Jump to content

ljejla

Korisnik
 • Broj objava

  41
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ljejla

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. ljejla

  vlasništvo

  molim vas pomoć prodala sam kuću prije više deset godina ali je novi vlasnicj izgleda nisu prenjeli na sebe, oni žive u Njemackoj i imanje je zapušteno, susjed se žali da će pozvati komunalno da čisti a trošak ide na vlasnika zemlje. kako da se ogradim od toga da ja više nisam vlasnik? i šta mi je činiti? novi vlasnici nisu državljani RH već Kosova s prebivalištem u Njemačkoj hvala!
 2. Kupila sam pp u sklopu kojeg su tri parkirna mjesta i tako mi pise na ugovoru i u gruntovnici. Međutim jedno parkirno mjesto je bilo prodano prije drugoj osobi iako je uknjiženo na mene. Sad ta druga osoba želi da mu ja potpišem to parkirno mjesto na njega bez ikakve naknade iako sam ja imala financijske troskove. Prijeti mi tuzbom i malo malo me uznemirava pozivima. Zanima me dali on ima osnove za tuzbu i šta mi je činiti?
 3. Poštovani U braku sam i suprug mi je znatno stariji. Imam namjeru kupiti garsonjeru isključivo svojim sredstvima(nasljedstvo od majke)na svoje ime. Pošto suprug ima djecu iz prvog braka zanima me poslje njegove smrti dali na ostavinskoj ulazi i ta moja garsonjera u nasljeđivanje ili samo imovina na suprugovo ime. Ako da, šta mi je ćiniti da to izbjegnem pošto i ja imam djecu iz prvog braka. Unaprijed hvala na savjetu!
 4. ljejla

  Razvod

  Zanima me može li se brak razvesti ako jedan od supružnika ne želi razvod, ako moze koji je postupak?i kako supružnik može sprijećiti razvod ako ga ne želi?
 5. Suprugu i meni je ovo drugi brak, oboje imamo djecu iz prvog braka isto tako i imovinu. Zanima me jednog dana u slučaju smrti jednog supružnika kako se raspoređuje imovina koja nije bračna stečevina? I kako sa štednjom tko je nasljednik?sadašnji bračni drug ili njegova djeca?hvala!
 6. Molim vas savjet Dakle koj8 su koraci da se u gruntovni poslovni prostor upiše kao stanbeni prostor. Šta mi je sve potrebno od dokumentacije i koji su prvi koraci. Hvala
 7. Da dotična je bila u braku s svekrom u trenutku smrti
 8. Možete mi objasniti zašto nije (druga)supruga bila pozvana na ostsvinsku raspravu nakon smrti moga svekra? U braku su bili pet godina i nisu imali zajednicke stečevine. On je imao kuću koju su nasljedila njegova djeca a ona nije bila ni pozvana. Ona je dobila samo mirovinu po njemu jer je bila citav život domačica. Zanima me dali je imala pravo na dio nekretnine da dobije, ako nije zašto? Čini mi se da joj je učinjena nepravda ili je tskav zakon. Hvala!
 9. Hvala na odgovoru! I samo jos pitanje. Postoji li način ipak da nju isključim iz nasljedstva pošto je to zatekla kad je došla kod mog oca i to je bila njegova usteđevina možda još iz braka s mojom majkom, nije pošteno
 10. Poštovanje! Molim vas moj je otac nakon razvoda braka sudski podjelio imovinu s majkom prije dvadeset godina.Nakon toga je stekao jos jednu nekretninu. Pošto se je otac ponovo oženio mene zanima kako nakon njegove smrti ukoliko on ne napiše oporuku tko je nasljednik te njegove imovine? Samo ja kao sin ili i njegova sadašnja supruga iako je on već kupio stan prije nego se oženio s njom? Napominjem da nisam u najboljim odnosima s ocem i mačehom. Hvala unaprijed!
 11. molim vas hitno mi je, dali se mogu izvaditi osobni dokumenti na adresu gdje si kao podstanar prijavljen samo na boravište? hvala!
 12. Postovanje! Ovako pekara je otvorena 01.10.2015. Ja radim od prvog dana i sad me zanima koliko imam dana pravo godisnjeg odmora, inace imam 22g radnog staza u drugim firmama.hvala! Molim brzi odgovor
 13. porezi na kupnju nekretnine molim vas dali sam dužna platiti porez od pet posto prometa ako kupujem stan, to mi je prva nekretnina koju kupjem ali sam vlasnik kuče koju sam nasljedila ugovorom o doživotnom uzdrzavanju i tad sam platila pet posto porez po procjeni nasljeđenog. molim odgovor i ako sam oslobođena šta mi je potrebno priložiti od dokumentacije. hvala!
 14. ljejla

  Kupnja stana

  Molim vas brzi odgovor. Zelim kupiti stan koji se u gruntovnici vodi kao poslovni prostor a prenamjenjen je u stambeni i ima pravomocno resenje o prenamjeni, sad me zanima dali se ja mogu uknjiziti kao vlasnik stana ili samo kao vlasnik poslovnog prostora? koliki su troskovi da se u gruntovnicu uvede promjena iz poslovnog u stambeni prostor i koji je postupak? Dali ja to mogu sama naknadno uciniti nakon sto se uknjizim kao vlasnik poslovnog prostora? Sta mi preporucate kako da postupim, bojim se da ne uletim u problem. Hvala unaprijed!
×
×
 • Napravi novi...