Jump to content

lemon177

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lemon177 objavio

  1. Poštovani, Trebam savjet oko situacije što mi je činiti.Naime roditelj je dobio za platit 4000kn poreza jer sam u 2017 prekoracila godisnji limit od 15 000kn.Na mom vlastitom poreznom rjesenju pise ukupni godisnji dohodak 13.600.Ništa nam sada nije jasno.Gleda li se mozda bruto placa za godinu ipak?Neki kazu da se drzim sume koja mi na rjesenju pise,a neki da se radi o bruto iznosu.Hvala!
  2. Prije nekoliko dana nas je nazvao telekomunikacijski savjetnik iz Iskona i predlozio kao bolju opciju tarifu Iskona umjesto dosadasnje tarife koju koristimo od operatera Optima.Otac ga je pozvao da osobno dodje objasniti o cemu se radi sto je i ucinio.Svidjela nam se tarifa ali nismo bili jos sigurni u odluku,pa je savjetnik ispisao podatke ugovora,potpisao se(otac nije) i rekao da ce u roku od tjedan dana netko iz Iskona pitati da li smo se za ili protiv.Takodjer nam je rekao da samo treba platiti naknadu Optimi za raskid ugovora.Koliko ja znam,potrebno je i obavijestiti operatera o raskidu ugovora i to rade stranke koje su ga ugovorile a ne treca osoba(a on je tvrdio da ce ih Iskon obavijestit???) Nismo nista potpisivali,ali ne znam da li je to garancija da nece i nastat moguca zloupotreba s obzirom da je slikana oceva iskaznica.Nismo vidjeli tada nista sporno u slikanju(savjetnik je slikanje objasnio kao dokaz da je zaista bio kod nas u slucaju prihvacanja ponude),ali sto vrijeme odmice ja sam negativnija za situaciju jer ne znam da li je moguce da nas negativni odgovor za ponudu telefonski oznace namjerno kao potvrdan i nastane steta.
  3. Nisu mi isplaćene 3 plaće.Sada bi htjela prijaviti svaku protupravnost koju radi,s time i isplatu plaće bez platne liste koju redovito provodi ostalim zaposlenicima.
  4. Imam pitanje u vezi ne isplate plaće tj.ne izdavanja platnih listi.Koji je postupak da oštećena osoba pokrene tužbu,treba li protupravnost prijaviti inspektoratu rada prvo pa će oni dalje voditi alučaj ili oštećena osoba samostalno podiže tužbu?Neke plaće su bile davno i isplaćene ali nikada sa platnom listom.I da li mora biti oštećena osoba(tužitelj)nazočan na ročištu ili može ići sve putem odvjetnika da se na sudu ni nigdje drugdje ukoliko je potrebno ne pojavljuje?Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija