Jump to content

studentprava189

Korisnik
  • Broj objava

    53
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je studentprava189 objavio

  1. Firma u drzavnom vlasnistvu gradi stanove. Frima prodaje stan osobi A, moj otac (osoba B) kupuje stan od osobe A. MOj otac darovnim ugovorom prenosi vlasnistvo na mene. U medjuvremenu je provedena legalizacija jer je stan u pocetku imao 55 kvadrata. Moj otac ga je kupio sa 70 kvadrata ( preinake). Nakon legalizacije imamo i podrum od 50 kvadrata( ne moze se nikako pristupiti, osim iz naseg stana). Zanima me sto je potrebno za upis u knjigu polozenih ugovora? Imam stjecanje svih prednika. U slucaju upisa , sto ce se sve moci upisati kao vlasnistvo? Jel bolje cekati protek vremena pa upisati sve na temelju dosjelosti? LP
  2. Legalizacija je prethodila ovome Rjesenju. Rjesenje se temelji na Planu grada iz 2018. Legalizacija je provedena prije toga.
  3. Bok svima! Zanima me jel ima itko iz Koprivnice ovdje. Naime, dobio sam nakon provedene legalizacije Rjesenje po kojemu treba platiti 40 kn po kubnom metru za Zonu 2. Rjesenje se temelji na Programu izgradnje objekata i uredjaja komunane infrastrukture za 2018.godinu. Pise da ce se sredstva vratiti ukoliko grad ne izgradi objekte i uredjaje?? Nije rijec o neleglnom objektu. Legalizacija je bila provedena zbog nekih bezveznih razloga. Nije rijec o kazni, nego o uskladjivnju kod legalizacije. Isto tako sam stan morao legalizirat koji je drazva bila gradila. Lokacijska i gradjevinska dozvola su postojale prije izgradnje nekretine. Ovo Rjesenje se temelji na nekomm planu za izgradnju infrastrukture i plana grad iz 2018. U istom Rjesenju pise da ce ljudi dobit novac natrag uoliko ne bude izgradjeno. Takodjer je navedeno da je doslo do pomaka iz zone C u zonu B. Kuca je sagradjena sredinom 1990ih Radi se o dosta velikom iznosu pa bi svaka pomoc dobrodosla.
  4. Pozdrav svima! Radio sam kao pravnik u Njemackoj, sada me zanima koje su pretpostavke za rad u Austriji? Trentutno sam u fazi raspitivanja ,pa je svaka informacija dobrodosla. na odno u Austriji nema pravosudnog kao takvog? Unaprijed hvala!
  5. firma a ima pottrazivanjeprema firmi b. firma a je u inozemstvu. donesena je pravomocna sudska presuda kojom je utvrdjeno da je firma b duzna. onda je isla dostava presude blablabla. a u medjuvremenu je firma brisana i postupak likvidacije je proveden.
  6. Pozdrav svima! Jel se moguce ikako naplatiti ako je nad firmom , koja je duznik, provedena likvidacija i ako je ona brisana iz sudskog registra? Drugo pitanje je ako je to moguce , dal postoji neki roku nakon likvidacije u kojem se treba postupati? Unaprijed hvala!
  7. u centru za medicinsku njegu + jos mogucnost za rad u ducanu kao prodavač
  8. Dobar dan svima! Zanima me mogucnost rada uz ugovor na radu na puno radno vrijeme. Jel postoji neki modalitet koji omogucuje dodatni rad ali da nije rijec o dopunskom radnom vremenu od 8 sati tjedno. Radim na bazi od 40 sati tjedno + prekovremeni ponekad. Nudi mise mogunost da dodatno radim pa me zanima koje su moje mogucnosti- sezonski ugovor, ugovor o djelu ili ....??? Unaprijed hvala i pozz
  9. hmmmm,a koja je onda svrha zastare i one odluke ustavnog suda??
  10. Dobar dan! Zanima me jel moguce ukljuciti ponovno plin s obzirom da je obustavljen ovrha od strane suda zbog toga sto nad ovrsenikom nije bilo sredstava na niti jednom racunu ?
  11. Kako se zastitit u posredovanju vozila izmedu stranaka koje se nalaze u razlicitim drzavama ? Pravna osoba A iz Njemacke kupuje vozila od Pravne osobe B Češke Ja sam Fizička soba C koja jednokratno posreduje između njih. Hvala
  12. Zanima me sljedeca situacija: Kako se oporezuju provizije na temelju ugovora o posredovanju kada je posrednik fizicka osoba ? I jel postoji razlika ako posredujem između fizickih i pravnih osoba? Jel to spada pod drugi dohodak ili ? Hvala
  13. Je li se placa porez ( ukoliko da koji) kada ostvarim proviziju na temelju ugovora o posredovanju ako je to jednokratno(povremeno) i ako nastupam kao fizicka osoba? I koja bi bil razlika uplate provizije na ziro ili tekuci racun ?
  14. Zar nije u zakonu 6% provizije navedeno kao maksimum ???
  15. specifična je situacija. rijec je o zemljistu nakojem se moze dosta kvadrata gradit. prodavatelji nisu uspjeli prodat jer ih kupci zbog vlasnickih odnosa ucjenjuju. ja sam nasao kupca kojem ti odnosi nisu problem i moze ih sredit pa nudi vise nego ostali.
  16. Jel se moze u ugovoru o posredovanju nekretnine dogovorit da umjesto provizije posrednik dobije razliku iznad cijene koju traži prodavatelj? Npr. Prodavatelj zeli 100 000 eura za nekretninu , a posrednik umjesto da uzme 3 % nađe kupca koji ce platiti 110 000eura i sebi uzme razliku od 10 000eura?? Jel to izvedivo ? Unaprijed hvala!
  17. Dobar dan! Zelim prodat nekretinu koja je vraćena rijeđenjem o povratu nacionalizirane imovine. Problem je sto u jednom stanu u zgraadi zivi bespravno useljeni stanar- beskućnik. Kako ga se može iseliti ? Unaprijed hvala na informacijama.
  18. Pravna osobaA zeli sklopiti sa mnom, kao fizickom osobom, ugovor o posredovanju . Moj zadatak je pronaci posao za pravnu osobu A sa pravnom osobom B. Znaci jedna firma me angazirala da joj nađem posla. Mene zanima koja je maksimalna provizija za ugovor o posredovanju . Jel postoji neka zakonska odredba koja određuje maksimalnu proviziju ili je to stvar dogovora. Brine me da ne bi ugovorio nedopustenu proviziju i da to uzrokuje nistetnost ugovora.
  19. Jel se moze nekretnina(građevinsko zemljište) koja se nalazi u suvlasnistvu tri osobe - osoba A,osoba B , Grad Zagreb prodat bez javnog natjecaja ?
  20. Hvala na odgovoru. Jel postoji neki nacin da se osiguram? Ne zelim da nadem kupca i da me se zaobiđe. Mislio sam na akreditiv ili? Da donesem potpisan ugovor od obje strane i da me isplate
  21. Hvala na odgovoru. Gledao sam malo zakon i pise da je maksimalna provizija 6 % ?? A kako bi se to moglo izvest ukoliko ja kontaktiram agenta pa on nade kupca da ne bi dolazilo do dvostruke provizije ?? Unaprijed hvala!
  22. Dobar dan! Osoba A me zamolila da prodam njezino zemljiste i da cu dobit proviziju u određenom postotku. Mene zanima kako se mogu osigurat u slucaju da nađem kupca. Jel trebam zahtjevat punomoc za prodaju , sklopit ugovor o posredovanju , ugovor o djelu ili...? Unaprijed hvala
  23. Jel moram placat sebi doprinose cim otvorim jdoo? Ili tek kad akumuliram neki kapital? Pitam jer mozda prvih pola godine nece bit klijenata tj. nece biti posla. Unaprijed hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija