Jump to content

Ivan Popović

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijepi pozdrav! Naime, imam jednu zamršenu pravnu priču oko jedne zemlje, pa između ostalih pitanja, trenutno mi je najbitnije provjeriti jesam li dobro shvatio slijedeće. Dakle, zemlja je zasad poljoprivredna i ubrzo kreće u proces urbanizacije. Cijela čestica ima nekih 4 000 kvadrata. Moj dio od kojeg je jedan dobiven ostavinskim postupkom, drugi ugovorom o darovanju iznosi 1015 kvadrata. Da bih ja dobio vlasnički list 1/1, kako sam shvatio moram napraviti slijedeće. 1. Izvesti geometra da ucrta granice svih 4 000 kvadrata. 2. Obavijestiti sve vlasnike i posjednike kojih se tiče mjerenje granica čestice kao i ostalih vl. i pos. koji imaju neko pravo na mojoj zemlji. 3. Ja imam jedan ugovor o materijalnoj diobi nekretnine iz 87. gdje moja prabaka se odriče nekih čestica u korist dobivanja vlasništva nad većom (o kojoj danas govorim), gdje se kaže otprilike ovako: "X osoba (moja prabaka), dobiva južni dio zemlje, koji se ima uz put podijeliti sedam puta i još četiri puta" - e sada jeli dovoljno da geometar napravi elaborat, podijeli prema papirologiji tj. tom ugovoru o diobi moj dio i onda ja ili kompromisom ili sudskim razvrgnućem suvlasništva s ostalim posjednicima i vlasnicima dolazim do rješenja? Tj do vl lista 1/1?? Odnosno, ako se u tom elaboratu definiraju dijelovi svih pojedinaca, bi li onda vrijedilo to da svi oni meni potpišu taj elaborat i time ja vadim svoj dio? Unaprijed puuno hvala!
  2. Nema takve odredbe. Ide otprilike ovako. "Kad x osoba uplati, y osoba prekida pravne procese protiv osobe x. Ovo je nacrt dobiven od suprotne strane. 2013-12-05 - Draft.docx
  3. Razumijem. Zasada se čini da neće biti potrebno aktivirati prijavu. Načelno je postignuta nagodba s njegovim odvjetnikom za jedno nasljedstvo oko kojeg vodim u inozemstvu s njim spor. Problem je nastao u slijedećem. Oni traže prvo potpis ugovora pa onda isplatu, a mene je lik već dignuo na foru i bez svog odvjetnika ove godine, nešto obećao pa zbrisao. E sad, posebno kad je stvar u inozemstvu mislim meni nikakve logike nema nešto tako važno prvo nekome potpisati pa onda čekati pare? Što mislite? Ili napraviti takav ugovor koji štiti moje interese dvostruko pa to onda prvo potpisati? Ne znam kako se postavit. Na tome smo zapeli. Išao bi ja i u zemlju gdje se to vodi, al kako im ne vjerujem mogu samo potrošit lovu za put bzvz, a na tisuću me fora mogu opet prijeći.
  4. Dakle te 2 snimke su mi nepobitni dokazi. Moje upozorenje da se razgovor snima nažalost više nemam. Znači tu ide isključivo moja riječ protiv njegove. Mislim da sam negdje na ovom forumu pročitao da ako se nekoga snima, a razgovor je upućen tebi, a radi se o ozbiljnom krim. djelu ( a ovdje je jako visoka cifra koja je bila obećana, pa je kasnije rečeno da je to sve bila "zajebancija") da bi to na sudu ipak prošlo bez da se mene kazneno tereti zbog dokazivanja istine?
  5. Prva ost. rasprava je kompletirana. U biti zašto je nova otvorena. Kako je majka mog oca preminula 2005. godine, moj otac ide kao prvi nasljednik uz njenoga muža i za tu zemlju od prabake o kojoj govorim ostaju sada kao nasljednici moj otac i njegova teta. U biti samo papire želimo očistiti i prebaciti vlasništvo. Iako je neka treća osoba znači napravila tužbu da joj pripada dio te zemlje na temelju što je nešto tamo sadila i usmene predaje tog dijela zemlje sa majke na kćer. Pismeno nemaju ništa.
  6. Probati ću. Zahvaljujem na odgovoru. Ne razumijem, ako nije bio HR državljanin onda nije ispunjavao neku regulativu? Mislim možda je imao i dvojno državljanstvo....provjeriti ću baš. Iako, u ovom slučaju - navedeni daroprimac je brat moga djeda iza kojeg se vodi ost. post. u inozemstvu. Dotična osoba me ovog ljeta prevarila. Tj. "dogovorili" smo nagodbu van suda, obećao je novac, naveo mene da mu dostavim neke dokumente (hvala Bogu nitijedan od njih nikako ne može biti iskorišten protiv mene nigdje) i nije uplatio lovu. A ja se naj..... ko majmun mjesec dana. Tako da propadne li sve ići će kaznena makar za prijevaru ili obmanu kako već to ide. Jedino postoji jedna mala stvar. Moji dokazi o ovom činj. stanju su nepobitni obzirom da imam snimke telef. razgovora. Hoću li ja radi njih imati problema? Znam da se priznaju kao dokazi na sudu. No ne znam kako se to tretira?
  7. Shvaćam. Jednostavno ću sud u Zagrebu obavijestiti o novom činjenićnom stanju i sve neka ide pod Zgb s zahtjevom za dopunskim rj. o nasljeđivanju tako da ne ide sve otpočetka.
  8. I darovatelj i daroprimatelj su oboje ljudi s stranim državljanstvom s time da je darovatelj imao i HR, za daroprimatelja ne znam. Može li se ako već ne ide priv. tužbom makar DORH-u ili nekome prijaviti ovakav ugovor? Jer mislim svatko tko ga vidi i dublje analizira jasno mu je da se radi o teškoj muljaži?
  9. Ekipa, ovaj skenirani ugovor koji sam ovdje stavio. Imao sam samo drugi profil ranije. Dio gdje je on ovjeren kod javnog bilježnika vidim da je OVJEREN ISKLJUČIVO POTPIS, nije ovjeravan SADRŽAJ ovog ugovora. E sad ima li u tome ikakve šanse da se on pobija? Ili je rok istekao?
  10. Razumijem. Hvala. Ostaje još samo pitanje pošto se vodi na 2 suda u 2 različita grada trenutno postupak je li ga moguće ujediniti u jedan?
  11. Pozdrav svima! Molio bih za pomoć. Naime, moja prabaka umrla je 1990. Negdje 91. započeta je ostavinska rasprava u Zagrebu. Prabaka je živjela (preko 30 godina-ako ne i više) i umrla u Zagrebu. Ove godine pokrenuo sam novu ostavinsku raspravu iza nje u Zagrebu. Zbog činjenice da je moja baka kao njezina kćer umrla i da je sada moj otac nasljednik prabakine imovine (ja sam očev opunomoćenik). Od imovine od prabake ostala je zemlja u Primoštenu. E sad, u ovom postupku, uz mog oca, nasljednica je i sestra od moje bake. Kako se ostavinski postupak već započeo voditi u Zagrebu i prije dva tjedna sam već imao 1. raspravu problem mi je slijedeći. Kako sam nakon 15 godina tek nedavno stupio u kontakt sa sestrom od bake, ona sad tvrdi da je ostavinski postupak ona isto pokrenula ove godine u petom mjesecu, ali u Šibeniku! I on se isto dole vodi. To mi je već problem i radi daljine i tisuću drugih stvari. Zanima me KOJI JE NAKRAJU SUD NADLEŽAN? Zagreb ili Šibenik? Može li se ikako sada ne znam to prebaciti sa Šibenika sve u jedan postupak u Zagrebu? Posebno zato jer će tu sada doći troškovi mjerenja zemljišta, ne znamo kvadraturu, vještačenje za procjenu itd.... Na forumu sam pročitao ovo: "" Mjesna nadležnost za raspravljanje ostavine određuje se prema ostaviteljevu prebivalištu u VRIJEME SMRTI, a podredno prema boravištu, MJESTU GDJE SE NALAZI PRETEZNI DIO NJEGOVE OSTAVINE u Hrvatskoj, odnosno prema mjestu gdje je ostavitelj upisan u knjigu državljana."" Dakle, kako ovo pojednostaviti? Hvala svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija