Jump to content

Shark

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Shark objavio

  1. Pozdrav svima! Dakle, po tragovima kočenja, rasipu krhotina, tragu smicanja i oštećenjima na muževom automobilu će se jasno vidjeti mjesto naleta i koliko je "duboko" prošao zaustavnu crtu. Naletne brzine će se bolje izračunati iz ulaznih i izlaznih kutova i masa, te udaljenostima odbačaja nakon sudara. Ovdje će biti vrlo važna i preglednost, tj. na kojoj udaljenosti je vaš muž mogao vidjeti suprotno vozilo. Ovo o ulasku u suprotni prometni tok i izazivanje nesreće je točno, no sudac će uzeti u obzir vještačenje i doprinose svih strana pa se nadajte najboljem.
  2. Pozdrav, vještak će u ovom slučaju lako izračunati brzinu i na osnovu položaja vozila nakon nesreće, odnosno nakon rastavljanja sila, a uzevši u obzir ulazne mase i ostale parametre. Šteta na vozilu će biti samo metoda provjere. Ako konfiguracija terena i brzina nisu dozvoljavali viđenje drugih sudionika u prometu, sud će i te vrijednosti uzeti u obzir. Na Vama je da dokažete svoju nevinost u svakom slučaju.
  3. Pozdrav! Ovdje je sasvim jasno da policija svoj zaključak temelji na osnovu očevida. Tragovi puknute gume se lako "čitaju" na mjestu nesreće. Naime uvijek postoji karakteristični otisak, od mjesta pucanja pneumatika pa do samog sudara ili mjesta nesreće. Ako policija takve tragove nije našla zaključila je da se radi o brzini. Policija je napravila očevid i svakako poslikala mjesto nesreće te će sudski vještak prometne struke lako potvrditi o čemu se ovdje radi.
  4. Pozdrav! Znači ne konzumirate sintetičke droge, već marihuanu? Određene kombinacije lijekova u većim količinama mogu dati pozitivne reakcije na neke droge, ali na Vama je da pred sudom objasnite nalaz vađenja krvi.
  5. Pozdrav, ako niste spremni platiti kaznu dobro bi bilo da angažirate dobrog odvjetnika, on će Vam dati savjet i daljnje upute. No svejedno još jednom pročitajte odgovor g.Potpetice.
  6. Pozdrav, ove podatke o tragovima kočenja morate uzeti u obzir sa svim ostalim materijalnim tragovima, kao što su rasipi krhotina, ali i sa oštećenjima na vozilima. Vožnja više lijevo, može značiti da je stvarno vozio više lijevo, ili da je izbjegavao nesreću. Odgovore na sva ova pitanja uključujući i vidljivost u trenutku nesreće, može Vam dati sudski vještak prometne struke.
  7. Pozdrav! Dakle alkoholu treba neko vrijeme da kroz usta, želudac... uđe u krvotok. Ta vrijednost nije ista nakon uzimanja alkohola ili nakon recimo sat vremena. Izračunom između dva uzorkovanja može se utvrditi koliko je netko popio, i u koje vrijeme, te da li je ta osoba u trenutku neke nesreće bila pod utjecajem alkohola. Proguglajte apsorpcija, resorpcija alkohola.
  8. Pozdrav, manje ogrebotine na vozilu se mogu sanirati poliranjem. Ako je oštećen dublji sloj boje, onda je jedino riješenje lakiranje u ovlaštenom servisu ili radionici. Cijena jednog lakiranja manjeg dijela vozila npr.branika, ili blatobrana iznosi oko 2000 kn, ako se radi o metalik boji. Oštećeno vozilo se mora vratiti u stanje kakvo je bilo prije nesreće.
  9. Pozdrav! Iz oštećenja na vozilima i slike mjesta nesreće lako će se utvrditi naletni položaj obaju vozila, te dokazati da ste bili u pravu. Nadam se da ste poslikali mjesto nesreće, makar mobitelom, kao i da su na slici vidljivi rasipi krhotina i čestica otpalih nakon sraza dvaju vozila.
  10. Hvala na lijepom odgovoru. Gledajte ovo, iz starog zakona o sudskim vještacima koji potpisuje gosp.Šeparović: Članak 30. *Osobama stalno zaposlenim u državnom tijelu, stručnoj ustanovi ili drugoj pravnoj osobi pripada pravo na naknadu za neostvarenu plaću za vrijeme odsustvovanja s rada zbog odazivanja na poziv u svojstvu vještaka.* U novom zakonu koji potpisuje gđa.Ana Lovrin toga nema, pa da li se to može uzeti iz starog zakona i primjeniti ili ne!
  11. Evo malog pitanja za znalce! Da li sudski vještak koji radi u školi ili nekoj državnoj službi ima pravo na stručnu zamjenu ako je pozvan na rekonstrukciju ili parnicu od strane suda. Naime, pojedini ravnatelji škola tvrde da je odlazak na vještačenja neopravdan! Postoji li neka sankcija za osobe koje sprečavaju vještake u obavljanju dužnosti i koji zakon je nadležan za ovaj problem!Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija