Jump to content

grudom

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani ako mi netko može pomoći. Znači ovako,umrla je bakina sestra.Bila je udana,suprug joj je umro i ona ga je nasljedila.Nisu imali djece.Nije ostavila oporuku.Od njezinih srodnika živi su : njena sestra,djeca druge sestre (troje),te djeca od dva polubrata i jedne polusestre (ukupno petero).Ta njena polubraća i sestra rođeni su u braku koji je njena majka imala prije braka s ostaviteljičinim ocem. Zanima me u kojim dijelovima tko od navednih srodnika dobiva kod diobe imovine. Hvala na pomoći
  2. Trebam dobiti u nasljedstvo kuću koja nema vlasnički list.Kuća je otkupljena od grada Zagreba,na ugovoru je opisana,stavljen je broj katastarske čestice gdje se nalazi,napravljen je izračun,ali sud odbija upisati.Naknadno sam provjerio da nikad nije bila u zemljišnim knjigama,već samo u katastru.Ima li netko ideju kako početi odpetljavati klupko.
  3. a kome se prijave osobe koje ne pitaju suvlasnike za dozvolu za preinaku.
  4. grad i moj punac sklopili su ugovor o prodaji kuće i zemljišta.U ugovoru su navedeni brojevi iz katastra,a koji ne odgovaraju onima iz zk.kada je tražio upis prava vlasništa,odbijen je.U gruntovnici je naveden kao posjednik, ali na općinskom sudu nije.Na zk ulošku navedneo je zemljište kao oranica a u vlastovnici piše društveno vlasništvo.Kako do vlasničkog lista?Hvala na pomoći:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija