Jump to content

Shljock

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam zaposlen u toj ustanovi, prvi put se javljam na natječaj- zato mi nije jasno zašto u Pravnom lijeku stoji da "kandidat protiv Odluke o odabiru kandidata može uložiti Zahtjev za zaštitu prava u roku od 15 dana od primitka Odluke", a ne jednostavno Žalbu na odluku? Kao netko tko nije ni u kakvom pravnom odnosu s tom ustanovom ne mogu se pozivati na čl. 133. Zakona o radu?
  2. Molim Vas lijepo savjet u vezi žalbe na odluku o izboru kandidata za određeno radno mjesto. Želim poslati žalbu na navedenu odluku, međutim u njoj pod "Pouka o pravnom lijeku" stoji da imam pravo uložiti Zahtjev za zaštitu prava Upravnom vijeću u roku od 15 dana. Jesu li Žalba i taj Zahtjev jedno te isto? Ako ne u čemu je razlika i gdje naći dokument na koji se mogu referirati tražeći ta prava? Zahvaljujem!
  3. Pozdrav, Zanima me da li se darovni ugovor kojim je darovano poduzece prije vise od 5 godina moze ponistiti psihijatrijskim vjestacenjem koje bi eventualno potvrdilo da darovatelj u trenutku potpisivanja darovnog ugovora nije bio psihicki kompetentan? Koji bi uopce bio kriterij za utvrdjivanje necije psihicke kompetencije/uracunljivosti pri potpisivanju takvog dokumenta? Osim toga u Zakonu o darovnom ugovoru se spominju jedino gruba nezahvalnost darovanog i teški životni uvjeti darivatelja kao moguci razlog ponistenja Ugovora, od cega nijedno nije zadovoljeno. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija