Jump to content

bumba17

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ovako, imam jednu prijateljicu koja se nikako ne moze rjesit nekoga iz prošlosti... Naime bivsi decko s kojim nije vise od dvije godine, maltretira je putem mobitela skroz kroz te dvije i pol godine... E sad me zanima jel ima tu kakvog kaznenog djela maltretiranja i psihickog zlostavljanja??? Skroz zove, i šalje poruke, ona nista ne odgovora ali postaje naporno to sve, ima kakvu opciju da se zakonski zastiti??? Znam neki ce reci da promijeni broj mobitela, ali i to je pokusala, ali on se nekako docepa broja, nemoze sad traziti od 500 poznanika tko je kome dao broj i kako je dosao do njega... Mene zanima jel moze to sve prijaviti na osnovi tih telefonskih poziva i poruka?
  2. Pozdrav, htio sam pitati vezano za obračun i isplatu godišnjeg odmora.... Situacija je ovakva, osba X radila je na radnom mjestu ravnatelja do kraja 2. mjeseca, u 3. mjesecu vise nije ravnatelj, rasporeden je u istoj ustanovi na drugo radno mjesto... u 3. mjesecu odlazi na godisnji odmor... I pitanje glasi:kako se osobi x obracunava godisnji odmor? Po Kolektivnom ugovoru pise da radnik ima pravo na isplatu godišnjeg odmora kao da je radio, a po zakonu o radu : Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora radnik ima pravo na naknadu plaće u visini određenoj kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu, a najmanje u visini njegove prosječne mjesečne plaće u prethodna tri mjeseca (uračunavajući sva primanja u novcu i naravi koja predstavljaju naknadu za rad). Nedoumica je oko toga da li isplatiti godisnji odmor po visini prosjecne mjesecne plaće u prethodna 3 mjeseca (gdje je osoba x bila ravnatelj) ili isplatiti po novom radnom mjestu kao da je osoba radila?
  3. Pozdrav! Jel mi može netko tko ima skriptu iz financija za državni stručni ispit, poslati na mail nmiholic17@gmail.com! Unaprijed zahvaljujem
  4. Pozdrav! Jel mi može netko tko ima skriptu iz financija za državni stručni ispit, poslati na mail nmiholic17@gmail.com! Unaprijed zahvaljujem
  5. oke, hvala G-man... a ako uložim prigovor jel onda kad mi opet stigne odgovor na taj prigovor, imam opciju da platim 2/3 kazne kao što sad mogu... Znači sad bi mi kazna bila 1000kn...
  6. Evo stigla kazna, dobio sam sto je Sivko rekao, 45.st.1 500 kn! E sada ne znam jel se na to jos mogu zaliti i sniziti kaznu ili?
  7. Pozdrav svima... Htio bi zatražiti vaša mišljenja u vezi prometnog prekršaja... Znači, jučer sam imao prometnu nesreću... Uključivao sam se sa parkirališta na glavnu cestu, skretao udesno... i udario auto u mene sa glavne ceste u moja(vozačeva) vrata... Pitanje je kojom je on brzinom išao? Znam kriv sam, oduzeo sam mu prednost... E sad me zanima kolika će biti kazna od strane policije??? Sta mogu očekivati? Znači nema alkohola ni jedan ni drugi vozač, otišli smo na bolnicu, njega boli samo glava, mene rame, slikali smo, nije ništa puklo... i pustili nas obadvojicu doma...
  8. Pozdrav svima... Htio sam pitati situaciju vezanu uz državni stručni ispit? Ovako: Zaposlen sam na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa u Domu za starije i nemoćne osobe! To je jedinica lokalne samouprave... E sad, zanima me jel imam prava izlaska na državni stručni ispit, pošto ravnateljica mi je kao nešto objašnjavala da oni mene ne mogu prijavit jer to oni tu nemaju, nešto kao u statutu i takve fore... Mene zanima jel ja mogu sam sebe prijaviti na to, o svome trošku ako već oni neće ili ne mogu???
  9. dobro, krivo sam se izrazio... Žalio sam se naravno prije pravomoćne presude, a poslije sam tražio da mi daju to platit na rate ili društveno korisni rad... ali to je sve odbijeno i zamijenjeno u kaznu zatvora 7 dana... e sad moje pitanje je jel nastupila zastara i da slučajno dođe mi na vrata policija ili netko u vezi toga jel se ja mogu pozvati na zastaru, pošto je pravomoćna presuda bila 05.10.2010. i od tada prošlo 3 godine? Zanima me i ovo što znači zamijenjeno sa 7 dana zatvora, jel to neka fora da se oni ograde, kad vide da ističe 3 godine pa mi tako pošalju da se još stignu naplatit... tj. jel kad su mi zamjenili kaznu za zatvor to znači ako hoće provesti tu kaznu moraju to unutar 3 godine od pravomoćne presude ili mogu to napravit i poslije 3.g.???
  10. Pozdrav svima, htio bi dobiti informaciju ako je moguće... Ovako: Dobio sam prekršajnu kaznu u prometu dana 12.12.2008.g, presuda je bila pravomoćna 5.10.2010. Nakon toga žalbe i to,a ali neuspješno... Dolazi mi još rješenje 11.06.2013 da kazna od 2.000,00 kn zamijenjena je zatvorom u trajanju 7 dana.... E sad me zanima jel zastara nastupa nakon 3 godine od pravomoćne presude(sto je bilo jucer) ili ima nekakva drugačija fora, u kojoj oni par mjeseci prije isteka zastare(11.06.2013) oni meni to zamijene sa kaznom zatvora jer se nemogu naplatiti (posto ne radim i nemam nikakve imovine) i onda nema nikakve zastara ili teče nekakva nova zastara za izdržavanje kazne???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija