Jump to content

bina

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Tektonac imaš potpuno pravo. Propustila sam priliku, ali tko je znao da ću se ovoliko zadržati. Ništa, kako kažeš, načekat ću se, a i bilo bi vrijeme da nas pošalju kući s nekom pristojnom mirovinom, ako prije toga ne izgubim strpljenje i dam otkaz. Iskreno ne mogu se niti zamisliti kao umirovljenik. Prvenstveno moram misliti na djecu, posao je teško naći, a i poprilično sam izašla iz kruga van vojnog sustava. I tako se uvijek vrtim u krug, skupim hrabrosti da izađem i onda opet se javi strah od neizvjesnosti. A i danas mi je loš dan pa sam sklona kukanju. Srušila sam se i sumnjaju na epilepsiju. E samo mi još i to treba pa mogu razmišljati o suicidu i postati još jedan statistički podatak. Hvala svima na savjetima i smatrajte da je tema završena.
  2. Plaća časničkog namjesnika je 5600 kn što i nije tako mala plaća, ali kući sam samo vikendom, djecu mi čuva otac jer sam samohrana majka i imovinu ne smijem napustiti jer se za nju tužim sa bivšim mužem i njegovim roditeljima. Duga i komplicirana priča. Časnik nisam jer sam to tri puta službeno odbila. Bilo bi me sram biti časnik i sjediti veći dio službe u kancelariji dok su moje kolege obični vojnici tukli terene, a i kad sam vidjela kako su neki postali časnici ( bila sam personalac 6 godina ) i na koji način kategorički sam odbila biti u istom košu s njima. I danas sam istog mišljenja i bez podsmjeha jer sam u odori od veljače 1992.g. i previše znam kako su neka napredovanja realizirana. Moja plaća je sada u rangu satnik/bojnik, a bez uvlačenja. Doduše sad više i ne mogu postati časnik jer sam prešla 36 godina starosti, a da sam onda pristala sad bi bila neperspektivna. A stav je vrlo jasan: Rijeka je bez vojske, tri godine sam neprekidno na terenu ( Gospić, Velika Gorica ), za Delnice imam prevelik čin, a i nije sve u novcu, zar ne? Pa ipak 500 kn mi naplaćuju smještaj u vojarni i plaćaju putne troškove za samo dva vikenda što iznosi 380 kn mjesečno, a još plaćam mjesečne rate kredita bivšeg muža u iznosu od 2600 kn. Volim ovaj posao, ali životne neprilike me tjeraju na promjene i zato Raul ne budite tako kritični jer ponekad treba znati cijelu istinu da bi ste se mogli čovjeku nasmijati ili ga razumjeti.
  3. A znam, vrlo kratko i jasno. Bila sam se ponadala da možda ima neka fora koju ne znam. Hvala na iskrenom odgovoru.
  4. U potpunosti sam Vas razumjela zato sam Vam tako i odgovorila. Moja je situacija nije ništa bolja. Ja sam prodala svoj stan da bi zajedno sa suprugom izgradila kat na kući njegovih roditelja koji su mu darovali 3/4 zemljišta sa pravom gradnje dva kata. Kad smo kat izgradili i uselili se prije nego što smo etažirali kući i kat stavili na nas dvoje on me je napustio ( otišao s drugom ) te sve darovao, vratio svom ocu bez mog znanja pa tako i izgrađeni kat što ulazi u bračnu stečevinu. Sada sam sa njima na sudu, isključivali su mi struju pa sam ih opet tužila i to više ne smiju napraviti uz prijetnju novčanom kaznom i ne dam se van. Moram ponekad hodati na prstima, djeca ne smiju ni u kom slučaju lupati, pretežno plaćam račune za cijelu kuću da ne dođe do isključenja zbog neplaćanja, a oni i dalje žele sve. Najgore od svega što radim na terenu i samo sam vikendom kući pa djeci i moju imovinu čuvaju moji roditelji. Kad se stvari zakompliciraju moram uzeti bolovanje pa me financijski pokušavaju slomiti, ali nedam se. Budite uporni jer borite se za egzistenciju svoje djece prvenstveno. Vjerujte mi ne mogu Vam ništa pravno, da će vas pokušati na bilo koji drugi način uništiti pokušat će, a na vama je samo da izdržite i izbjegavate sukobe jer na sudvima ne vole one koji to izazivaju. Pokušajte ih ignorirati i sve na fino jer dobri i pristojni potezi imaju više štete za takve nego borba istom mjerom. Osim toga vi ste mlađi zar mislite da će vječno živjeti. Grubo zvuči ali je istina.
  5. I mene to isto interesira. Dobila sam kaznu za parkiranje u Velikoj Gorici, a ja sam iz Rijeke i baš mi Velika Gorica i nije mjesto za parkiranje.
  6. Postaviti ću stvari iz iskustva iako su moje prebrze vožnje bile na osnovu neprilagođene brzine uvjetima na cesti, a ako se dogodila prometna nezgoda prebrza vožnja je i 5 km/h, dakle žaliti se možeš, dati prigovor na prekršajni postupak, i tako dobiti da se malo postupak oduži dok odlučiš platiti kaznu, ali spor nećeš dobiti. I to je sve.
  7. Svako ima pravo na žalbu s obzirom na pravnu pouku iz rješenja, ali savjet: nema vam pomoći. Alkohol je nedopustiv u potpunosti, ostalo je isto prekršaj, a okolnosti u kojima je sve to nastalo nisu olakotne s obzirom da je još moglo biti mrtvih zbog alkohola ( smatra se da je vozač pod utjecajem alkohola djelomično ili potpuno neuračunljiv, umanjenih motoričkih sposobnosti ), neispravnosti prijevoznog sredstva ( čim nije registriran i neosiguran smatra se tehnički neispravnim ) i tako redom. Podnesite to hrabro, skupite novac i platite u roku da vas ne pogodi zatvorska kazna i kamate i zahvalite dragom bogu da je u tome sva šteta jer to je ipak samo novac makar ga bilo mnogo.
  8. Pravo mu ne možeš osporiti, ali niti djecu natjerati da idu k njemu. Ako te i tuži, uvijek postoje i protutužbe kojima ćeš dobiti na vremenu , ako je situacija takva da kao što opisuješ. S obzirom da je alkohol u pitanju u potpunosti si u pravu da trebaš zaštititi djecu, ali moraš napraviti više koraka. poslušaj savjet prije mog i izvijesti o svemu Centar za socijalnu skrb, odvedi djecu ovlaštenom psihologu Centra, tako da su onu najprije o svemu izviješćeni. Svjetovat će ti najvjerovatnije da moraš postupiti po rješenju o zajedničkoj brizi za djecu, ali postoji mogućnost što je isto vrlo moguće da je ulove na podatak da je on ipak alkoholičar koji i nenamjerno može nauditi svojoj djeci. Nakon toga pusti neka bude onako kako žele djeca, bori se za njihova prava, ako treba angažiraj i odvjetnika u nihovo ime, ako se ne varam postoji i dječji pravobranitelj, pa možda time i svi troje počnete pozitivno utjecati na oca djece da razmisli kakva je postao osoba. Ako i ne budete utjecali na to, to više nije vaša briga, važni ste samo vi. Znam da ovakav savjet možda nije fer prema onoj drugoj strani i da može zakomplicirati cijelu stvar ipak ponekad se čini jedino rješenje jer čovjek u alkoholiziranom stanju veća je opasnost za djecu i obitelj nego čitav niz zakonskih zavrzlama.
  9. Dobar savjet zlata vrijedi.
  10. Pliz, daj mi tajnu formulu za te 4 pogreške u koracima jer bivši ne plaća alimentaciju već tri godine i pored drugostupanjskog rješenja.
  11. Žalimo se kad ih hoće, žalimo se kad ih neće. To je normalno jer svaka sitaucija traži drukčije okolnosti. Moraš biti zadovoljna da želi dijete od početka njegovog života. Vjerujem isto i da već prvim prisustvom uz tako malo dijete shvati da neće biti izvodivo bez majke. Naše društvo propagira dojenje i to je tvoje oružje obrane. Na svako tvoje inzistiranje da budeš uz dijete dok je tako malo ( čak do treće godine života ) svaki sud će prihvatiti tvoju primjedbu i uvažiti je, a ako je on tako savjestan otac i pristat će na to koliko god da mu ti išla na živce. Tvoje je jedino da u susretima budeš maksimalno tolerantna i da je tema dijete bez nametanja svoje volje jer ne možeš uvijek biti u pravu i bez prigovaranja jer on je za tebe otac djeteta koji ima svoja prava. Ako imaš prigovore iznosiš ih u Centru za socijalnu skrb koji onda poduzima određene mjere u ograničavanju posjeta.
  12. Ne kukaj, podnesi to muški. Pomozi joj financijski oko dijeteta, ali putem banke tako da imaš dokaze o uplatama u slučaju da se odluči tužiti te ako nije zadovoljna. Dijete nije krivo, ali vjeruj mi ni njoj neće biti lako. Ipak to je samo njen izbor, a na tebi je da sam sebi priznaš da si tata, pa možda ispadne i dobro. Ipak jedno imaj na umu, ne radi žrtvu od sebe i gradi si život kakav želiš. I ne kukaj za alimentacijom to je samo novac, a njoj je život itekako zakompliciran više nego tebi.
  13. U Centru za ocijelnu skrb možete dobiti određene informacije kako pokrenuti postupak povećanja alimentacije, ali s naglaskom da ne plaća ni dosadašnju određenu alimentaciju. Ako pak želite sve ubrzati otiđite kod neke odvjetnice ( prvi posjet sa pravnim savjetom gotovo je kod svih odvjetnika isti i iznosi 500 kn ) koja će Vam sastaviti tužbu i proslijediti je dalje. Plaćanje njezinih daljnih usluga možete dogovoriti i u ratama jer su većinom oni svi vrlo fleksibilni i susretljivi jer im je i posao rad sa ljudima. Ne hvatajte se zvučnog imena odvjetnika jer svi oni više manje rade jednako jer samo tumače i usmjeravaju po zakonskim regulativama. Povećanje je apsolutno moguće čak i ako je nezaposlen jer će ga smatrati na sudu zdravom i sposobnom koja je dužna plaćati alimentaciju za dijete. Za školsko djete najniža alimentacija iznosi 800 kn pa ako sud i dodjeli nešto niže vjerujte mi vaša odvjetnica će na drugostupanjskom sudu u potpunosti ishodovati predviđeni iznos os 800 kn. naplata je nešto teža i sporija, ali nije neizvodljivo ako je zaposlen odnosno ako ima stalna primanja na koja se može sjesti ovrhom što isto rješavate putem odvjetnika koji vam u sudskim sporovima rješava i oslobađanje plaćanja sudskih pristojbi ako su vam primanja mala.
  14. Da i da ne zaboravim takva vrsta pritiska s prijetnjama na obitelj spada pod zlostavljanje i zanemarivanje djeteta pa kao takvo je krivično djelo, a imate jedno dijete i trudnica ste.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija