Jump to content

smotanobrlacen

Korisnik
  • Broj objava

    30
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. molim hitno odgovor, primio sam rješenje 24.10.2008.(petak ) rok žalbe 15 dana jako mi je važno- bojim se da je danas zadnji dan a pošte ne rade ???
  2. pa samo molim uvod- špranca bi trebala postojati na Zemljišno knjižnom.Kao što postoji na oglasnoj ploči u čekaonici na sudu kako da napišeš prijedlog za upis vlasništva- isto špranca. Pomozite- zato služi forum !
  3. zašto bih trebao i za to plaćati extra? pojedinačan ispravak postupka se može: 1. kroza parnični postupak- podnošenjem tužbe parničnom sudu 2. zemljišno-knjižni postupak -podnošenjem prijedloga za ispravni postupak Ovaj drugi se malo primjenjuje a kraći je , jednostavniji i manje košta !!!
  4. Spremam se napisti prijedlog za . Pojedinačni ispravan postupak u zemljišnim knjigama Molim nekoga "uvod" jer ostalo znam ( popisati rješenja, dokaze itd...) Hitno molim - ima li netko iskustava ?
  5. molim znalce da me upute kako doći do cijene zemljišta (oranica , pašnjak ) 1960-1965. Čini mi se da se u tom periodu mijenjao dinar/novi dinar.
  6. zar nitko, čuo sam da trgovački sud to omogućuje. da li ima takvo što za sudski proces u vezi nekretnina ?
  7. Zanimljivo i korisno. Nisam znao da i to postoji. Molim da se netko javi . javite se. Kome se može višegodišnji spor dati na reviziju ili barem na sljedećem ročištu imati nadzor
  8. susjede ćeš izbjeći budeš li isparcelizirao tako da se ne "lijepiš" svojom parcelom na njihovu.To znači da odvojiš barem 10 cm od susjedove parcele i to je to !!
  9. zanima me koliko unazad godina se ide s dokazivanjem vlasništva zemljišta da bi se odlučilo kome se morala vratiti . primjer: kč. XX je nekada bila jako velika. Prije 1952 se cijepala više puta , do današnjeg dana isto je puno puta cijepana. Dakle, crkvi je vraćen DIO nekadašnje k.č XX, dio koji je nakon oduzimanja cijepan , prenešen u VLASNIŠTVO YY. Čovjek je umro bez nasljednika a tek god. 1969 je prenešeno u društveno vlasništvo,pa u vlasništvo grada, pa u vlasništvo općine . Ako se vratimo do 1952 računa se da je zemlja bila crkvena, ako se vratimo do 1937, možda i nije, a 1927 ako je pojedinac bio vlasnik - što onda ? Koja godina je mjerodavna ?
  10. Još jedan dodatak... da li je moguće uputiti zahtjev sudu da odobri promjenu služnosti prolaza (zabilježenu u zk) s jedne čestice na drugu česticu .Zahtjev podnosim ja vlasni i dajem ustvari zamjenski prolaz koji bi se također zabilježio u ZK.
  11. u izgradivom ili neizgradivom dijelu i koji su točni uvjeti gradnje. To pojasnite, što ako je u neizgrađenom dijelu a želim graditi ?
  12. Dobro jutro ! Jedno pitanje, natašte. Vlasnik sam parcele na kojoj sudskom odlukom susjed ima nužni prolaz uknjižen. kako je obuhvatom moja parcela postala građevinska rado bih mu zamijenio taj dio puta za neki drugi, također u mom vlasmištvu a koji bi meni više odgovarao . Pitanje na koji način, 1.da li moram dobiti suglasnost od korisnika služnosti, 2. da li mogu samo kod bilježnika to promijeniti 3.nešto treće 4. neku šprancu za takav zahvat
  13. Interesira me što kad se nakon rješenja o ovrsi i uplate postupka (skidanje ograde i vraćanje u prvobitno stanj), ništa nije desilo, čak štoviše- tuženik naknadno šalje žalbu , a sud je meni šalje kao pravovremenu ali omaškom nedostavljenu.Tko tu koga? Što je mjerodavnije: rješenje o ovrsi ili se uvažava žalba ovršenika pa se ovrha , iako plaćena, obustavlja do daljnjeg ?? Molim nekog za odgovor jer neznam kome se obratiti
  14. ma to znam, zanima me kako oni gledaju na loše zastupanje odvjetnika prema stranci i sukob interesa. Da li se to tretira jednako , odnosno što ima veću "težinu " ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija