Jump to content

Marisol55

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Marisol55 objavio

  1. Dobar dan! Molila bih vas za pomoć oko jednog pravnog pitanja. Naime, 2011. po rješenju o nasljeđivanju drugi nasljednik i ja podijelili smo imovinu mog pokojnog oca. U zapisniku je drugi nasljednik izjavio da on preuzima sve eventualne dugove i potpisao taj zapisnik. Međutim to nigdje nije navedeno u rješenju o nasljeđivanju. Zbog toga mi je prije mjesec dana stiglo rješenje o ovrsi u kojoj me se tereti za dug od oca koji je prekinut zbog njegove smrti i sada od preuzimanja počinje teći novi rok. Inače ovrhovoditelj je Hrvatski Telekom zastupan od strane Hanžekovića. Uz rješenje o ovrsi nisam ni dobila iznos tog duga tako da ne znam ni o kojem se iznosu radi. Moje pitanje je slijedeće: kako i gdje bih ja trebala dokazati da ja nemam veze s tim dugom budući je drugi nasljednik živio s ocem, imao uvid u račune te je potpisao da on preuzima eventualne dugove? Da li taj zapisnik legalno vrijedi? Šta mi je činiti? Zahvaljujem unaprijed, svaka pomoć je dobrodošla!
  2. G-man puno hvala!!! Samo još jedna nedoumica...dakle ugovor prestaje važiti s istekom otkaznog roka? Nije potrebno ići kod javnog bilježnika da se ugovor službeno zatvori?
  3. Dobar dan! Molila bih vas za pomoć u vezi jednog problema. Moja baka je kupila poslovni prostor te ga iznajmljivala, potpisala je ugovor o zakupu poslovnog prostora na neodređeno vrijeme sa jednom firmom. Sada je taj isti prostor prepisala na mene, dakle ja sam novi vlasnik. Međutim došlo je oko neslaganja između mene i firme u vezi visine najamnine pa bi zatvorili taj ugovor koji je potpisan između firme i moje bake. Zanima me procedura, kako i gdje se može zatvoriti taj ugovor? Šta se radi u vezi otkaznog roka koji je predviđen na mjesec dana po ugovoru. I da li ja kao novi vlasnik prostora automatski preuzimam sve odgovornosti tog ugovora?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija