Jump to content

pepsi

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pepsi objavio

  1. Zanima me, ako je doneseno rješenje o pravu na invalidsku mirovinu kojim mu se utvrđuje profesionalna nesposobnost i pravo na mirovinu, u kojem iznosu se isplaćuje otpremnina??? zbunjuje me tumačenje iz Zakona o radu, točnije poglavlje o otpremninama ( dolje citat) Otpremnina u slučaju ozljede na radu ili profesionalne bolesti Članak 86. (1) Radnik koji je pretrpio ozljedu na radu, odnosno koji je obolio od profesionalne bolesti, a koji nakon završenoga liječenja i oporavka ne bude vraćen na rad, ima pravo na otpremninu najma­nje u dvostrukom iznosu od iznosa koji bi mu inače pripadao.
  2. Otac je bio je nositelj stanarskog prava stana u Zagrebu, u vlasništvu javnog poduzeća. Poslije očeve smrti (1993 g.) u stanu smo ostali živjeti majka, brat i ja. Majka je od poduzeća zatražila prijenos stanarskog prava na stan i dobila je suglasnost u kojoj odluci stoji da će navedeni stan nesmetano koristiti zajedno sa svojim punoljetnim sinovima ; M i N., i ušla je u otkup stana dok smo još živjeli sa njom. Više ne živimo sa majkom a ona namjerava prodati stan , i zanima nas dali imamo pravo na vlasništvo tog stana ?? tj. vlasnički dio, a da majci vratimo dio otplate koji je otplaćivala za stan?
  3. Dali je saživjela provedba odluke Povjerenstva MORH-a o ratnim izvjestiteljima??? kojom bi se ratnim izvjestiteljima osigurala potpuno jednaka prava kao što ih imaju hrvatski branitelji. i interesira me dali se ostvarila odluka Ministarstva obrane o izdavanju potvrde o priznavanju statusa hrvatskih branitelja ratnim izvjestiteljima iz Domovinskoga rata???? Gdje mogu dobiti više informacija o kriterijima i daljnjem postupku ostvarivanja prava???
  4. Suprug mi je invalidna osoba sa 100% tjelesnog oštećenja funkcije organa za kretanje. Molim Vas da nam pomognete odgovorom vezano za najpovoljniju kupnju automobila (automatik upravljanje). - Ima li suprug pri kupnji automobila kod autokuće – uvoznika pravo na povrat naknade dijela sredstava u visini plaćenog poreza na dodanu vrijednost???? - Kome se podnosi zahtjev???? - Dali je na snazi Odluka o naknadi dijela sredstava pri uvozu osobnog automobila u visini plaćenog poreza na dodanu vrijednost za 2003. godinu ("Narodne novine" br. 159/03.)????? Pozdrav, zahvalna JR
  5. Greškom Elektre (puštanje prejakog napona) došlo je do oštečenja i pregaranja mojih kućanskih aparata. Od strane Elektre popisali su aparate koji su pregorili, šteta je velika,U Elektri sam dobila informaciju da će oni nadoknaditi popravke tih aparata. Ali npr. kombi bojler za c.grij i toplu vodu na plin nemogu popraviti jer tog tipa servis više ne postoji u Zgbu. Dakle moram kupiti novi bojler (cca 7000 kn) aparate moram ja nositi i prevažati na popravke, danima imam okupacije sa svim tim. Za kupnju novih aparata npr. telefona oni priznaju umanjenu vrijednost za starost aparata. ali moji aparati su meni svi vredjeli i za mene imaju takovu vrijednost , dok nije od strane Elektre došlo do oštečenja. Imam li pravo i na naknadu za pretrpljeni strah i stres od svega toga, te za izgubljene dane i sate za ishodjenje svih popravaka, i mogu li tražiti nove aparate??? Zašto da ja popravljam skupi televizor star samo 4 god. zato što mi ga je pokvarila Elektra?? isto tako i druge aparate, te isto moram sama sve to financirati i čekati da dobijem povrat novca i još umanjen????
  6. Nas sedam smo suvlasnici većeg zemljišta i stare obiteljske kuće u Lici ( šest suvlasnika - udio 1/7 i ja kao suvlasnik u omjeru 2/7), no jedan od suvlasnika uzurpirao je i zemljište i kucu ( u podrumu nastanio ovce u kucu natrpao sjeno)stavio psa pred kucu da nemozemo uopće prići kući. Kako mi ostali nismo suglasni sa takovim njegovim korištenjem suvlasništva zanima nas sto nam je ciniti da zatražimo povratak u prvobitno stanje nekretnine, ili kome trebamamo podnjeti prijavu za ometanje nekretnine????
  7. Suprug moje sestre bio je hrvatski branitelj, preminuo je od teške bolesti ( karcinom) 2005 god. sestra nemože ostvariti obiteljsku mirovinu do 9 mj. 2008 god. nezaposlena je i sama teško bolesna i nesposobna za rad ( med. dokument.). tražila je opskrbninu kod Min. obit. branitelja koja joj je dodjeljena jednokratno. Znači dobila ju je samo jednom od kako je suprug preminuo, a nema nikakovih primanja tj. dobiva samo soc. pomoć od 600 kn mjesečno. Ima li moja sestra pravo na opskrbninu redovito svaki mjesec kao nasljednica preminulog hrvatskog branitelja dok ne stekne obiteljsku mirovinu koja će ionako biti mala? Šta treba učiniti da ostvari to pravo??
  8. Smije li vještak psihijatar vještačiti osobu u prisustvu stranke direktno zainteresirane u sudskom sporu? Konkretno brat pobija ugovor o uzdržavanju mame i mene, i traži vještačenje majke koju je nagovorio da se predomisli. Pri vještačenju je prisutan i daje iskaz i nadopunjava umjesto vještačene mame te utječe na nalaz. Zašto onda i ja nisam bio prisutan i davao svoj iskaz? Dali je takav nalaz pravnovaljan?
  9. Sklopio sam ugovor o dosmrtnom uzdržavnju sa majkom kod odvjetnice. Kad je brat to saznao poceo je pritisak na mamu i zabranio nam kontakt i pristup mami (on zivi na katu iznad nje u obit.kući), nju je izmanipulirao i podigao tužbu za poništenje ugovora. Optužnica se 3 puta mjenjala. 1. je bilo da nisam ispunio uvjete ugovora tj. uzdržavanje jer on živi u kući sa mamom, 2. je bilo da mama nije znala što potpisuje, a meni je svjedok bila odvjetnica kod koje je napravljen ugovor, i 3. je - vještaćenje, da mama nije bila sposobna rasuđivati i da je bila podložna utjecaju, i kod vještaka je izjavila da sam ju prisilio sa pretnjom smrću tj. da ću ju utopiti ako ne potpiše. Na vještaćenju je bio prisutan brat i dopunjavao iskaze ( tako i piše u nalazu). Pobijamo nalaz vještaka jer brat nije smio biti prisutan,i u nalazu piše da je žena sitnije građe, a mama je bila krupna žena, (možda su doveli neku drugu osobu) ali sudkinja na to ne reagira nego traži nad vještačenje, i naravno drugi vještak ne pobija nalaz kolege. Tražimo saslušanje naših svjedoka, ali sudkinja prelazi preko toga. Brat je osoba koja je izmanipulirao i prestrašio mamu jer je cjelu jkuću htio za sebe, a mama je zaista željela svoj dio dati meni, jer je tata svoj dio dao bratu. Sud i dalje traje i uskoro će biti ročište po nalazu nadvještaka. Mama je umrla prošle godine. Nikada nije bila psihički bolesna, i ako je postojao utjecaj na nju onda je bio moguć samo od bratove strane jer je meni zabranio pristup i kontakt s mamom. Šta ako sudkinja prihvati kao najmjerodavniji nalaz vještaka a zanemari iskaz naših svjedoka?
  10. Oprostite, ali nije mi javljeno da je moje pitanje prebačene u obvezno pravo. Sada Vas molim odgovor na pitanje, zahvaljujem
  11. Suprug moje sestre je bio hrvatski branitelj, dodjeljen mu je broj pripadajućih bodova u fondu HB, preminuo je od teške bolesti a nisu imali djece. Njegova majka s kojom nisu živjeli niti bili u dobrim odnosima potražuje 1/2 dodjeljenog udjela. Sestra je sama pokopala i njegovala supruga u teškoj bolesti, ima li njegova majka pravo na udjel?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija