Jump to content

Seneka

Korisnik
 • Broj objava

  40
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Seneka

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Sivko, u pravu ste, no zanima me zašto se 50 % može uplatiti samo na njihovoj blagajni, a ne i na druge načine (FINA, Pošta, internet bankarstvo), pogotovo što je preporuka da se ne ide na takova mjesta zbog COVIDA 19. Osobno mislim da je to nepoštena poslovna praksa (čl.31. Zakona o potrošačima). Oni tvrde da oni ne idaju kazne već uslugu parkinga, a i da ne rade po Prekršajnom zakonu već po Zakonu o obveznim odnosima. A i kada smo već kod toga što je sa čl.3 istog Zakona da su sudionici u obveznom odnosu ravnopravni ??? Osobno mislim da je to diskriminirajuće.
 2. Da li se Prekršjni zakon odnosi ili ne odnosi na Trgovačka društva ? I da li Trgovačka društva (POSLOVNI PARKOVI-PARKING) mogu dati mogućnost plaćanja na rok 3 dana 50 % i po kojemu Zakonu, hvala na odgovoru.
 3. Priložiš kupoprodajni...pa ne bi trebalo imati problema...
 4. Ako i dobiješ neku kaznu...a tražiti će te podatke o vozaču...bilo brzina, istek registracije, parkiranje,...samo pošalji kupoprodajni ugovor, oni će ići prema toj osobi s kaznom...ne sekiraj se previše...
 5. Poštovani ! Žalbu obavezno napisati i dostaviti u roku od 8 (osam) dana (čl.191.Prekršajnog zakona). Poslikati Obavezni prekršajni nalog, dokaz o uplati i Rješenje o ispravci prekršajnog naloga i staviti u prilog Žalbe. Policajci su napisali kaznu po čl.229.st2. koja je bila na snazi do 31.07.2019.g., a pošto je od 01.08.2019.g. na snagu stupio novi ZSPC policajci su omaškom primjenili stari zakon. Po meni vi ste svoju obvezu ispunili plaćanjem 2/3 kazne i 100 kn troškova, a totalna je ludost Rješenje o ispravku jer ispada da ste platili kaznu prije nego vam je uručen Ispravak. A sve teće od uručenja. Dobiti ćete nakon žalbe sigurno povoljno riješenje. Moje mišljenje... S poštovanjem.
 6. sivko, ali zašto se ne može vozaču naplatiti novčana kazna na licu mjesta ili omogučiti plačanje pola propisanog minimuma u roku 3 dana (čl 245 Prekršajnog zakona)? Propisani minimum u ovom slučaju je 1000 kn, nadodamo čl.293 st1. još 1000 kn što je ukupno 2000 kn (sveukupno ne prelazi 2000 kn). Čovjek plati 1000 i stvar riješena po meni. Ali hvala Vam na odgovoru.
 7. Ukratko, prometna nesreća kojoj je uzrok rasipanje tereta. Kažnjiv po čl.154. st2 kažnjiv po čl.154.st10 .Kazna u rasponu od 1000,00 do 2000,00 kn sa primjenom st.293.st1. (materijalka). Dali vozač ima pravo plačanja pola propisanog iznosa ?
 8. da, tako sam i mislio...odmah prigovor imate rok od 8 dana...
 9. Napišite prigovor u kojemu čete sve reći (nećete biti pozivani na sud i gluposti) , onaj prvi je ok, i nemate problema...svima bolje...samo pišite ODMAH... Dali ste dobili Prekšajni nalog na licu mjesta sa uplatnicama...ili ?
 10. Prigovor podnesete u dva primjerka Policijskoj postaji koja vas je kaznila, oni proslijeđuju prigovor nadležnom prekršajnom sudu koji dalje odlučuje, ne plačate ništa dok ne dobijete odgovor od suda, najvjerojatnije nećete ni ići na sad jer priznajete prekršaj, dobiti ćete samo na kućnu adresu pravomoćnu presudu, moj savjet je da još više kukate i na novčanu kaznu jer opet da vam smanje i za 10 % nemate što izgubiti, znač opet ide 2/3 na dosuđeno. Vozite normalno, zaštitna mjera vam ne ide do okončanja postupka, ako će vam se i izreći (čisto sumnjam), znači to bi ja napravio...
 11. Prigovor je dobar. Ukiniti će vam najvjerojatnije zaštitnu mjeru jer je i njima najbolje da se kazna plati...zaštitna mjera više-manje. Koncentracija nije neka...još samo da napomenem, dok vam stigne presuda plačate 2/3 kazne i naravno trošak... Lp
 12. Policija mu pičnila oba članka 229 i 53...?
 13. Situcija slijedeća, uslikan automobil, policija traži podatak o vozaču, vlasnik odgovori (dostavi podatak nekog stranca) ...e sad, da li policija može nakon što se vidjelo na fotografiji vlasnik da upravlja, ući u obavezni prekšajni nalog sa članovima 229 st 7 (nevjerodostojni podaci) i brzinom čl.53 ?, pošto lijepo stoji u čl.283 st.2 da uređaj mjeri samo brzinu vozila, a ne identificira vozača. Vlasnik je svoje napravio, dostavio je podatak, a policija još uvijek nema program za identifikaciju lica ?
 14. Po meni, biti će ovako. Biti češ pozvan ti i ovlašteni tužitelj, tj. ovlašteni policijski službenik. Oni će tražiti ono što su naveli u Optužnom prijedlogu. Naravno, naći ćete tamo neki zajednički kompromis. Sud će saslušati obje stranke te donijeti u ovom slučaju Presudu, na koju budete imali pravo odreći se žalbe vi i policija, te će ona automatski postati pravomoćna. Druga mogućnost vam je slijedeća, Uložiti žalbu Višem nadležnom sudu na donešenu presudu. Moj savjet ne tražiti suočavanje s policijskim službenicima...eto moje mišljenje...sve će vam biti objašnjeno na sudu.
 15. Na Rješenje o produljenju mjere opreza nemoj se žaliti, 02.09. na glavnoj raspravi će najvjerojatnije biti i predstavnici policije. Po meni priznati prekršaje, moliti suca za ublažavanje kazne i zaštitne mjere...najvjerojatnije češ biti kažnjen po oba članka, pošto su to jedni od najtežih prekršaja po ZSPC-u. Ovo vrijeme što ti je vozačka oduzeta biti će ti uračunato u vrijeme trajanja dodijeljene ti zaštitne mjere. A sad za ovo češ dobiti 6 negativnih prekršajnih bodova, a ako već imaš od prije što...gadno si "nadrljao"...sretno
×
×
 • Napravi novi...