Jump to content

pas2013

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prestanak radnog odnosa bio je uz sporazumni otkaz. Ja nisam znao da imam pravo na GO, iskoristiti ga ili dobiti plaćeno, a poslodavac to nije spomenuo, jednostavno je prešutio valjda u nadi da neću saznati. Naknadno sam došao do info da imam pravo na GO. S obzirom da više nisam u radnom odnosu u navedenom poduzeću preostaje jedino opcija novčane naknade umjesto korištenja. Jasnije?
  2. U navedenim člancima sve je jasno, jednostavno i sažeto definirano. Jedni od rijetkih članaka koji nisu dvosmisleni.
  3. Da se javim povratno, možda će nekome zatrebati. Dakle ovakkva je situacija: Prema postojanju članaka 57. i 61. Zakona o radu NIKAKO SE NIJE MOGUĆE ODREĆI PRAVA ISPLATE GODIŠNJEG ODMORA te nikakva stavka u sporazumnom otkazu o odricanju međusobnih potraživanja nikako zakonski ne pobija isplatu neiskorištenog godišnjeg odmora. Nadam se da će nekome biti od pomoći ubuduće. Lp
  4. Hvala vam na informacijama. Znači situacija je vrlo nategnuta i nije 100% sigurno da bi dobila. Jest da nisam znao ali ne želim riskirati. Hvala vam.
  5. Hvala G-man na odgovoru. Ono što me još zanima je dali ugovor, koji je potpisan od obje strane, a u kojem je navedeno u jednom članku da se obje strane odriču bilo kakvih međusobnih potraživanja, pobija pravo na tu isplatu ili ne.
  6. Pozdrav svima. Molim vas informaciju o pravu isplate godišnjeg odmora uz sporazumni otkaz? Također u ugovoru, koji je potpisan od obje strane, je navedeno u jednom članku da se obje strane odriču bilo kakvih međusobnih potraživanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija