Jump to content

elvis s.

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je elvis s. objavio

  1. Dali se odnosi na taj mjesec kada je ugovor sklopljen ili se prati svaki mjesec kolika je plaća bila?
  2. Isprike ovo sam već pitao molim admine da spoje temu sa mojom prije 2 godine . Ono što mene mući da li se gleda koliko mi je poslodavac isplaćivao plaću ili koliki je ugovoreni iznos po ugovoru?
  3. Pozdrav, imam u ugovoru o radu sljedeći članak: Radnik se ne smije 6 (šest) mjeseci nakon prestanka ovog Ugovora zaposliti kod drugog poslodavca koji je u tržišnoj utakmici s Poslodavcem, te ne smije za svoj račun ili za račun treće osobe sklapati poslove kojima se takmiči s Poslodavcem. U slučaju nepoštivanja ove ugovorne zabrane utakmice iz stavka 1. ovog članka, Radnik će kao jedinu obvezu platiti Poslodavcu ugovornu kaznu u iznosu od 12 (dvanaest) prosječnih bruto plaća primljenih kod Poslodavca, u roku od 15 (petnaest) dana računajući od dana zapošljavanja kod takvog drugog poslodavca odnosno sklapanja takvog posla. Radi izbjegavanja dvojbi, Poslodavac nije dužan Radniku isplaćivati nikakvu naknadu plaće za vrijeme trajanja ugovorne zabrane natjecanja iz ovog stavka. Poslodavac može isključivo pismenim putem dopusti radniku zaposlenje kod drugog poslodavca koji je u tržišnoj utakmici s Poslodavcem ukoliko smatra da isti neće naštetiti njegovom poslovanju ni ugledu u bilo kojem smislu. U vrijeme sklapanja bio je minimalac. Za obavljene poslove iz članka 3. Ugovora o radu na neodređeno vrijeme, Poslodavac će Radniku isplaćivati mjesečnu osnovnu plaću u iznosu trenutno propisane minimalne osnovice za dohodak, a što trenutku potpisivanja ovog ugovora iznos 3.120,00 kuna, uvećanu za dodatke sukladno radnom mjestu i funkciji. Da li to znači da je onda ništavna odluka o zabrani takmičenja?
  4. OK ako sam druge postove dobro razumio to znaći ako poslodavac nije prihvatio plaćanje naknade ja mogu otići u drugog poslodavca koji radi sličan posao kao i prijašnji poslodavac bez straha da me sadašnji može tužiti i sl.?
  5. Pozdrav, Ovo je C/P članka iz mog ugovora o radu: Radnik se ne smije 6 (šest) mjeseci nakon prestanka ovog Ugovora zaposliti kod drugog poslodavca koji je u tržišnoj utakmici s Poslodavcem, te ne smije za svoj račun ili za račun treće osobe sklapati poslove kojima se takmiči s Poslodavcem. U slučaju nepoštivanja ove ugovorne zabrane utakmice iz stavka 1. ovog članka, Radnik će kao jedinu obvezu platiti Poslodavcu ugovornu kaznu u iznosu od 12 (dvanaest) prosječnih bruto plaća primljenih kod Poslodavca, u roku od 15 (petnaest) dana računajući od dana zapošljavanja kod takvog drugog poslodavca odnosno sklapanja takvog posla. Radi izbjegavanja dvojbi, Poslodavac nije dužan Radniku isplaćivati nikakvu naknadu plaće za vrijeme trajanja ugovorne zabrane natjecanja iz ovog stavka. Poslodavac može isključivo pismenim putem dopusti radniku zaposlenje kod drugog poslodavca koji je u tržišnoj utakmici s Poslodavcem ukoliko smatra da isti neće naštetiti njegovom poslovanju ni ugledu u bilo kojem smislu. Može objašnjenje, da li je ovo legalno da poslodavac traži naknadu a poslodavac neće ništa plati?
  6. Evo nakon 6 mjeseci stigao mi je poziv na sud. Zanimljivo je da je Šibenki prekršajni sud slučaj prosljedio u Zadar. Stoji mi da mogu napisati Pisanu obranu te istu poslati na broj fax-a. Zanimaju me 2 stvari: 1. da li ja snosim troškove zbog prebacivanja slučaja na drugi sud (putni troškovi itd. )? 2. Sa obzirom da sam u prigovoru napisao kako nisam prekoračio brzinu, mogu li u pisanoj obrani izražiti kajanje te nekao promjeniti iskaz ( npr: sumnjam da je bila moja brzina, ali ću prihvatiti krivicu te molim da mi se smanji kazna pa sad navodim razloge, kredit, otac dvoje djece veliki troškovi itd.... )? Evo ako može malo pomoći oko pisane obrane bio bih zahvalan
  7. Od 01.01.2014 ako se kazna nije platitla ne može se registrirati vozilo, mene sada zanima ja nisam vlasnik vozila već opunomočenik, da li ću tada moći registrirati vozilo? Ukratko da li opunomoćenik ako ima kaznu može registrirati vozilo kojem nije vlasnik ?
  8. Da li se može odgovoriti na pitanje koliko se čeka odgovor suda na prigovor ? Da li je to žurni postupak ili ?
  9. kratko pitanje: Kada te zaustavi policija te ti kaže da će nalog doći na kućnu adresu, da li ga šalje policijska postaja ili prekršajni sud ?
  10. Ako je u toj obavijesti mislim da ima neki kratki rok za plaćanje kazne ( 3- 5 dana ako se ne varam ) Evo i detalji: (1) Ako ovrhovoditelj izravno zatraži od Agencije da na temelju ovršne odluke i nagodbe domaćeg suda ili upravnog tijela koje glase na ispunjenje određene novčane tražbine i koje imaju potvrdu o ovršnosti, odnosno obračuna poslodavca o neisplati dospjelog iznosa plaće, naknade plaće ili otpremnine provede naplatu te tražbine prijenosom novčanih sredstava s računa koje ovršenik ima kod banaka na ovrhovoditeljev račun kojeg je odredio u zahtjevu za izravnu naplatu, Agencija će postupiti kao u povodu nepravomoćnog rješenja o ovrsi koje je dostavio sud.(6) Ako Agencija u roku od trideset dana od dana kad joj je dostavljena isprava iz stavka 1. ovoga članka ne primi rješenje suda o odgodi izdavanja naloga bankama za provedbu prijenosa zaplijenjenih sredstava ili rješenje suda kojim se takav prijenos proglašava nedopuštenim na temelju ovršne isprave na temelju koje je ona zatražena, izdat će nalog bankama da obave prijenos sredstava s računa ovršenika na račun koji je određen u zahtjevu za izravnu naplatu. Znaći u roku od tih 30 dana ti imaš fore za platiti. Članak 209 i 210 Ovršnog zakona
  11. Da čitao sam taj članak, ali bi svaki okrivljenik prije same ovrhe trebao dobiti opomenu pa ako se na posljednje upozorenje oglušiš, neka sjedne ovrha. Ovako to sad ide : dobio si obavezni prekršajni nalog - prošlo 8 dana - ideš za mjesec dana na bankomat, kad ono stanje računa umanjeno za kaznu, u ovom lancu bi trebalo dodati opomenu.
  12. Evo novost koja će Vas zanimati: Ukoliko se prigovor ne uloži po isteku pravomoćnosti MUP šalje nalog za naplatu Fini a ne kao prije Poreznoj upravi. Ljubazna gospođa ( iz MUP-a ) mi je objasnila da toleriraju do mjesec dana prije nego pošalju nalog Fini. Ukoliko se prigovor priloži tada se čeka odgovor suda te može smanjiti kaznu ( nikako je povećati ) npr: meni je kazna 1000,00 kn te mi je smanji na 700,00 kn ja još mogu smanjiti taj iznos za 2/3 kazne ukoliko platim u roku koju je sudac donio. Prisilna naplata ide isto preko Fine samo što u ovom slučaju neplaćanje / plaćanje prati Prekršajni sud koji je donio odluku. Ove sam informacije prikupio u MUP-u !
  13. Da li ovo vrijedi i sa novim prekršajnim zakonom? Zašto na internetu ( razni portali ) da se napušta porezna te da ide sve preko Fine? Može li pojašnjenje ?
  14. Slažem se u najgorem slučaju ću platiti sudske troškove do 200,00 kn i 1000,00 kn kazne. U boljoj varijanti dobijem sudske troškove i manju kaznu. Najbitnije dobio sam na vremenu te lijepo skupljati novce da se po pravomoćnosti plati i gotovo.
  15. Dobro ja sam u biti u ovom slučaju negirao i prihvatio prekršaj. Dobro vidjeti ćemo valjda mi smanje kaznu ili najvjerovatnije dati na rate. U Makarskoj sam proglašen krivim jer je bila kamera pa je postojala slika, ali sud mi je izrekao opomenu jer nisam bio kažnjavan u nadležnosti tog suda. Tako mi piše u rješenju.
  16. Dobro žalio sam se da brzina nije moja, te na službenika koji me upitao koliko imaš, što smatram da on to mene ne smije pitati jer me prethodno pitao da li želim platiti pola kazne na što sam rekao da nemam te je postavio navedeno pitanje "Koliko imaš?" a drugom dijelu sam lijepo zamolio da mi se omogući plaćanje u ratama, smanjenje kazne ili izricanje opomene. Ne vjerujem da će sudac zatražiti vještaćenje već se nadam odobravanju plaćanja na rate. Ukoliko bi sudac zatražio dodatno vještaćenje da li ja mogu odustati od žalbe ? Upravo sam pronašao rješenje od suda od prošle godine kada sam počinio prekršaj u Makarskoj. Napisao sam skoro identični prigovor, te mi je sudac izrekao opomenu, a u obrazloženju je napisao da sam kriv te da sam predložio plaćanje u ratama ( identično kao i sada ) te je napisao da mi se izriče opomena jer kao nisam po tom sudu ( Makarska ) imao evidentiran prekšaj.
  17. Što se tiće mog prigovora u jednom dijelu sam opovrgnuo izmjerenu brzinu a u drugom dijelu zamolbu za smanjenje kazne ili opomenu ili plaćanje na rate. Kako bi sudac mogao gledati na to. Dobio sam kaznu 1000,00 kn + 100 kn troškovi. U zakonu sam pročitao da prekoračenje brzine od 20-30 km/h u naseljenom iznosi 1000,00 kn + 1 negativni bod, ali u mom nalogu nigdje ne piše taj bod. Da li mi sud može povećati kaznu ? Iskreno mislim da ne jer tu nema raspona od - do već fiksni iznos za prekršaj. Molim Vas dajte mi svoje mišljenje na navedeno
  18. Mup ne šalje već prosljedi moje neplaćanje poreznoj, ona opomenu pa na kraju ovrhu. Ovako ide lanac pretopostavljam. Naravno da se ovrha ne isplati, već sa tom opomenom dobijem još neko vrijeme da platim ( skupim novce ). Znaći umjesto 8 dana može se navući na mjesec - dva ovisno o ažurnosti nadležnih tijela.
  19. Znaći poanta u oba slučaja je da dobiješ opomenu te još nekakav kratki rok za plaćanje kazne prije samog slanja naloga za prislinu naplati. Ovo je dosta bitna informacija jer su onda mediji sa 01.06 krivo objasnili građanima, jer po njihovom sa pravomoćnom presudom / nalogom se ide na finu, a u biti se još jednom opomene u kojem dobiješ kratki rok pa tek onda ti skida sa plaće. Da li sam u pravu, sa ovim više nemam pitanja. Puno Vam hvala na odgovorima kojima će meni a i drugima značiti!
  20. Da ali u svakom slučaju prije prisilne naplate ( ne bitno poslao ili ne poslao prigovor ) osoba mora dobiti opomenu od porezne,fine ili koga već a ako se na tu opomenu ogluši ide se na prisilnu naplatu, jer svi mediji su napisali " kad postane pravomoćno ide se na finu " nitko nije spomenuo opomenu. Da li sam ovdje u pravu? Teoretski se može po isteku 8 dana platiti kazna u roku od mjesec - max 2 prije nego fina nastupi ili ne ? Ovo mi je dosta važno a vjerovatno ima još kojih zanima koliko se ima vremena za platiti kaznu prije same ovrhe ?
  21. Aha, znaći ukoliko se i ne pošalje prigovor, opet mup šalje nalog na sud, a sud prije prisilne naplate pošalje još jednu opomenu, ako se i na to ogluši fina skida s računa. Da li sam u pravu ?
  22. Poštovani, Zanima me još ovo pitanje, da li prekršajni sud ili MUP prije prisilne naplate pošalje kakvu opomenu za plaćanje? Ovo tražim po net-u ali nikako pronaći vidim da ostali šalju ( npr. Zagreb Holding, parkinkg firme itd... )
  23. Hvala Vam na odgovoru, sada čekanje odgovora!
  24. Poštovani, hvala Vam na odgovoru. Dalje me zanima kako nastupa Fina u slučaju da ne platim u roku navedenom na nalogu / rješenju suda ? Da li me se prije ovrhe upozorava opomenom da platim kaznu u nekom roku ili ? NPR: Odluka suda kaže da od datuma primitka rješenja 01.11.2013 imam rok za platiti u roku 8 dana, te ja do 20.11.2013 ne platim da li onda dobijem opomenu od strane porezne uprave ili mi sa 9 danom sjednu na plaću, ili imaju nekakvu toleranciju cca mjesec,dva ? Srdačan pozdrav!
  25. Jučer sam u mjestu Dubrava kod Tisna dobio kaznu 1000,00 kn + 100,00 kn trošak zbog prekoračenja brzine 22 km/h u naseljenom mjestu gdje je ograničenje 50 km/h. Odmah po povratku doma napisao sam prigovor i isti poslao na policijsku upravu Šibensko-Kninske. Izmjerena brzina je izmjerena sa radarom a ne kamerom. Napisao sam obranu te u istu zamolio da mi se izreče opomena ili umanji kazna ili omogući plaćanje u obrocima jer po zakonu takvu odluku može donijeti sud. Mene zanima slijedeće: Nisam se vlastoručno potpisao na prigovor već računalno ( upisao ime i prezime poslije rečenice S poštovanjem ) da li me zbog toga mogu odbiti ? Da li će mi prekršajni sud ukoliko me odbije dodijeliti novi rok za plaćanje kazne po primitku pošiljke ili mi odmah Fina sjeda na plaću ( ne daj Bože imam puno obaveza prema banci pa bi me eventualna ovrha dokrajčila do kraja jer bi mi ukinuli minus ) Koliko ću otprilike čekati odgovor od stranje prekršajnog suda ili policije ? Napominjem da sam u pošiljku stavio kopiju osobne iskaznice, kopiju obaveznog prekršajnog naloga, kopiju zapisnika o brzini te prigovor u 2 primjerka! Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija