Jump to content

Goga66

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sve je moguće. Meni je razrednica objasnila da u osnovnoj školi i srednjoj nisu ista pravila. U Srednjoj je strože. Moja kćer je dobila i neopravdani i negativnu ocjenu jer nije htjela odgovarati i opomenu razrednika s tim što je već imala nekoliko neopravdanih. Nije logično da u istom satu dobije negativnu ocjenu i neopravdani sat ali školovani profesori imaju svoja pravila i protiv njih se ne može. Na disciplinsku se nejde zbog nekoliko minuta izostanka osim ako nije praćeno nekim neredom i predhodno skupljenih neopravdanih. Moj savjet: ubuduće izdržite tih nekoliko minuta i izbjegavajte neopravdane izostanke.
  2. Pozdrav, Bila sam u školi i razgovarala sa razrednicom o ovoj temi i rekla mi je da je profesor nakon prozivanja učenika da odgovara dobio odgovor " neću odgovarati jer neznam" na koje se profesor uvrijedio jer riječ "neću" smatra drskim i nedoličnim ponašanjem kako stoji i u opisu razloga udaljavanja sa sata i negativne ocjene. Na moje pitanje kako može dobiti negativnu ocjenu i neopravdani sat u istom satu odgovorila je da se to nije moglo u osnovnoj školi ali u srednjoj školi može i da nema zakona gdje piše da to nije moguće. Ova teorija mi nije nikako jasna i dalje smatram da nisu u pravu i volila bi kad bi im mogla dokazati suprotno.
  3. Imenik je još uvijek u papirnatom obliku. Razumijem što se tiče ocjena ali kako može profesor dati neopravdani sat učeniku koji je uredno došao na sat i izbaciti ga zbog toga jer nije želio odgovarati. Nije bilo u pitanju ometanje nastave niti je kad ponašanje učenika bilo upitno. Jedan neopravdani sat i nije toliko strašan ali je način na koji je dobiven i onda se čude kako se djeca ponašaju a ostavljaju ih bez nadzora i da uokolo lutaju dok nisu na satu. Zapravo su profesori prilično pridonijeli lošem ponašanju učenika jer si daju za pravo raditi šta im je volja a očito im nitko zakon nije pročitao da znaju kako se smiju ponašati u školi kako bi zaštitili učenike. Javit ću se kad budem znala detalje a to će biti u ponedjeljak.
  4. I meni je to sve čudno ali istu priču sam čula od učenika i razrednika sa kojim sam se čula telefonski po tom pitanju tako da nema sumnje u istinitost. U ponedjeljak su informacije sa razrednikom pa sam htjela čuti još mišljenja prije nego odem pa da im kažem kako nisu dobro postupili i zatražit ću da jedno od toga ponište.
  5. Nisam znala kud svrstati ovu temu pa ako sam promašila vi ju premjestite. Ako mi možete objasniti da li profesor može učeniku u istom satu dati negativnu ocjenu i neopravdani sat. Radi se o tome da učenik nije želio odgovarati novo gradivo jer ga nije usvojio i profesor je rekao ako ne izađe na ploču da će dobiti jedinicu. Učenik je rekao "dobro" nakon čega je profesor upisao u imenik jedinicu i učenika udaljio sa sata i za taj isti sat je dobio neopravdani sat.
  6. Znam da ovdje ima pravnika koji dobro poznaju zakone pa bi molila nekog od Vas da mi pomogne i odgovori na moje pitanje. Ovdje na forumu sam malo gledala ali je svaki slučaj drugačiji. Čula sam mnogo verzija od ima do nema. U mojoj firmi poslodavci rade u svoju korist i mnogima nisu dali godišnji a nemamo pravnika u firmi sa kojim bi se mogli posavjetovati.
  7. Pozdrav, Već sam na bolovanju više od godine dana. Prošlu godinu nisam radila ni jedan dan. Trebala bi počet radit početkom drugog mjeseca. Imam li pravo na godišnji od prošle godine. Hvala
  8. Možda sam pogriješila što nisam angažirala odvjetnika ali na invalidsku komisiju ja nisam išla zato što sam tražila mirovinu nego su me poslali zbog dugog bolovanja. Ja sam jedino tražila priznavanje invalidnosti i naknadu za tjelesno oštećenje ali mi nisu priznali invalidnost iako po tabeli kontraktura imam pravo minimalno 30%. Ako nemam invalidnost onda nema ni tjelesnog oštećenja pa ni lakšeg radnog mjesta. Pokušat ću ponovo jer kažu da imam pravo samo neznam nakon koliko vremena. Mislim 6mj. Sada je to sve puno teže ostvariti. Ja sam se konzultirala sa jednim odvjetnikom i on sam mi je rekao da je invalidnost sada jako teško ostvariti i da nemam puno šanse nego da se usmjerim na traženje odštete od firme ali se bojim da nebi dobila otkaz.
  9. Pozdrav, Dobila sam rješenje na moju žalbu i naravno kako sam se nadala žalba je odbijena. Sad jedino mogu nastaviti tužbom i pitanje koliko bi mi se to isplatilo. Pokušala sam i zamolbom mom poslodavcu tj direktoru al ništa ni od toga jer se poziva na rješenje HZZMO-a. Napomenula sam kako je za moju ozljedu isključivo odgovorna moja firma ali to njih očito ne zanima. Još jednom ću pokušati zakazati razgovor sa direktorom ukoliko bude imao "vremena" za razgovor. Još uvijek sam na bolovanju i strah me kad završi bolovanje kako ću moći obavljati moj posao. Ali koga briga. U tom svemu sam samo ja žrtva toga svega. Imate li neki savjet?
  10. Da to mi je jako dobro poznato i upala sam u najgore vrijeme kad su komisije "zubate". Znam da će opet lažni ostat jer neće smjeti kopati duboko zbog sebe a stvarni invalidi će i dalje ispaštati. Žalbu sam ipak sastavila sama i nadam se da sam dobro napisala i da ću uspjeti. Volila bi da to netko pregleda i ispravi eventualne pogreške ali ovdje kod nas mi nitko ne pada na pamet. Javit ću rezultat. Hvala!
  11. Da G-man u pravu ste ali problem je doći do toga. Masovno odbijaju žalbe i ne reagiraju na nalaze specijalista nego vide ono što žele da vide. Moja susjeda je dva puta kralježnicu operirala i napisali joj da nema invalidnosti a na žalbu je bio odgovor da je neosnovana ali su nazvali liječnika opće prakse i usmeno rekli da joj nađu lakše radno mjesto. Neću odustati i sve ću pokušati ali bojim se da neću uspjeti a moj posao je dosta težak i zahtjeva spretnost ruku koje ja nemam. Na invalidskoj komisiji jedna žena je izašla i kaže da joj je doktorica rekla da po papirima ima sve uvjete za mirovinu ali da nema šanse da ju dobije. Jako žalosno. Pročitala sam ova dva članka i sve to stoji samo još da me netko čuje. Nadam se da ću uspjeti.
  12. Hvala G-man, danas sam bila u područnoj službi HZZMO i rekao mi je da za ovu žalbu nema potrebe tražiti stručnu osobu nego da sama to napišem u dva primjerka i odmah mi je napomenuo da ne očekujem ništa i da bi to moglo potrajati i do godine dana. Ipak ću vidjeti ako nađem nekog da mi to složi da nešto ne bude izostavljeno. Što se tiče tjelesnog oštećenja objasnio mi je da ću vjerojatno dobiti još jedno rješenje i poziv za vještačenje za tjelesno oštećenje te da ovo pristiglo rješenje se odnosi na invalidsku mirovinu. Htjela bi tražiti lakše radno mjesto a ne mirovinu jer ovaj posao koji sam do sad radila je za mene prošlost. Neznam da li je dovoljno to tražiti u žalbi ili trebam još priložiti i mišljenje od liječnika. :hvala:
  13. Prije nešto više od godine dana imala sam ozljedu na radu. Posljedica je bila fraktura oba lakta. Priznata mi je ozljeda na radu i dobila sam rješenje od HZZO-a. Liječenje od kirurga je završeno i ostale su posljedice tj kontrakture. Lijevo je bila fraktura radijusa i ozljeda mekih tkiva i na kraju liječenja ruka je ostala 15% u kutu, desno je bila fraktura radijusa i ulne i ozljeda mekih tkiva i na kraju liječenja mi je ruka ostala u kutu 20%. Također mi zaostaje i rotacija dlana. Radim u restoranu na posluživanju hrane i pića u hotelu gdje mi je opseg pokreta jako bitan. Komisija me je poslala na invalidsku komisiju uz koju sam predala i zahtjev za naknadu za tjelesno oštećenje. Danas sam dobila rješenje u kojem piše da mi se ne priznaje invalidnost. Doktorica koja me je pregledavala nije imala sa čim izmjeriti kut u laktu, stavila mi je bilježnicu ispod ruke i mjerila od oka. Smatram da pregled nije obavljen stručno i sa mnogo propusta pa planiram pisati žalbu. Molim ako me možete savjetovati da li je dovoljno da sama napišem žalbu i ako je gdje bih mogla naći primjerak da nešto ne propustim ili bi ipak trebala to prepustiti stručnoj osobi i gdje ju naći. I još pitanje , da li me moj liječnik može skinuti sa bolovanja ili mora čekati rješenje na moju žalbu? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija