Jump to content

zubica

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me kakvi su mi izgledi pri eventualnoj tužbi jedne državne Agencije zbog nezakonitog postupanja od strane poslodavca, tj. dotične Agencije nad provedbom javnog natječaja za zapošljavanje? Konkretno: prekršen je članak 25., stavak 4. Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, odnosno na radnom mjestu za koje je raspisan natječaj i za koji se moj suprug javio zaposlena je osoba mjesec dana prije nego li su ostali kandidati uopće dobili Obavijest, a rok žalbe kao ni uputa o pravnom lijeku u toj Obavijesti nisu ni spomenuti. Čekajući odgovor Agencije suprug je odbio drugi ponuđeni posao, a u to vrijeme čekanja ta druga osoba je već radila! Napominjem da smo se javili Ministarstvu uprave - viši inspektor rada je navodno proveo nadzor i nije utvrdio nikakvu nepravilnost, no mi posjedujemo sve dokaze da je zakon prekršen (suprug je tražio uvid u natječajnu dokumentaciju i datume potpisivanja Ugovora o radu spomenute djelatnice koja se na tom radnom mjestu zaposlila, a iz kojih je jasno da je ona počela s radom puno prije nego li su svi ostali uopće saznali za njen izbor). Pitanje je iskreno - isplati li se uopće pokretati kakvu tužbu (suprug je i dalje nezaposlen), i što možemo dobiti/izgubiti? Hvala!
  2. Zabunila sam se kada sam napisala fizička osoba, dakle - i ugovor i plaćanje predujma je bio s pravnom osobom. Samo me zanimalo da li u tom slučaju pravna osoba za dobiveni predujam mora izdati račun, gdje je to točno u NN navedeno i koje su sankcije za neizdavanje računa za predujam?
  3. Pardon, krivo sam napisala - platila sam predujam pravnoj osobi i u tom slučaju me zanima da li je ta pravna osoba dužna izdati račun za predujam?
  4. Sklopila sam ugovor o najmu s fizičkom osobom i potpisom sam potvrdila da sam platila predujam.
  5. Zanima me da li je davatelj usluga dužan izdati mi račun za predujam? Konkretno, radi se o usluzi (najam) koja iznosi 4000 kn, ja sam dala predujam od 1000 kn i, osim ugovora o najmu, nisam za taj iznos dobila nikakav račun. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija