Jump to content

gdje

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. sad mi nije bas jasno. U pravilniku o prekrsajnoj evidenciji pise da se ona brise. Ali ja sam i dalje u "sustavu"? Ste vi potpuno sigurni da ne postoji nikakav nacin za rijesavanje ovoga problema.
  2. http://www.iusinfo.hr/dailycontent/Topical.aspx?id=9774 ja sam prekrsajno osuđen . za kazneno neznam. nije mi doslo nista doma. kako je sivko napisao Članak 26. 2. u odnosu na osobe protiv kojih je pokrenut kazneni postupak, pet godina od isteka roka nastupa rehabilitacije ako osoba nije ponovo prijavljena, ili nastupa zastare kaznenog progona, tocku 3 nisam nasao ali dalje slijedi Članak 27. Ako drukčije nije propisano zakonom, podaci spremljeni u zbirci koja se vodi na informacijskom sustavu Ministarstva moraju se brisati bez odgode kad prestanu razlozi, odnosno uvjeti radi kojih je osobni podatak unesen u odgovarajuće zbirke, kad proteknu rokovi iz članka 26. ovog Zakona, kad njihovo pohranjivanje nije bilo dopušteno kao i protekom rokova propisanih posebnim zakonom. Jer pise da se brise , sad mi nista nije jasno. i kako mogu ovo napraviti? Članak 28. (1) Osoba čiji se podaci nalaze u zbirci ima, sukladno posebnom zakonu, pravo uvida, ispisa i ispravka osobnih podataka sadržanih u zbirci osobnih podataka a koja se na njega odnose.
  3. Iz kojeg je ovo zakona? Jasno je meni da ne postoji sluzbeni način na koji se dobiva takva informacija. Sto se dogodi kada netko takvu informaciju dobije iz prve ruke od nekoga koji je zaposlen u policiji(mozda cak i poreznoj upravi). Pretpostavljam nista-pojeo vuk magare.
  4. Pozdrav godine 10/07 sprovenden sam u policijsku stanicu radi posjedovanja 1grama marihuane. sve to potpisao u hodniku te su me pustili. 19. svibnja 08 - osuđen jer sam postupio suprotno odredbi cl.3 st.1 te pocinio prekrsaj čl.54 st. 3 zakona o szop. te uz primjenu čl.28st.1 i čl-.50. ZOP izrečena mi je novcana kazna-bez moje prisutnosi na sto sam se zalio 3 rujna 08 - priznajem sve i placam isti tjedan kaznu propisanu od strane suda. rođen 09/87 pa shodno tome jos bio mlađi punoljetnik postavljam pitanje koja tijela se bave policijskim evidencijama u RH kako bih im poslao dopis . Rehabilitaciji u mome slucaju. dostupnosti evidencija , te dali ima smisla brisati neke evidencija ako je evidencija o događajima lako dostupna. Naime , nedavno sam dobio posao na 4h u jednom poduzecu , te nakon dogovora o dolasku na posao zovu i govore da od posla nista. Ista situacija se dogodila mome bratu, ali su to u njegovom slucaju obznanili . Ja mogu samo nagađati. On je srećom zavrsio bolji fakultet pa se je uspio zaposliti. Postavlja se pitanje zastite osobnih podataka te o osnovnom ljudskom pravu-pravu na rad. Diplomirao sam i svaka prilika za posao je ozbiljna stvar. Volio bih ostati zivjeti i raditi u RH ali ako to bude neizvedivo biti cu primoran emigrirati Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija