Jump to content

iva.mia

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani Prijateljica bi prijavila prebivalište kod mene. Ali bez ugovora o najmu. Dali to samo prijavljujemo na policiji i šta to mijenja meni? Dali su nam kakve obaveze vezano uz to… porez, režije.. ? I dali je ikakav problem ako je meni obrt prijavljen na istu adresu (sjedište, ali ne i mjesto obavljanja djelatnosti) Svaka informacija je dobrodošla Hvala Vam
  2. S njim se neda niš dogovorit..njemu čak nije jasno što sam odnijela određene svoje stvari. Ja bi išla s tužbom..al me zanima kakve su mi šanse ??? Jer ovo naprosto nije fer. :tuzan:
  3. Frka bi značilo ili deložacija..ili nasilno otimanje svojeg dijela kuće,a pošto on ne posjeduje nikakva prava na taj prostor nema zbog čega rezultirati kaznenim postupkom.. Dajem naravno prednost pravnom putu..zato sam i tu da bi me vi svi i savjetovali o tome. A što se tiče utvrđivanja izvanbračne zajednice..najmanji problem. Previše svjedoka i dokaza..za početak ugovor o najmu stana u kojem smo živjeli prve 3 godine..
  4. Ni ja ni on nismo tamo bili po nikakvoj pravnoj osnovi..oboje smo bili tamo nelegalno..i oboje oslobođeni troška stanovanja. Tako da ga bez imalo truda deložiram..al to nije moj cilj. Jer tako i ja i on gubimo. Mislim da je jedino pošteno da me isplati, i to samo sa troškom izgradnje..te na taj način sačuva SVU zajedničku stečevinu. Al pošto odbija samovoljno..očito moram na drugi način doć do tog novca..
  5. Hvala Pocahontas Meni Martain zvuči više kao zastupnik mojeg bivšeg i dotične zajednice.. a ja bi stvarno molila da mi se javi neko sa savjetom.. kako dalje postupiti? Znači živjeli smo više od 3 godine zajedno,dakle u izvanbračnoj zajednici koja se tretira jednako kao brak. Tako da je neupitno da pravno imam pravo na pola stečene imovine..što je i puno više od onog što ja potražujem. Da li se upuštati u pravne stvari i po kojoj osnovi s obzirom na nelegalni dio???
  6. Ne znam u kojem trenu sam ja pokazala inat? S time da sam izašla iz prostora zbog čiste humanosti jer "on nema gdje a ja mogu kod svojih roditelja" (makar sa svojom plaćom može rentat šta god poželi) Mislim da je krajnje nebitno što me oslobodio troška stanovanja..jednako tako je oslobodio i sebe. A on sad ima kuću od 14,000kn+, svu zajedničku imovinu, višak materijala s kojim može još pola kuće uredit, i još sve to može poslije poskidat i prodat. Kuća je naprosto zajednička imovina..samo dio izvanbračne stečevine..na koju imam jednaka prava kao i on..i jedino nemoralno u cijeloj priči je njegovo ponašanje. Molila bih još nekog za odgovor..ipak sam molila za pomoć,ne obrnuto..
  7. Da.. "..vlasnici te bračne/izvanbračne stečevine jednakim dijelovima su oba partnera.." i kad bi išla riješavat to pravnim putem dobila bi i puuuno više od svojih uloženih 7000kn. Što me iskreno ne zanima..jer nije mi cilj nikoga oštetiti pa čak ni njega..ne želim ni zajedničke stvari jer su mi sad već samo ružan podsjetnik..samo želim taj svoj prvotni ulog nazad. Zanima me da li uopće potezat išta s pravne strane??? Ili se odlučit za "frku"? Koja,da,sigurno neće po nikog završiti dobro.. ? ili ?
  8. Naime pročitala sam već puno rasprava na ovu temu..i znala bi kako postupiti u svojoj situaciji da ne postoji ovaj detalj "nelegalne". Dečko i ja smo prekinuli pred nekih mjesec i pol. Do prekida je došlo s njegove strane što bi bilo irelevantno da nisam iz povrijeđenosti šutke iselila iz zajedničog prostora i tu se sj.. misleći kako ćemo se naknadno ljudski dogovorit oko svega. Naravno nismo..tj. on odbija. Problem je u tipu "nekretnine" u kojoj smo živjeli. Prvo smo 3 godine živjeli kao podstanari,u stanu pod ugovorom,sve pravno uredno. A problem je što smo zadnjih 6 mj. živjeli u tom nelegalnom prostoru. Riječ je o kulturnom centru, čije je korištenje, u svrhu kulture, legalno do jedne mjere njegova korištenja. A stanovanje to nije. Određeni prostori dodjeljuju se,od strane udruge i zajednice, drugim udrugama (uz najamninu) ili poznanicima za stanovanje. Mi smo se našli u drugoj skupini. Prostor koji smo dobili je naime neadaptiran tavan cca200m2..od kojih smo cca70 odlučili kompletno uredit za stanovanje + izdvojenih 5 za sanitarni čvor. Kroz tih 6.mj. postojala su i daljnja ulaganja..neka zajednička,većina iskreno s njegove strane,iz razloga što zarađuje tri puta više od mene,a za tri puta manje utrošenog vremena nego ja..te je on,kao partner sa više novaca i slobodnog vremena,logično uložio više sebe. No na taj dio uloga nisam ni pomislila. Čak niti na zajedničku imovinu koju sam mu prilikom iseljenja svu ostavila i odnijela samo svoju osobnu imovinu,stečenu prije zajedničkog stanovanja. Mene zanima samo novac koji je uložen u prvom valu uređenja,prije samog useljenja,što je minimalno 14,000kn od toga mojih 7,000kn. U to ulazi isključivo građevinski materijal za tih 70m2 (krovni prozori,usb ploče,staklena vuna,izolacijske folije,farba,sitni materijal),materijal za sanitarije (vodovodne cijevi,bojler,pipa,sanitarna keramika) i majstori (vodoinstalater i električar). Da ni ne spominjem da smo ciljano,jer se u takvom prostoru ne može računat na dugoročnost, kupovali materijale koji se naknadno tj pri iseljenju mogu poskidat i prodat. U principu je,tehnički gledano,pola kuće moje..al da izbjegnem divljački čupanje pola zidova itd. mislila sam da to riješimo isplaćivanjem. No njegovi jedini odgovori u tih mjesec dana su "vrati mi pumpu za bicikl" i "prodaj si sve moja poklone pa si možda i vratiš tih 7000kn" pa vam je valjda jasno o kakvom tipu osobe pričamo. Na žalost svi računi su kod njega i sama plaćanja je on izvršavao..imam dokaze za samo 5,700kn koje sam mu prebacila internet bankarstvom,a nešto smo rješavali gotovinski. Tako da u principu nemam ništa..nikakvu pravnu osnovu osobito jer je riječ o prostoru kakvom je,sa između ostalog i ilegalnom strujom..a on ima SVE. Našu kuću,naše stvari..sve. I ne znam kako najhumanijim putem doći do svojega nazad? Bez da ugrozim pitanje njegova stanovanja..ili još gore i ostalih stanara unutar te zajednice. Molim vas za pomoć!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija