Jump to content

think pink

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ajoj, stigla mi uplatnica za vještačenje nekretnine:-(. Jesam li još u mogućnosti odustati od tužbe za podjelu imovine, odgoditi?? Nemam te novce. .
  2. Hvala na odgovoru, ako povučem tužbeni zahtjev , to je s tužbom za skrbništvo i alimentaciju, je li to može i dalje teći svojim tijekom. Mogu li jednog dana bez problema podići tužbu za diobu vlasništva, kad djeca porastu?
  3. Pozdrav! Podigla sam tužbu za razvod i podjelu imovine. Prvo ročište za podjelu imovine je održano . Zakazan je izlazak vještaka na teren. Uglavnom moj problem je što sam u trenutku dizanja tužbe imala obećanje moje majke da ću moći živjeti kod nje ( budući da u toj nekretnini imam i svoj udio u vlasništvu činilo mi se sasvim normalno). Sada se ona postavila potpuno drugačije, te se bojim da s djecom ne završim na ulici ako prodam kuću, jer s obzirom na niz detalja na javnoj dražbi cijena neće biti sigurno zavidna . Što se tiče geometrijske diobe moguća je definitivno jer se radi o samostojećoj prizemnici, ali ja nemam novac za adaptaciju. Budući sam ja podigla tužbu, zakazana je izmjera, i sve je u postupku zanima me mogu li odgađati nekako ovaj dio oko podjele imovine do punoljetnosti djece , ili odgoditi potpunu podjelu imovine nakon njihove punoljetnosti. Upitno je i to gdje bi živjeli dok je u tijeku adaptacija. Hvala unaprijed na odgovoru.
  4. Poštovani G-man , kad govorite o ovih 9/10, ( a s obzirom da se radi o 3 stana od 100 metara četvornih svaki od kojih je 150 kvadrata u vlasništvu tete ) , znači li to u konačnici da ukoliko ništa ne naslijedim ni od majke ni od tete ipak nisam u tako povoljnoj poziciji u odnosu na ostale da uđem u posjed .Ili pak tu nužni dio jednog dana nakon majke može nešto promijeniti promijeniti . Geometrijska dioba je definitivno lako izvediva i mogu li inzistirati na njoj ukoliko je udio manji od 1/10. Hvala puno . Možda ja nisam dobro objasnila u startu ali u odnosu na cijelu zgradu mojih je 1/16 , a od očeva nasljedstva 1/8. Nisam baš u dobroj poziciji za useliti ili mi se čini??
  5. Hvala na odgovorima. Zanima me još ukoliko dignem tužbu, može li me itko "otjerati" iz kuće isplatom, jer ja ne želim novce nego kvadrate. Trenutno su prema meni verbalno agresivni i odbijaju sjesti za sto i dogovoriti se. U ironiji su mi ponudili sobu bez sanitarnog čvora u koju bi ulazila kroz vrt umjesto kroz dvorište,a taj dio vrta je često poplavljen jer nema zida budući da se radi u sporu dugom 30-ak godina s gradom oko međe i jo rješenje nije na vidiku. I ako može još jedno pitanje: ima li smisla da svoj dio darujem svojoj malodobnoj djeci(14 i 15 godina) te da oni podignu tužbu za posjed. Imaju li pravo na besplatnog odvjetnika. Hvala što me savjetujete.
  6. Poštovani ! Radi se o kući čiji su vlasnici bili moja majka i pokojni otac 1/2, te teta 1/2. Kuća ima 3 stana , jedan stan je izradio u njega uselio moj brat s obitelji, drugi je izradio za sebe drugi brat koji živi u trećem stanu s majkom i tetom . Ja se želim nakon razvoda vratiti u kuću i tu nastaju problemi. Naime što se tiče vlasništva , ja sam kao i moja dva brata naslijedila po 1/8 od pokojnog oca što iznosi negdje 20 metara četvornih . Imam li pravo useliti i na koji način jer ne želim ići s djecom u podstanare? Hvala na odgovoru.
  7. Nakon nasilja od strane supruga nadamnom i dvoje malodobne djece(13 i 10 mjeseci i 15 godina) , prekršajni sud mu je odredio uvjetnu zatvorsku kaznu i obavezan psihosocijalni tretman. Isti dan sam odvela djecu u moje majke( i bili smo s njom u kućanstvu mjesec dana). Uzela sam odvjetnika i tražim skrbništvo nad djecom, alimentaciju ( ja sam nezaposlena a suprug u mirovini PTSP) , i diobu nekretnine.Budući da mi je bilo prekomplicirano djeci organizirati život, jer su sve njihove stvari u zajedničkoj kući ( prizemnica s jednim stanom), zimska odjeća, stvari za školu, treninge... nakon mjesec dana sam se s djecom vratila u tu kuću i obavjestila centar. Sad smo pod istim krovom, i po savjetu centra u prvi mjesec imamo razgovor u obiteljskom savjetovalištu . Za mene tu nema dileme, želi razvod, godinama me financijski maltretira, zanemaruje i djecu i mene , ne sudjeluje u nikakvim segmentima obiteljskog života, na bilo kakvo suprostavljanje takvom načinu života reagira agresivno.. Sinoć je sinu rekao da će fizički pregraditi stan (iako ga ja želim prodati i podijeliti novce)i uzeti jedno od djece, ali bi to funkcioniralo po principu: možeš kad hoćeš ući u majčin stan, ali će jedno živjeti sa mnom . Djeca su se jako uznemirila zbog toga, jer su se vezala uz mene i jedno uz drugo, dok je on noćario po kafićima i kladionicama. Trenutno nas uništava tako da je od dnevnog boravka napravio neuredno skladište svojih stvari, veša , čarapa , listova iz kladionice... Kći ( 15 ) je očajna jer se srami dovesti prijateljice u takav stan , a sad je još opterećena mišlju o mogućem razdvajanju od brata. Zanima me kave su šanse da sud podjeli djecu između supružnika u ovakvom primjeru. (Hvala
  8. Stan je bračna stečevina. U međuvremenu sam digla tužbu za razvod. Danas smo djeca i ja bili u stanu budući ih je želio vidjeti, a ja nisam htjela zatezati odnose još više. Iako se još ništa nije pomaklo na centru i dovela sam ih iako su mi rekli da nisam obavezna. Uglavnom, on je djeci naredio da se pojave slijedeću subotu : od jutra do sutra, spavanje, učenje sve u stanu.Djeca su šokirana njegovim stavom, i budući da je u 15 godina braka bilo previše nasilja , potuno su šokirani njegovim zahtjevom. Što mi je činiti?? On za tužbu još ne zna, jer sam se nakon čitanja bukvice djeci bojala kazati išta u strahu od njegove reakcije.Hvala na odgovoru i razumijevanju.
  9. Poštovani, nakon obiteljskog nasilja nad djecom( 14 i 15 god.) i nada mnom od strane supruga( PTSP), otišli smo živjeti u kuću moje majke, jer suprug nije htio izaći iz stana. Dobio je rješenjem zatvorsku kaznu 75 dana , ali nisam sigurna je li uvjetna ili postoji mogućnost da se preinači u novčanu. Trenutno smo u stanu u kućanstvu s mojom majkom, ali stan trenutno dijeli s nama i moj brat , te nam život izgleda kao nekakva improvizacija. On ima svoj stan u kući ali forsira život u ovom stanu .Suprug je ostao u kući , s tim da je moja obitelj godinama ulagala u tu kuću od, kupnje zemljišta , bijele tehnike, pa čak i auta. On je u mirovini, a ja trenutno nezaposlena. Zadnje tri godine potpuno se prestao brinuti financijski o obitelji. Želim razvod, ali on ne želi izaći iz kuće, a u stanu s bratom ne želim živjeti jer mi mi ne odgovara njegov način života . Molim mišljenje o tome kakve su mi šanse da se s djecom vratim u svoj dom i dobijem skrbništvo, jer se suprug postavio kao da se napokon riješio mene iz te kuće i započinje novi život.Hvala
  10. Nažalost , bojim se da neću ništa postići započinjući još jedan monolog same sa sobom koji on sluša i ignorira osim eventualno agresivnog ispada. Djeca će se školovati još godinama, odlični su učenici i eventualno bi mogli dobiti stipendiju ,ali se bojim da i to ne ode u vjetar , zbog neozbiljnog i neodgovornog stava supruga.
  11. godinama sam prikupljala dokumentaciju, novci su sjedali na njegov račun, i onda on raspolaže njima. Prepustila sam mu ove godine predavnje zahtjeva, ali on to nije obavio, iako smo u užasnoj financijskoj situaciji. Predlagala sam mu otvaranje dječji računa kako bi h bila sigurna da ih novci za knjige čekaju, ali on na žalost to ignorira.
  12. Poštovanje! Suprug je HRVI ( PTSP) ima invalidsku mirovinu i djeca ( maloljetna) preko njega imaju pravo na besplatne udžbenike. Budući da on nije uopće podnio zahtjeve ,zbog nemara, a kad dođe vrijeme nabave udžbenika oglušuje se i ignorira istu potrebu, kako postupiti da se dogodine ne nađem u istoj situaciji. Napominjem da je trenutno u obitelji jedino primanje njegova mirovina, kojom on apsolutno raspolaže. Na moje ime stiže dječji doplatak za dvoje djece u iznosu 498 kn mjesečno. Hvala na odgovoru.
  13. Nažalost, u mom slučaju brak je funkcionirao po principu da mene i djecu financiraju i potpomažu moji, a suprug vodi momački život. Čak i moja djeca znaju kako smo dobili npr. kompjuter ili perilicu itd.itd. Dječje sobe u namještene tako da sam dobila kuvertu s novima od moje tete.
  14. poštovani, budući da sam tijekom braka od svoje obitelji dobila dosta poklona (npr bijele tehnike i sl.) ima li moj suprug pravo osporavati da isto odnesem iz zajedničkog stana. Napominjem da za iste moji imaju račune i bankovna izvješća o plaćanju , a poklonjeni su meni kao osobi, a ne nama kao bračnom paru. Hvala na odgovoru
  15. Djeca su 12 i pol i 14 godina. To bi pretpostavljam bila neka dob kad bi se trebali moći izjasniti o svojim željama .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija