Jump to content

Iwica

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Iwica

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. hvala na odgovoru. Napisao sam da se čeka ostavinska rasprava znači da mi je otac umro. Navedeni datum sklapanja ugovora je 30.1.2018. a umro je 11.3.2018.
 2. Poštovani, sestra mi je sklopila sa tatom prije devet godina ugovor o doživotnom uzdržavanju da sestri ostavlja svu svoju imovinu, kada si je slomio nogu ali ugovor nije potpisao nego je ugovor samo ostao pripremljen. Za ugovor nismo znali ni ja ni mama. Nakon zarastanja mu noge više nije trebao nikakvu brigu, a i za ovo mu je moja sestra mogla malo pomoći jer je bila na poslu i drugom mjestu stanovanja. Nedavno je obolio prema dijagnozi od tumora mozga i nije bio u staju taj ugovor ni potpisati, a i ne znam da li je on više i znao za taj ugovor. Nekako je navodno uz prisustvo javnog bilježnika sestra dobila njegov otisak prsta na ugovor i ugovor je postao važeći. Sada prije ostavinske rasprave više ja ništa ne mogu dobiti jer je sva njegova imovina pripala sestri. Radi se o poljoprivrednom domaćinstvu na kojem sam ja privrijedio puno više od sestre ali u momentu kad je tata polomio nogu nisam bio kod kuće. Meni je to jedino mjesto privređivanja i stanovanja, a vrijednost koju je sestra dobila je sve ukupno oko 200 tisuća Eura. Dok sam ja ostao i bez privređivanja i bez stanovanja. Sestra mi ime svoje mjesto privređivanja i stanovanja drugdje. Da li više što mogu promijeniti da mi pripadne imovina i na koji način.
 3. Da li je u ovom slučaju itko obavezan vratiti tablice ili platiti kaznu pošto vozila još nemaju novog vlasnika.
 4. Poštovani, traktori su mi u vlasništvu oca koji je umro, a registracija im istiiće 4.4.'18. Sada se čeka ostavinska rasprava koja vjerojatno neće biti prije petoga mjeseca. Ako je rok za vračanje registarskih tablica 15 dana postoji koji legalni naćin da koristim traktore da kraja petoga mjeseca jer bi trebao posaditi kukuruz od 15.4. do početka petog mjeseca?
 5. Može li se otvoriti tokarski obrt bez majstorskog ispita sa četverogodišnjom srednjom školom za tokara, matura 1990.g. bez radnog staža kao tokar?
 6. Da li je ikako moguće kladiti se s hrvatskim državljanstvomna stranim Internet kladionicama (Expekt, Bwin…), a da to po hrvatskim zakonimabude legalno? Da se plati porez ukoliko je porez tolika prepreka. Ako dobro razumijem zakon o igrama na sreću,on štiti kladionice registrirane u Hrvatskoj jer plaćaju porez . Istovremeno postoji puno hrvatskih Internet stranica kojereklamiraju kađenje na tim stranim kladionicama, a nigdje ni najmanje da tovjerojatno nije po prije spomenutom zakonu. Pogotovo jer je austrijskakladionica Bet-at-home prije Evropskog rukometnog prvenstva u Austriji 2010.g.besplatno davala kod na 5 Eura uz hrvatski časopis „24 sata“ za uplatu na računte kladionice. A to je znači bilo legalno.
 7. Uz osnovnu poljoprivrednu djelatnost na OPG-u u „Pravilniku o dopunskim djelatnostima na OPG-u“ navode se i bravari, tokari i puno drugih. Znači li to da ja sa završenom četverogodišnjom školom za tokara mogu uz tokarenje za potrebe na domaćinstvu obavljati i uslužno drugima te to naplaćivati, a da ne otvaram obrt? Isto se odnosi i na kombajniranje žita drugima, osim svojega. Poveznica: http://www.agroklub.com/upload/dokumenti/pravilnik_o_dopunskim_djelatnostima_na_obiteljskim_poljoprivrednim_gospodarstvima.pdf
×
×
 • Napravi novi...