Jump to content

Dodomon

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prodajem stan dobiven darovnicom od roditelja prije godinu dana. Radi se o mojoj prvoj nekretnini. Dobio sam informaciju da je moguće da platim 35% poreza zato jer od darovanja nije prošlo više od 3 godine. Da li je moguće da platim čak 35% poreza kod prodaje?
  2. Imam pitanje u vezi poreza pri kupnji nekretnine. Prije pola godine sam darovnicom (od strane roditelja) došao u vlasništvo prve nekretnine (stana). Dogodilo se da moja sestra prodaje stan i planiram prodati svoj stan i kupiti njezin. Zanima me kako će se tretirati porezno prodaja mog stana (dobivenog od roditelja) i kupnja sestrinog. Više nemam pravo na oslobođenje od poreza pri kupnji prve nekretnine kod kupnje sestrinog stana? Da li se plaća neki dodatni porez pošto stan dobiven darovnicom prodajem pola godine nakon dobivanja? Pozdrav i hvala na pomoći, Davor
  3. Poštovanje, Jučer sam dobio prekrsajni nalog zbog vožnje sa (umanjenih) 0.72 promila alkohola i izrecena mi je kazna od 1000kn i 6 mjeseci oduzimanja vozačke dozvole. To mi je prvi prekršaj odkad posjedujem vozačku dozvolu (10 god). Planiram uložiti žalbu na visinu kazne u kojoj priznajem krivnju te molim umanjenje ili ukidanje kazne oduzimanja vozačke dozvole. Na novčanu kaznu ne planiram uložiti žalbu (Kad razmislim o 6 mj. bez vozačke - dok autu trunu cilindri, isprazni se akumulator, pola godine bačene registracije, nemobilnost, tramvaji itd. - 1000kn mi je tu još najmanji problem ).
×
×
  • Napravi novi...