Jump to content

Bobranka

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jedino što preostaje je ne dati ništa novaca. Kakve sam sreće još će mene tužiti da moram novčano pomoći ocu.
  2. Rad na crno, zavođenje starog čovjeka radi materijalne koristi
  3. Otac je star 90 god. Ne živimo u istom mjestu i iz tog razloga je našao ženu da mu dolazi kuhati ( svaki dan od 8-12 osim nedjelje) Stara je kao i najstariji brat. Totalno je poludio za njom. Kupuje joj poklone svu unučad i djecu više ne želi čuti. Ona ga je sa svima zavadila a svi izbjegavaju doći jer ona uvlači u tračeve i govori protiv drugih. Što napraviti? Da joj zaprijetim socijalnom i policijom? Dobro joj plati za posao i uvijek traži od nas djece da mu damo novaca.
  4. Kome predati molbu za uvjetni otpust? Komisija za uvjetni se sastaje tek u 7 mjesecu. Kome se piše za prekid izvršenje kazne zbog zdravstvenog stanja?
  5. Evo mene opet sa pitanjem. Od godinu dana zatvora za neplaćanje alimentacije odslužio je punih 7. mjeseci. Referentica je sve napravila da mu se ukine rad za vrijeme izdržavanja kazne i to je uspjela. Ne odobrava slobodan vikend (da nije dobio sve ocjene) i ne želi o tome ni raspravljati. Zakida ga za sva prava koja ima kao zatvorenik. Uvjetna mu je odbijena, jer nije platio komisiji ( saznala sam tarife ). Zar baš nikakva prava nema ? Ima dvoje maloljetne djece iz drugog braka, star je 58 god. , trenutno je nezaposlen ( poslodavac ga odjavio prošli mjesec), operirao tumor na hipofizi koji i dalje raste. Trenutno je terapijama koje dobiva ali je propustio dvije kontrole kod neurologa. Bojim se da ne prestane piti lijekove zbog psihičkog stanja u kojem se trenutno nalazi. Sudac izvršenja kaže da on ništa ne može napraviti, ili može? Što se može učiniti?
  6. došlo je obrazloženje na koje se žalio. Kao razlog se navodi nemogućnost kontrole i nepodnošenje izvještaja sa njegove strane. Izvještaje je podnosio i to je dokumentirao u žalbi. Referentica mu odbija zahtjev za vikendom a time mu je i šansa za uvjetnu nikakva. Od dobivene godine dana odležao je 7 mjeseci. Referentica mu je rekla da nema za uvjet jer se ipak radi o velikom dugu. Iznenadila se kad je među papirima našla ( nakon što je rekao da duga nema ) dokaze o tome. Molbu za uvjetnu je poslala supruga a i on je sa svoje strane. Što je najbolje napraviti da se ostatak kazne odsluži sa uvjetnom? Kako se postaviti prema referentici koja je nemarna i uopće ne gleda papire koje ima? Usput, protiv nje je podnesena i kaznena prijava od strane zatvorenika kojeg je ugrozila. Osim toga ugrozila je i suprugin posao raspitujući se o njenim financijama. Pored socijalne službe koju je dva puta slala, policije koja se raspitivala po susjedstvu sada je ugrozila i egzistenciju cijele obitelji. On je u zatvoru za neplaćanje alimentacije i da li moraju biti kažnjena i njihova maloljetna djeca i sadašnja supruga? Ne razumijem se u pravo ali kako sam shvatila uvijek se vode dva sudska procesa u ovakvim slučajevima. Po jednom je oslobođen i nema financijskih potraživanja a po kaznenom je dobio godinu dana za isti iznos? Meni je to suludo! Hvala!
  7. Nije pismeno ništa dostavljeno i ne zna obrazloženje. Čeka se pismeno obrazloženje, ali drugog razloga nema. Otišao je u poreznu zbog njihova poziva jer je supruga bila bolesna a to su vidjeli i policajci koji su došli u kontrolu, čak su je htjeli voziti doktoru. Jedina opcija je bila da to on napravi jer to ne može obaviti nitko drugi.
  8. Suprug mi je trenutno na izdržavanju kazne zbog neplaćanja alimentacije kćeri u periodu od njene 24 -27 god. Ja sam mu druga supruga i imamo dvoje maloljetne djece. Dobio je kaznu zatvora od godinu dana i trenutno je prošlo punih 6 mj. izdržavanja kazne. Odobren mu je rad i to je bilo 2 mj. jer mi je to referentica koji je ukinula jer ga zadnja kontrola nije zatekla na poslu. U ugovoru o radu koji je odobren i potpisan od strane zatvora stoji da će povremeno raditi poslove odlaska na poštu, FINU, banku... Otišao je u poreznu i tako je rečeno. Nakon 6 dana mu je ukinut rad i da to još nije došlo pismeno (ravnatelj u Vukomercu mu je to rekao). Što mogu učiniti? Zar su prava 30-godišnjakinje veća od dvoje malodobne djece?
  9. Osuđen je po čl. 209 st. 1 KZ . pošto nije platio uzdžavanje od 5000,00 kn.od njene 24 do 27 godine. mjesečno za tri godine.Tražila je 8000,00 ,jer je njoj toliko trebalo za život ( gorivo za auto, režije,hrana...).Nije bio u radnom odnosu i zaposlio se tek 2011. sa minimalnom plaćom. Na sudu joj predložio da dođe kod njega živjeti ali je to naravno odbila i predložila da si nađe dodatni posao. Ima 57 god. i kao što sam već navela dvoje djece od 14 i 15 god.Zanima me da li se može sada što napraviti jer mu sada ide već treći mjesec izdržavanja kazne. dobio je rješenje o izdržavanju uz rad prije 2 tjedna a on se još uvijek nalazi u strogu čuvanom dijelu zatvora u remetincu a i poslodavac neće još dugo čekati. Da li stvarno dug ostaje i nakon odsluženja kazne i što je sada najbolje učiniti jer djeca su dobi kad izmiču kontroli i popustila su u školi, jer mama nije u mogućnosti sve kontrolirati.
  10. Po krivičnom zakonu 200.000 kuna ili zatvor. Ovrha upala u stan i prepadala djecu, napravili urnebes. Kako po ovrsi nisu ništa uzeli jer nisu imali što određen je zatvor od godine dana. Naplata je trebala biti iz ovrhe. Mene zanima što mogu sada učiniti jer mu sada ide treći mjesec izdržavanja kazne a nije dobio još nikakvo rješenje i stavljen je na odjel u remetincu za izdržavanje kazne i to u najstroži dio sa ograničenim posjetama gdje su zatvorenici koji služe kaznu od 10, 15 godina.
  11. U tome i je štos! Živi sama od 18 godine i izjavila na sudu da radi već 9 godina. Zbog studiranja je tražila uzdržavanje od 24 do 27 godine. Kako se po indeksu vidjelo da ne polaže ispite odbila je novac kao ne treba joj po savjetu sutkinje),ali je je po drugom procesu koji se paralelno vodio (krivični zakon ) dobio godinu za zanemarivanje. p.s. Mama se preselila kod muža i ona nije išla sa njom
  12. Što napraviti kada te 30 god. starija kćer pošalje u zatvor zbog zanemarivanja a sve da bi se osvetila polusestrama koje su rođene kad je imala 15 god. i nikad ih nije željela upoznati. Mama se također udala i ima dijete iz tog braka i kćer ju je bez problema prihvatila
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija