Jump to content

ive0007

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ive0007

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. hvala, ali one se odrekla stana i pripomoći pri razvodu, bojeći se njegovia prijetnji, a danas kad je umro mislim da bi imala pravo potražiti svoj nužni dio, jer je i stan i penzija HRVI stečeni u braku od 85 do 95. kako da ostvari pravo na penziju HRVI ili pripomoć i dio stana.
 2. poštovani, ako ko ima iskustva sa nasljeđivanjem, moli bi ga da mi objasni ovaj problem. moja prijateljica je živjela sa svojim mužem više od deset godina i nisu imali djecu. za vrijeme braka su dobili stan jer je njezin muž bio hrvatski branitelj. nakon 3 godine od dobijanja stana su se razveli , a 2 godine nakon razvoda njen bivši muž umire. da li ona ima pravo na nasljedstvo iza njegove smrti jer ništa nije tražila za njegova života, pustila ga da živi u stanu. da li ona ima pravo na stan jer je postanar i pravo na mirovinu jer je nezaposlena, ili pripomoć ? hvala svim komentorima !
 3. zahvaljujem na odgovoru, još samo jesu li sinovi oslobođeni poreza ako im baba daruje. još jednom zahvalan unaprijed ima na rješenju klauzula da su oslobođeni poreza . sinovi su bili malodobni daroprimatelji a ja samo zakonski zastupnik , pa tko je onda vlasnik, sad mi nije ništa jasno. hvala i sretan Božić i Nova godina.
 4. Ja sam "Darovnim ugovorom" u ime mojih malodobnih sinova kao zakonski zastupnik od moje majke a njihove bake dobio stan prije 10 godina i predao ga na Poreznu i Uknjižbu ali mi nije prošao na zemljišniku, jer stan nije bio legaliziran niti je kuća u kojoj je taj stan etažirana. danas nakon 10 godina moji sinovi su punoljetni a i kuća u kojoj je predmetni stan je legalizirana, ali još nije etažirana, pa taj stan nije izdvojen kao posebna cijelina. pitanje. mogu li moji sada punoljetni sinovi nastaviti uknjižbu prava vlasništva bez da mene upliću u taj postupak ili ja moram darovat njima rečeni stan ili sa babom raskinuti taj ugovor, ili im baba treba ponovo darovat nekakvim novim ugovorom, sada na njihova imena.
 5. Poštovani ! Nadam se da ste prilikom invazivnih bolničkih pretraga (npr gastroskopije, koronoskopije i td ) dobili papir koji morate potpisati inače vas neće pregledati. Papir vas obavještava da ste upoznati sa komplikacijama pregleda i skidanje ODGOVORNOSTI doktora u slučaju komplikacija. Ima li ko informacija o tome. ja sam odbila potpisati taj papir i sada tražim pravo da me pregledaju bez potpisa. Kome se obratiti da rastumači taj famozni članak zakona o pacijentima.? Članak 16. Pacijent ima pravo prihvatiti ili odbiti poj edini dijagnostiĉki, odnosno terapijski postupak, osim u sluĉaju neodgodive medicinske intervencije ĉije bi nepoduzimanje ugrozilo ţivot i zdravlje pacijenta ili izazvalo trajna oštećenja njegovoga zdravlja. Prihvaćanje pojedinoga dijagnostiĉkog ili terap ijskog postupka pacijent izraţava potpisivanjem suglasnosti. Obrazac suglasnosti te obrazac izjave o odbijanju pojedinoga dijagnostiĉkog, odnosno terapijskog postupka pravilnikom propisuje ministar nadleţan za zdravstvo (u daljnjem tekstu: ministar). Slijepa osoba, gluha osoba koja ne zna ĉitati, nijema osoba koja ne zna pisati i gluhoslijepa osoba, prihvaća pojedini dijagnostiĉki, odnosno terapijski postupak izjavom u obliku javnobiljeţniĉkog akta ili pred dva svjedoka iskazanom izjavom o imenovanju p oslovno sposobne osobe koja će u njeno ime prihvaćati ili odbijati pojedini takav postupak. Zaštita pacijenta koji nije sposoban dati pristanak
 6. moj brat je darova majci kuću prije godinu dana. ona ne podlježe porezu na nekretnine i nije ništa platila . sada majka prodaje kuću zbog zdravstvenih problema. pitanje 1. da li ona sada mora platiti onaj porez od 5 % koji je bila oslobođena u darovanju, zato što prodaje nekretninu trećoj osobi. 2. mora li platiti porez od 25 % zbog istog razloga. ako može stručno mišljenje sa zakonom i člankom koji to regulira. dobila sam oprečne informacije.
 7. milim te da mi pošalješ primjerak Tužbe upravnom sudu jer ih i ja moram tužiti za ostvarenje statusa. pošalji mi na mail lemis07@yahoo.com hvala !!!!
 8. možete zatražiti mirovinu po članku 6 ako vratite otpremninu po članku 6a. inače bi mogli tražiti i HRVI mirovinu i zadržati otpremninu kao što su neki dobili.
 9. to je po meni ispravno.zato se i zove opča nesposobnost.znači gubitak radne sposobnosti.nisi više za "nikakav" rad.samo šetnja,novine kavica ( bez ispunjavanja kladioničkih lističa).ovo što vukovar kaže za intelektualne usluge treba vidjeti u zakonu da li osobe sa opčom nesposobnošću mogu biti viječnici itd.npr. kod braniteljske zadruge osoba koja ima opču mirovinu nemože biti upravitelj zadruge. po tebi nebi smili ići ni u šetnju bez brnjice jer smo nesposobni za svaki normalni rad a mogli bi koga i ugristi. daj skuliraj se, ko meni smeta slikati ili se baviti nekim specijalnim poslovima pa i iskopavanjem kanala sa mojim sredstvima.
 10. po tebi nebi smili ići ni u šetnju bez brnjice jer smo nesposobni za svaki normalni rad a mogli bi koga i ugristi. daj skuliraj se, ko meni smetata slikati ili se baviti nekim specijalnim poslovima pa i iskopavanjem kanala sa mojim sredstvima.
 11. Ugovorom o djelu svatko može zaraditi koju kunu ali taj ugovor nesmje imati obilježja radnog odnosa ( nema radno vrije ni poslodavca) npr; možete slobodno slikati i prodavati slike, izvoditi krovne konstrukcije ili neke spec ijalne poslove na računalu kod kuće, a mislim da se možete baviti i akviziterstvom, čak iako ste 50 HRVI po PTSP,
 12. pa zar nitko nije imao sličnih problema ? javite se biću vam zahvalan !!!
 13. moraš se dogovoriti sa mirnim posjednikom i isplatiti ga koliko je on uložio, povećao vrijednost imovine i td. nikako na silu jer ćete bitu tuženi za smetnju posjeda.
 14. Imam diobeni ugovor na krivi broj čest. umjesto 3201 piše 2201. Kako ispraviti broj u ugovoru. mislim da sam pročita puno, ali nigdi nisam naša slično. Hvala svima i strčnim i inim odgovorima.
×
×
 • Napravi novi...