Jump to content

greenway

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je greenway objavio

  1. Da li postoji slučaj u praksi da je sud "podjelio" kredit "stečen" u braku i da je odredio banci da se namiri od drugog supružnika bez obzira da li ovaj ima stalna primanja ili ne. Molim savjet i informaciju vezan za moje pitanje.
  2. Molim ako itko ima ikakvih saznanja koja bi mi pomogla vezano na moje pitanje.
  3. Da li postoji slučaj u praksi da je sud "podjelio" kredit "stečen" u braku i da je odredio banci da se namiri od drugog supružnika bez obzira da li ovaj ima stalna primanja ili ne. Razvela sam se. Nisam još pokrenula tužbu za podjelu bračne stečevine. Jedina stečevina iz braka je kredit koji sam podigla ja za vrijeme braka, bez jamca.Novac je utrošen na: uređenje stana koji je njegovo nasljedstvo da bi se iznamljivao turistima (saznala sam da na tom stanu ima 12 ovrha), za pokretanje njegovog "biznisa" (koji je propao i kojim je napravio dugove) i namirivanje minusa nastali tijekom zajedničkog bračnog života (struja, voda, minus u banci za "najobičnije" življenje). Drugim riječima, od tog kredita ja sebi nisam kupila niti japanke. On ne radi, možda radi povremeno (nemam saznanja). Kolika je vjerojatnost da sud odredi da je kredit pola/pola i da donese odluku da banka mora drugu polovicu kredita potraživati od bivšeg supruga bez obzira na to da li radi ili ne. Štoviše, ja otplaćujem cjelokupni kredit i skrbim uz pomoć svojih roditelja za zajedničko maloljetno dijete za koje ne uplaćuje ni sudsku određenu alimentaciju niti bilo kakav iznos. Ne želim nikakvo blokiranje imovine, niti podjelu namještaja, zavjesa, plahti, ili bilo što iz tog stana, jer to mi ne znači ništa. U banci su mi rekli ako bi se kredit podijelio, čak da se nas dvoje dogovorimo, oni to ne mogu prihvatiti već trebaju odluku suda. Da li postoji slučaj u praksi da je sud "podjelio" kredit "stečen" u braku i da je odredio banci da se namiri od drugog supružnika bez obzira da li ovaj ima stalna primanja ili ne. Unaprijed jako zahvalna.
  4. Jednokratna nagrada odvjetniku za razvod braka iznosi 2.000,00 kn bez obzira na broj radnji koje je poduzeo. Što u slučaju promjene odvjetnika tijekom postupka? Kako se obračunava zastupanje prvog odvjetnika? Kako novog? Do sada je odvjetnik učinio slijedeće: pisanje i predaja tužbe za razvod, izlazak na jedno ročište (koje je trajalo 10 min jer tuženik se nije pojavio), pisanje Zahtjeva za povjeru djeteta ali nije predat Sudu. Do sada je plaćeno 1.500,00 kn. Za predaju Zahtjeva za mjeru povjere djeteta sudu traži 500,00 kn. Želim promjeniti odvjetnika. Koji obračun je za oboje (odvjetnika i mene) najkorektniji da nitko nije oštećen. Kakva je praksa u ovakvim slučajevima? Molim brzi odgovor jer moram "poduzeti korake" ovaj tjedan. Unaprijed zahvaljujem na informaciji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija