Jump to content

juhapileca

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je juhapileca objavio

  1. Ja sam polagao po skraćenom pravosudnom (imao državni ispit). Učio 2 mjeseca 1-1 i 30 min sata dnevno (osim subotom) i 3 mjeseca 5 sati dnevno (nisam išao na posao). Na ispitu sam odlično znao i bez problem prošao uz pohvalu komisije (iako sam minute prije ispita promišljao kako nije loše pasti jedan ispit!!) Fakultet završio u 5 godina uz redovito polaganje ispita (samo 3 pao)
  2. Istražnom radnjom se mogu pribaviti vaše transakcije preko kartice i na taj način vas se može relativno lako pronaći. Kazna za takvo štoi nije pevelika i ne bi se trebali bojati zatvora, ali kazneni progon je ipak realna prijetnja. Carina je sigurno zapljenila u suradnji s policijom predmetne kaktuse i njih sigurno nećete dobiti
  3. Koliko je bio detaljan test i je li bio težak. Što je sve bilo u testu (općenito) Jesi li se to prijavljivao za savjetnika ili vježbenika
  4. A šti ako se ne složi sa sadržajem oporuke prije donošenja rješenja javnog bilježnika i stvar se uputi sudu. Kakvi su onda troškovi javnog bilježnika i suda? Da li je to isplativije ili čekati da te bilježnik opali svojom službenom tarifom i da se sve završi??????????
  5. Sina i majka nasljeđuju kuću od 100 000 Eura i dug oca od 97 000 Eura (postoji neovjereni ugovor) Novaca (3000 kuna) za plaćanje javnog bilježnika nemaju. Slučaj 1. Ako kažu da je otac imao kuću i taj dug, da li to znači da je imovina samo 3000 Eura i da se po toj cifri računa tarifa ili će im javni bilježnik nešto drugo obračunati. Slučaj 2. Ako ne spomenu dug i on i majka se nesuglase oko oporuke (iako se slažu s njom, ali zbog izbjegavanja troškova bilježnika), pa zbog toga odeu na sud prije donošenja rješenja, koliko bi ih to koštalo?? Drugim riječima cijelo pitanje se svodi na to kako da izbjegnu troškove od nekih 3000 kuna koji bi ih jednostavno uništili za dulje vrijeme jer preživljavaju od 2000 kuna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija