Jump to content

Myalbe

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem, to sam pretpostavljala. Da li prijedlog sudu mogu podnijeti ja iako nisam zakonski nasljednik ili mi je potrebna punomoć?
  2. Poštovanje, molim vas za pomoć oko naknadno pronađene imovine. Situacija je sljedeća: upisana suvlasnica nekretnine je preminula 1952 god.. Sud 1956 g. po pokrenutom ostavinskom postupku donosi rješenje o nasljeđivanju gdje se kao jedini nasljednik proglašava sin dotične osobe. Međutim sin koji je proglašen nasljednikom je naknadno također preminuo ostavivši iza sebe 2 sina. U postovima sam pročitala da se za naknadno pronađenu imovinu podnosi prigovor sudu te da sud postupa po prethodno donijetom rješenju bez otvaranja ostavinskog postupka. Mene zanima sljedeće: 1. što u slučaju kada nasljednik ih postojećeg rješenja o nasljeđivanju nije više živ? 2. da li prigovor za naknadno pronađenu imovinu može podnijeti i osoba koja nije zakonski nasljednik a ima pravni interes da se riješi suvlasništvo? Radi se o putu koji je od kada je formiran kao takav bio u suvlasništvu vlasnika okolnih parcela koji su ga koristili za pristup svojim parcelama. Prije puno godina jedan od suvlasnika je prodao svoju parcelu ali nije nikada prenio suvlasništvo u putu.
  3. Uspio sam dobiti čovjeka na VSRH koji mi je rekao da zahtjev za povlačenje revizije uputim direktno njima. Inače meni su na općinskom sudu rekli da se zahtjev za povlačenje predaje putem njih, što sam i učinio, ali oni nisu ništa poduzeli po zaprimljenom zahtjevu koji sam predao u 6 mjesecu ove godine.
  4. Pravomoćno je rješenje Općinskog suda za razvrgnuće suvlasničke zajednice u kojemu piše da će se nekretnina prodati na javnoj dražbi. Ažurirano Rješenje je postalo pravomoćnu 3 mjesecu 2014 a odvjetnik je u 6 mjesecu 2014 pokrenuo postupak revizije na Vrhovnom sudu.
  5. Hvala na odgovoru. Imam još jednu nejasnoću. Moji odvjetnik je zatražio reviziju postupka pri Vrhovnom sudu. U međuvremenu sam otkazao punomoć odvjetniku i tražio putem Općinskog suda da se povuče revizija jer sam suglasan sa donesenim rješenjem Općinskog suda. Rješenje je pravomoćno 26.03.2014. Da li sam dobro uradio što sam tražio povlačenje revizije? Sada mi nije jasno da li mogu tražiti od suda na nastavi postupati po pravomoćnom rješenju ili moram čekati da Vrhovni sud ili sutkinja donese odluku o prihvaćanju povlačenja revizije?
  6. Pozdrav, pročitao sam maltene cijeli post ali nisam pronašao ono što me zanima. Kod mene je situacija sljedeća. Zakasnio sam sa prigovorom na prekršajni nalog od 8 mjeseca 2014. godine. Jučer mi je uručena obavijest o zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilom na razdoblje od 6 mjeseci. Mene zanima da li postoji ikakvo pravno sredstvo koje se može primijeniti nakon obavijesti o zaštitnoj mjeri? I ako postoji koje? Naime ja sam 80% invalid rada i mirovina mi iznosi 1.600 kn. Auto koristim u svrhu posla kako bih nešto još dodatno zaradio. Hvala
  7. Hvala na odgovoru. Kod sutkinje je elaborat sudskog vještaka gdje je utvrđena procijenjena vrijednost nekretnine. Da li sud postupa po tom elaboratu? Da li je potrebno podnijeti zahtjev sudu za provedbu postupka?
  8. Pozdrav, mene zanima sljedeće. Sud je u prosincu 2012 u izvanparnicnom postupku razvrgnuca suvlasnicke zajednice donio rješenje o prodaji nekretnine javnom drazbom. Radi pokretanja postupka prodaje temeljem sudskog rješenje da li ja kao suvlasnik moram pokrenuti ovršni postupak? Nije mi jasan daljnji postupak pa bih molio ako mi netko može pomoći. Hvala
  9. Grad ima pravomoćnu lokacijsku dozvolu za izgradnju puta. Ukupno su dozvolom obuhvaćene 52 katastarske čestice unutar kojih se planira izgradnja prometnice. Zanima me slijedeće: jedna katarska čestica na kojoj se planira izgradnja prometnice nije navedena u lokacijskoj dozvoli. Da li je to uvjet za rušenje lokacijske dozvole?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija