Jump to content

Seneka

Korisnik
 • Broj objava

  46
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  1

Seneka je zadnji put osvojio dan svibanj 2

Seneka objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O Seneka

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovana...hvala na odgovoru, dali postoji kakav obrazac upozorenja i što ako se isti ogluši o isto, unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 2. Pozdrav, kupili smo kuću s voćnjakom i oranicom. Međutim saznali smo i vidjeli da tu oranicu obrađuje susjed bez znanja bivšeg vlasnika (čovjek je u Njemačkoj). Znači lik vidi gdje su oranice prazne, a vlasnici u inozemstvu i na njima sadi kukuruz. Što mi je činiti, pošto je sad to moja oranica sa zasađenim kukuruzom ?
 3. Hvala na odgovoru, dali je to po načelu ne bis in idem ? I što ako se dogodi da policija ponovno pokrene postupak ? Unaprijed hvala Sivko.
 4. Pozdrav. Brzina je u pitanju čl.53 st. 5 (1000,00 kn). Osoba dobiva na kućnu adresu Obavijest o počinjenom prekršaju s mogućnošću plaćanja pola propisanog iznosa kao i obrazac podaci o vozaču. Osoba šalje putem Hrvatske pošte policiji popunjen obrazac o počinitelju prekršaja, no policija isti ne dobiva. Policija donosi Prekršajni nalog za nedostavljanje podataka čl.229 st.7. (5000,00 kn). Osoba ulaže prigovor na isti te na glavnoj raspravi bude oslobođena od kazne i od plaćanja troškova iz razloga što je utvrđeno da su se podaci "izgubili negdje u pošti". Ok, osoba je oslobođena pravomoćnom su
 5. Sivko, u pravu ste, no zanima me zašto se 50 % može uplatiti samo na njihovoj blagajni, a ne i na druge načine (FINA, Pošta, internet bankarstvo), pogotovo što je preporuka da se ne ide na takova mjesta zbog COVIDA 19. Osobno mislim da je to nepoštena poslovna praksa (čl.31. Zakona o potrošačima). Oni tvrde da oni ne idaju kazne već uslugu parkinga, a i da ne rade po Prekršajnom zakonu već po Zakonu o obveznim odnosima. A i kada smo već kod toga što je sa čl.3 istog Zakona da su sudionici u obveznom odnosu ravnopravni ??? Osobno mislim da je to diskriminirajuće.
 6. Da li se Prekršjni zakon odnosi ili ne odnosi na Trgovačka društva ? I da li Trgovačka društva (POSLOVNI PARKOVI-PARKING) mogu dati mogućnost plaćanja na rok 3 dana 50 % i po kojemu Zakonu, hvala na odgovoru.
 7. Priložiš kupoprodajni...pa ne bi trebalo imati problema...
 8. Ako i dobiješ neku kaznu...a tražiti će te podatke o vozaču...bilo brzina, istek registracije, parkiranje,...samo pošalji kupoprodajni ugovor, oni će ići prema toj osobi s kaznom...ne sekiraj se previše...
 9. Poštovani ! Žalbu obavezno napisati i dostaviti u roku od 8 (osam) dana (čl.191.Prekršajnog zakona). Poslikati Obavezni prekršajni nalog, dokaz o uplati i Rješenje o ispravci prekršajnog naloga i staviti u prilog Žalbe. Policajci su napisali kaznu po čl.229.st2. koja je bila na snazi do 31.07.2019.g., a pošto je od 01.08.2019.g. na snagu stupio novi ZSPC policajci su omaškom primjenili stari zakon. Po meni vi ste svoju obvezu ispunili plaćanjem 2/3 kazne i 100 kn troškova, a totalna je ludost Rješenje o ispravku jer ispada da ste platili kaznu prije nego vam je uručen Ispravak. A sve
 10. sivko, ali zašto se ne može vozaču naplatiti novčana kazna na licu mjesta ili omogučiti plačanje pola propisanog minimuma u roku 3 dana (čl 245 Prekršajnog zakona)? Propisani minimum u ovom slučaju je 1000 kn, nadodamo čl.293 st1. još 1000 kn što je ukupno 2000 kn (sveukupno ne prelazi 2000 kn). Čovjek plati 1000 i stvar riješena po meni. Ali hvala Vam na odgovoru.
 11. Ukratko, prometna nesreća kojoj je uzrok rasipanje tereta. Kažnjiv po čl.154. st2 kažnjiv po čl.154.st10 .Kazna u rasponu od 1000,00 do 2000,00 kn sa primjenom st.293.st1. (materijalka). Dali vozač ima pravo plačanja pola propisanog iznosa ?
 12. da, tako sam i mislio...odmah prigovor imate rok od 8 dana...
 13. Napišite prigovor u kojemu čete sve reći (nećete biti pozivani na sud i gluposti) , onaj prvi je ok, i nemate problema...svima bolje...samo pišite ODMAH... Dali ste dobili Prekšajni nalog na licu mjesta sa uplatnicama...ili ?
×
×
 • Napravi novi...