Jump to content

barb

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je barb objavio

  1. Da, zato me i iznenadio njegov stav. On ne popušta, i ja sam tako rekla da je ustvari on meni dužan. Ostat će ovako, ja mu neću platiti 500kn režija, a 1000kn ću zaboraviti jer trenutno nemam mogućnosti ići dalje s time, npr. tužba. Hvala Vam puno Borbena7 na odgovoru i savjetima.
  2. Hvala na odgovoru, tako sam i ja mislila. On i dalje ostaje pri svome, kaže neće nas tužiti jer se radi o malo svoti novaca.
  3. Poštovani, sin student studira u Zagrebu, u najam smo mu uzeli stan s još jednim cimerom (u rujnu 1919.). Potpisali smo ugovor na godinu dana, u prilogu je primjerak koji nam je bio poslan mailom, pri ulasku u stan smo ga potpisali. Dogodio se potres i situacija sa stanom je takva da se stan nije mogao koristiti u travnju, a gazda je tada rekao možda ni u svibnju. Inače u stanu su i prije često bili tehnički problemi, bilo je dana kad su dečki bili bez sruje, vode... Mi smo početkom travnja (8.4.2020.) zbog svega toga odlučili raskinuti ugovor. Sve smo stanarine do travnja platili. Pri ulasku u stan smo dali polog od 1 500kn. Polog je rekao da nam neće vratiti jer smo izašli prije dogovorenog roka i još mu moramo platiti režije koje su prije nekoliko dana obračunate, a iznose 500kn. Moj prijedlog je bio da mu polog od 1 500kn pokrije režije od 500 kn koje još nismo platili jer smo mi ipak raskinuli ugovor zbog izvanredne situacije, igrom slučaja zbog korone je student kod kuće, da nije morali bi mu preko noći tražiti drugi smještaj jer unajmljen stan nije siguran za življenje. Moje pitanje je: Je li stanodavac u pravu? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru UGOVOR O NAJMU docx.docx
  4. Jedno veliko hvala na vašim odgovorima i savjetima! Pribojavala se i jesam da bi njegovo stanje bila prepreka u procesu rastave, sa strane Suda i muževe. U centru smo i prije pokretanja rastave bili na razgovoru zbog njegovih problema, do sada su bili susretljivi i uljudni. Muž se liječi već 6 godina, odlazili smo i obiteljskom terapeutu, no s vremenom njegovo stanje se pogoršavalo. Trenutno nije psihotičan, agresivan, maničan, imamo uredu odnos, mogu s njim lijepo komunicirati, no nažalost izrazito je depresivan, viđa se sa sinom kad poželi ali u mojoj prisutnosti. Sada dok je "stabilan" , dok prihvaća liječenje i dok se on i sam slaže s mojom odlukom o rastavi voljela bih da se to riješi što prije. Teško je s psihičkim bolesnicim, ja sam na sve načine pokušala svom mužu pomoći, te liječenja, te razgovori, te preuzimanja sve obaveze, brige i obiteljske probleme na svoja leđa no kad je došao trenutak da strahujem za svoje dijete i sebe odlučila sam prekinuti naš brak. Imam još jedno pitanje. Zna li netko kakvu odluku Sud donosi o viđanju djeteta ako je otac psihički nestabilan? U mom slučaju, muž je bio hospitaliziran 6 puta, trenutno se liječi, ima više dijagnoza, primarna je bipolarni poremečaj. Još jednom hvala na odgovorima.
  5. Ma imamo dijete, zato smo i bili u Centru na mirenju. Dijete ima 6 godina. Sina je Sud normalno dao meni do okončanja procesa ali muž ga ima pravo viđati kad to želi, a to je meni problem jer zna biti u teškim psihičkim stanjima.
  6. Molim pomoć, odgovor na pitanje vezano za Centar za socijalnu skrb i njihovo posredovanje prilikom rastave braka. Obavila sam s mužem ročište na Sudu zatim i posredovanje u Centru. U našem zadnjem i jedinom posjetu centru rekla nam je gospođa da ćemo u roku od 30 dana dobiti njihovo riješenje (mišljenje) poštom. Sada je već prošlo više od tri mjeseca a još ništa nismo dobili! Kad zovem ili idem osobno kod njih kaže mi ista ta gospođa da će poslati ovaj tjedan ali još ništa nismo dobili. PITANJE GLASI: Ima li Centar zakonsku odredbu u kojem roku treba poslati riješenje? Koliki je taj rok? I na kraju što mogu ja napraviti da to riješenje dobijem ŠTO PRIJE. Molim vas ako mi netko može odgovoriti što prije, žurno mi je, muž ima psihičkih problema i njegovo se stanje iz dana u dan mijenja i zato mi je bitno da što prije dobijem razvod barak. Inače dogovorili smo se za sporazumni razvod.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija