.
  2. angel4u

    Volontiranje

    Ne znam što Vas brine? Ravnatelj škole bi trebao biti ponosan na takvu djelatnicu, koja nesebično i dobronamjerno prenosi svoje znanje na druge, a pogotovo djecu.
  3. Na forumu nije nužno da odgovori i informacije budu pravne ili stručne naravi.
  4. Poštovani Matrix76, znam da je teško na osnovu par rečenica shvatiti o čemu se radi, jer to je klasična prevara, a nisam htjela iznositi detalje. Ja sam shvatila, nakon u preko nekoliko situacija u RH, da najveća moja graška koju sam napravila u životu, je to, što nisam završila pravni fakultet. Hvala!
  5. angel4u

    Volontiranje

    Zašto bi šef ili itko drugi to zamjerio? Vi svoje slobodno vrijeme možete trošiti kako hoćete i u aktivnostima koje Vas zadovoljavaju i čine sretnom. Mislim da se šefa, to čak ni ne tiče.
  6. Uz vještačenje i grafologa, ustanovi se da je potpis dan pod prisilom.
  7. Ne znam da li ovo može pomoći, ali ako ste vjenčani u Hrvatskoj pokušajte. Rastala sam se od čovjeka koji je iz zatvora podnio zahtjev za sporazumnom rastavom braka. Dobila sam sudski poziv, došla na sud i sve je bilo gotovo za pet minuta, bez njegove nazočnosti. Pa pretpostavljam, da i Vaš suprug može podnijeti zahtjev prema sudu u RH i zatražiti rastavu braka, ako ima razloge i nije u mogućnosti fizički biti na sudu, i ako nisu djeca u pitanju. Možda je to tako samo za one lišene slobode, ne znam, pokušajte tako. Sretno!
  8. Poštovani Metrix76, potruditi ću se pojasniti. Brat je sestri ostavio kuću i punomoć na bankovni račun. Brat ima dijete koje nije vidio 25 godina i ništa znao vezano za njega. Nakon smrti, sestra je osjetila potrebu da javi djetetu da mu je otac umro i tu su počeli problemi. Sin je dan nakon sprovoda promijenio bravu na kući i uz pomoć odvjetnika i bilježnika podignuo novce sa računa. U pokušaju da se sudski preispita poslovanje odvjetnika i bilježnika, tražeći odvjetničku pomoć, svi odvjetnici redom su rekli da to sve nevalja, ali da oni neće ići protiv kolega, odnosno nitko nije htio tužiti dotične. Sada, kada smo došli do odvjetnika koji je uzeo slučaj, sada je sporno to što je prošao rok od tri godine u kojem se oporuka može osporiti.Tako kaže odvjetnik. Ali nije problem u oporuci, nego u radnjama sina i njegove pravne ekipe, odnosno njegovog odvjetnika i bilježnika.
  9. Nema smisla da više elaboriram temu. Rekla sam da nisam pravnik, ali ovo je put i način na koji sam je riješila svoj problem. Centri su dužni surađivati sa ostalim institucijama i njihov posao nije da imaju samo prava nego i obaveze prema korisniku. Ovako kako Vi meni odgovarate, ispada da trebaš donijeti kamen s mjeseca da bi nešto dobio. Rekla bi da sam ja očito bila sposobna pobrinuti se za svoja prava, jer ovo što pišete ne uklapa se u moje iskustvo.
  10. Imam takvu situaciju, ovo je odgovor iz vlastitog iskustva. Recimo, moj tata je Marku ostavio svoj stan, ja, kao kćer imam pravo u roku do tri godine od smrti tate, žaliti se na takvu oporuku.
  11. Smatram da osoba kojoj treba pravna pomoć, nije u obavezi znati zakon i imati uvid u to za koje postupke može zatražiti besplatnu pravnu pomoć, za to postoje razne institucije koje su plaćene za davanje takvih informacija. Kao što sam i rekla nisam kolega i ne znam za koji postupak Discipline to treba, ali moj odgovor je bio informativnog karaktera.
  12. Mislim da uz jedan dopis prema sudskoj pisarnici i zahtjev pismenog očitovanja, vezanog uz uvid u spis, a ako ne, onda na višu instancu.
  13. Nitko ništa ne provjerava. A kada sam se obratila tužiteljici, odnosno RH, da su podaci za tužbu netočni, tamo su mi rekli da se ponašam kao da je država švedski stol.
  14. To i je razlog mog pitanja. Kažu da su sudovi pretrpani, pa kako i neće biti kada se bave takvi gluparijama. Da DO radi to što treba, pretpostavljam da do suda ne bi ni došlo. Znači, podignu tužbu, koju ja argumentirano pobijem na sudu, naravno sa relevantnim dokazima, i zauzeli smo termin na sudu, a šuplja priča.
  15. Nisam kolega, ali sam si dala truda i raspitala se o tome. Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći ( NN 143/13) propisuje da građani mogu podnositi zahtjeve za odobravanje korištenja sekundarne pravne pomoći. Za dobivanje korištenja sekundarne pravne pomoći možete podnijeti zahtjev za odobravanje korištenja pravne pomoći Uredima državne uprave u županijama / Grad Zagreb prema mjestu stanovanja, obrazac zahtjeva možete isto tako dobiti pri spomenutim Uredima državne uprave u županijama, Općinskim sudovima te Centrima za socijalnu skrb.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija