Jump to content

znatizeljkica

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije mi namjera inatiti se. No očito mi preostaje do moje šume helikopterom pa onda drvo porušiti i helikopterom ga dići u vis da susjedu ne ošteti ogradu. Jer ako će unutra biti životinje, ograda će biti čvrsta i neće biti moguće otvoriti je da prođem. Ili druga opcija tužba uslijed slijednosti. Ne znam koja je gora. Da se susjed složi za mjernika pa da odmah utvrdimo prolaz kud bih mogao do svoje čestice na normalan način, nitko sretniji od mene. Pa neka na svom onda gradi i uzgaja što god ga volja.
  2. Sve to stoji. Ali problem je da međe nisu jasno utvrđene. A nije bio zainteresiran da se pozove mjernik. Bio sam spreman platiti i pola troškova. I ako ogradi svoju parcelu, meni je uz rub šume onemogućen prolaz do moje šume. A tu je moja obitelj vozila drva za vlastite potrebe više od 40 godina. On planira u izgrađeno dijelu uzgajati svinje. Treba li mu za to kakvo odobrenje?
  3. Uf! Tužba mi baš i nije bila u planu, ali ako ne postignemo dogovor očito neću imati drugi izbor. A što je s dozvolama, jesu li mu potrebne? Koliko blizu međe smije raditi ogradu? Treba li se zvati mjernik ukoliko međe nisu jasno utvrđene? Do sad nije bilo problema jer stabla koja su bila nejasna kome pripadaju nismo dirali ni on ni ja. No po njegovom išćtavanju papira( vjerojatno s geoportala) meni se čini da međa nije bas tako. Po njegovom ide meni u korist s njegove strane no to onda povlači promjene i s ostalim susjedima. Napominjem, ne zelim se svađati i uzimati nešto što mi ne pripada ali ne zelim ni ići sebi na štetu.
  4. Je li dovoljno prijaviti policiji smetanje posjeda ili baš mora biti tužba? Smije li on graditi ogradu bez dozvola ili mora biti bar neka suglasnost nekih institucija? Ako da,kojih? Koliko blizu međe smije raditi ogradu? Ne bi li mjernik trebao izaći na teren da utvrdi među, posebno ako on planira ogradu osigurati? Što ako prilikom rušenja stabla ograda se ošteti?
  5. To je nekad bilo vlasništvo jednog pradjeda. Nakon njegove smrti šuma je podijeljena na nekoliko čestica i svaki novi vlasnik ima nužni prolaz uz rub. Taj rub mještanin želi zagraditi i time bi meni onemogućio prolaz do mog dijela. Taj prolaz moja obitelj koristi od kad znam za sebe.
  6. Poštovanje. Mještanin sela (ujedno i lugar) namjerava ograditi svoj dio šumske parcele koja graniči s mojom šumom. Ogradom bi se zatvorio prolazni put kojim trebam proći da bi došao do svoje čestice. Ne želim ulaziti u sukobe ali smatram da mi nema pravo zatvoriti put. Važno je napomenuti da međe nisu sigurno utvrđene. Moj prijedlog da se pozove službeni mjernik mještanin nije prihvatio s odobravanjem. Zanima me koliko blizu/daleko od međe on smije graditi ogradu ( vjerojatno samo žica na stupovima), treba li kakvo odobrenje institucija za ograđivanje ( i kojih? ) te koje su moje mogućnosti i prava u cijeloj situaciji? Naime, kod rušenja stabla, nemoguće je neka porušiti da ne padnu u njegovu šumu a ako će biti ograđena, ograda će se oštetiti. Molim Vas za bilo kakvu informaciju o mojim pravima u navedenoj situaciji. Hvala.
  7. Poštovani! Mještani naselja trebali bi sufinancirati asfaltiranje ulice. No nije jasno definirano koliko je to po kućanstvu . Članovi mjesnog odbora sad traže od mještana oib da bi napisali ugovore. Nismo protiv sufinanciranja no davanje oib-a na taj način ne čini mi se pravilnim. Može li se oib popuniti na ugovoru ručno prilikom potpisivanja ili mora unaprijed biti napisan kompjuterski? Hvala na odgovoru! Pozdrav.
  8. Budući da nije potpisan nikakav pristanak za postavljanje nosača i utvrđivanje naknade, osim ugovora za priključak telefona, jesmo li obvezni čekati da se gospoda iz t -coma udostoje odgovoriti? Koje su nam opcije ako se ne jave do vremena kad majstori dodju mijenjati krovište?
  9. Na našem krovu je nosač žice za nas i s našeg nosača žica ide dalje do susjedovog krova. Sramota koliko su neljubaznost i bezobrazni ovi u t-comu. Hvala na informacijama. Možemo li naknadu pretraživati retroaktivno?
  10. Naknada? To nisu spomenuli! Al glavno da nas maltretiraju! I još su nas zeznuli kod priključka. Umjesto normalno, imamo samo pol parice i ne možemo uzeti brzi internet. Koja je to banda! Možete mi napisati puni naziv pravilnika? Hvala
  11. Pozdrav. Kontaktirali smo t-com telefonom i traže nas vlasnički list, broj katastarske čestice, plan kuće i ne znam što sve još ne. Imamo sve to ali smiješno je da ništa od navedenog nisu tražili kod priključka. I zašto bi njima to bilo potrebno? Pa to su privatne stvari! Sad smo po Vašoj uputi poslali pismeni zahtjev preporučeno i s povratnicom. No bliži se početak radova. Što nam je učiniti ukoliko se ogluše na naš zahtjev? Unaprijed hvala na odgovoru i savjetu. Srdačan pozdrav.
  12. Lijep pozdrav. Na krovu kuće imamo nosač za telefonsku žicu. U lipnju planiramo promjenu krovišta. Molim Vas za informacije koji je postupak da nam maknu nosače i žicu s krovišta. Hvala.
  13. Dobro Vam se čini. Neke "velike" mjesne glavešine smeta što dotični mještanin ne želi svoje privatno parkiralište prepustiti cijelom selu, tj. njima jer su ga već nekoliko puta izigrali. Parkiralište je pošudrao sam na svojoj parceli zemlje a dotična gospoda nisu mu htjela, a mogla su, bagerom pomoći razgrnuti šuder. A da autobus uništava cestu više nego neka druga vozila, nije točno. Nikome ne smeta kad do jedne od onih velikih glava vozi kamion 4-osovinac s 15 kubičnih metara drva. U pitanju je čista zavist. Stoga sve više se šuška da će tražiti znak zabrane samo za autobuse pa me zanimala procedura postavljanja znaka jer ne bi bilo pošteno da do toga dođe. Znate kome bi se mogla obratiti za dodatne informacije ili tko mora odobriti postavljanje znaka? Inače, riječ je o lokalnoj cesti koja vodi samo kroz selo, čak ne vodi ni do drugog sela.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija