Jump to content

Mimika25

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Čak niti ako sam prijavljena na ovu adresu?
  2. Poštovani pitanje u vezi blokiranog računa i nasljedstva. Imam dug na FINI u iznosu od 475.000,00 kn. Kad moj suprug naslijedi kuću u kojoj živimo, da li će moji dugovi automatski sjesti na tu nekretninu iako ne piše na mene, a dugovi su nastali zbog kredita sa bivšim suprugom, kojem sam sudužnik?
  3. Tako sam i ja razumjela, ali ne zato što mu je plaća veća od 5.950,00 kn, nego je riječ o alimentaciji, pa ostaje 1/4 na zaštićenom računu. Da je riječ o bilo kojoj drugoj osnovi za naplatu bilo bi ,kako sam shvatila, 2/3 plaće zaštićeno jer je plaća veća od 5.950,00 kn.
  4. Poštovani, molim Vas informaciju u vezi naplate alimentacije ovrhom. Situacija je slijedeća: suprug je počeo raditi u firmi gdje mu je plaća netto 6.500,00 kn. Pročitala sam na internetu da je bilo 3.667,00 kn, ali da su povećali na 4.000,00 kn zaštićeni dio, ali sam isto tako naišla i na ovu informaciju : "Ako se ovrha provodi radi prisilne naplate za uzdržavanje djeteta na plaći ovršenika koja je jednaka ili veća od prosječne neto plaće isplaćene u RH, izuzeta svota od ovrhe je 1/4 prosječne plaće, dakle, može mu se ovršiti 3/4 prosječne neto plaće, a ako mu je plaća manja od prosječne neto plaće (minimalac isl.), tada mu se može ustezati do 3/4 njegove plaće (njegovog primanja), dok je od ovrhe izuzeta 1/4...". Bila sam na FINI da mi daju informaciju koliko točno njemu ostane na zaštićenom računu kad mu se uzme zakonski određen dio, tj. pitala sam :" Koliki je najviši zaštićeni iznos plaće na zaštićenom računu koji mu po zakonu mora ostati za život?"Gospođa mi je rekla da ona to ne zna, ali će pitati šeficu,. Vratila se nakon tri minute i rekla da niti šefica ne zna jer su oni zaduženi samo za ovaj dio da ovrše račun, a koji je to iznos, da li je 1/3 ili 1/4 to ne znaju. Pa evo molim vas ako netko ima sigurnu informaciju o tome koliko od netto plaće od 6.500,00 kn plaće ostane na zaštićenom računu?
  5. Postovana Ruby, rekli su mi da mogu pokrenuti sudski proces da dobijem samostalno skrbnistvo,ali je problem u tome sto moram osobno to pokrenuti u Hrvatskoj, sto nisam u mogucnosti, jer sam ovdje obavezna biti iz razloga sto sam ovdje u sustavu koji mi placa tecaj njemackog jezika i edukaciju za njegovateljicu,ali uvjet je da se na svaki termin javim. Rekla mi je socijalna radnica da mogu eventualno uzeti punomocnika,tj.odvjetnika samo da preda zahtjev na socijal,ali opet bi dalje morala ja biti prisutna i rjesavati to.
  6. Czss tvrdi da oni ne mogu nista u vezi toga dok se otac ne slozi s tim,a ako se ne slozi,dijete ide u udomiteljsku obitelj.
  7. Molim Vas za odgovor u vezi mog slucaja, tko zna odgovoriti. Naime, bivsi muz i ja smo rastavljeni 2015.godine pravomocno. Imamo djevojcicu od 9 godina, za koju je meni dodjeljeno skrbnistvo. S obzirom da sam njemu bila jamac za kredite dok smo bili u braku,a on je dao otkaz 2007. godine i od tad ne radi,ja sam bila u drzavnoj firmi, placala kredite,bila sa troje djece na stanu,racun u blokadi,nisam imala za zivot. Zbog toga sam otisla u Njemacku, da bi osigurala bolji zivot djeci i sebi. Dijete je ostalo kod mojih roditelja u Hrvatskoj,koji su u mirovini, jer je bivsi muz izjavio da nema uvjete da uzme dijete,Ali isto tako ne pristaje niti da ide k meni.Tu sam sa novim partnerom i sredili smo zivot. Moj otac bi ju doveo k nama,ali bivsi muz s obzirom da je on morao na policiji podici osobnu iskaznicu djetetu, istu tu osobnu iskaznicu sad zadrzava i ne zeli je predati. Dijete se vec veseli sto ce ici k meni,a ovo sve ju dodatno psihicki pogadja,jer on tjera inat,a na socijalu su rekli ako se ne dogovorimo da ce dijete ici u udomiteljsku obitelj. Molim vas savjet na koji nacin dobiti od bivseg muza djetetovu osobnu iskaznicu.
  8. Poštovani, Podnijela sam zahtjev za izradu osobne iskaznice kćeri od 9 godina. S obzirom da smo njen otac i ja razvedeni on bi trebao podići iskaznicu na policiji, što on odbija učiniti. Da li je on zakonski obavezan to napraviti i što ja mogu napraviti ako on i dalje to obija učiniti?
  9. Molim vas ako netko zna odgovor na moje slijedeće pitanje ili ako zna kome bih se trebala obratiti. Trenutno imam blokirani racun, a s obzirom da sam sudužnik bivšem suprugu za kredite, a on nigdje ne radi, neću se baš tako skoro riješiti blokade. Trenutno idem na prekvalifikaciju za menadžera prometa nekretnina i zanima me da li ja kao fizička osoba sa blokiranim računom mogu otvoriti j.d.. i poslovati s njim bez problema na podrucju trgovine nekretnina i da li taj j.d.. može dobiti kredit od strane bilo koje banke da bi mu bilo moguće poslovanje? Unaprijed zahvaljujem na svakom konstruktivnom odgovoru.
  10. Poštovani, čitala sam po forumu , ali nisam našla temu u kojoj bih našla odgovor na ono što me zanima. Bivši suprug i ja smo se sudski rastali. U braku smo digli kredite kojima smo uredili kuću za stanovanje , koja je u vlasništvu njegove majke. Krediti su svi nenamjenski. Za njegove kredite sam ja jamac. Ja sam zaposlena u drzavnoj firmi,a on već 8 godina ne radi nigdje. Uzdrzava ga njegova majka koja ima njemačku mirovinu. S obzirom da je njegova majka lošeg zdravlja i već je i stara, zanima me kad se dogodi da ona umre, a on je jedini nasljednik da li će mu FINA s obzirom da je i on pod ovrhama kao i ja sjesti na nekretninu i prodati je na drazbi ili bi to bilo tako samo kad bi bio hipotekarni kredit u pitanju? I ako se dogodi da mu banke ( ili FINA) uzmu nekretninu, da li će se meni maknuti sa redoslijeda naplate banke za koje sam mu suduznik? Hvala.
  11. Evo ovako, imam slijedece pitanje vezano uz naslijeđivanje imovine: Prijatelji zive sa djecom i roditeljima u kuci koja glasi na roditelje. Godinama su zivjeli i zive pod njihovim nadzorom i nisu imali pravo glasa, iako su se oni 20 godina brinuli za njih i udovoljavali svim njihovim zeljama. pa opet to nikad nije bilo dovoljno i uvijek su ih ucjenjivali s tim da ce oporucno tu kucu u kojoj zive ostaviti drugom sinu ili kceri koji ne zive s njima i koji se nisu nikad brinuli za njih. Pitanje je da li prijateljevi roditelji to mogu napraviti, tj. da li postoji mogucnost da oni stvarno nakon 20 godina brige za roditelje na kraju ostanu na cesti bez icega i trpiti sva njihova psihicka maltretiranja koja traju iz dana u dan da ne bi ostali bez icega? Tijekom svih tih godina prijatelji su ulagali u kucu i u ostalu pokretninu koju svi zajedno koriste. :-?
  12. Da i to je istina... Al svejedno hvala Vam na odgovoru...
  13. Zanima me da li znate za taj navodni zakon (neznam niti da li je donesen ili ce tek biti i hoce li uopće) da se gradjanima dugovi do 100.000 kn "oprastaju" . Ako je da li je to ono sto se pojavljuje u medijima da je to samo za stambene kredite ili se odnosi i na nenamjenske? Ja imam svoje kredite i suduznik sam bivsem suprugu i ni jedan od njih, svaki posebno mi ne prelazi 100.000 kn.:-?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija