Jump to content

abcjj4313

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je abcjj4313 objavio

  1. Nema vidljivih radova na terenu (nema ljudi, strojeva), iako postoji obveza naručitelja sanacija sokla. Navodno je danas pregled izvršenih radova od strane EU, s obzirom da se radovi financijaraju iz EU fondova.
  2. grad je postojeću prometnicu pretvorio u pješačku zonu - trg i time onemogućio prilaz kući automobilom. koje su obveze naručitelja, u kojem roku se mora napraviti novi prilaz? prilikom izgradnje spušten je nivo trga, te na kući postojeći sokl nije spojen sa nivoom trga. tko je dužan sanirati taj spoj? u kojem roku?
  3. Jesu, parnični troškovi. Međutim ja sam svoje rješenje prvi put vidjela tek 2013.g. (tri godine od datuma rješenja). O presudama se na sastancima sindikata, odvjetnika (angažiran od strane sindikata), radnika uvijek govorilo općenito - da, donesen su neke presude, rješanja - nikad konkretna imena ljudi. Tek kad je poslodavac krenuo sa naplatom troškova, dobili smo od odvjetnika naše presude, rješenja. Vjerujem da, (kako se na početku priče, sindikat obvezao platiti sve troškove), odvjetnik nije slao pojedinačna rješenja, nadajući se kako će poslodavac odustati od naplate, pa time i sindikat neće imati obvezu nadoknade troškova postupka prema radnicima. O kamatama nikad niko nije rekao ni riječ.
  4. Općinski građanski sud u 2010.g. nakon povlaćenja tužbi donosi rješenje kojim se meni - tužitelju nalaže nadoknada troškova parničnog postupka u roku od 8 dana. Odvjetnik - punomoćnik u ovom predmetu, me 2013.g. pismeno obavještava kako ću od tuženika dobiti obračun potraživanja, s kopijom gore navedenog rješenja. Napominjem kako se radlilo u tužbama radnika (navodno više od 1000 tužbi) prema poslodavci u vezi primjene kolektivnog ugovora. Obračun potraživanja od tuženika - poslodavaca sam dobila u 10/2014.g. kojim osim nadoknade parničih troškova moram platiti i pripadajuće kamate za period od 2010.g. do danas (gotovo 70% vrijednosti glavnice). Na pitanje zašto su presude stajale tako dugo kod odvjetnika, njegov odgovor je bio da se nastojalo dogovoriti s tuženikom o nenaplati dijela potraživanja, pa i kamata, ali nije uspjelo. Imam li kakva prava?
  5. da li je opunomoćeni odvjetnik dužan svoju stranku obavijestiti o donešenom rješenju i presuđenim troškovima? i u kojem roku? naime, još 2010. g. donešeno je pravomoćna rješenje kojim sam dužna platiti tuženiku trošak parničnog postupka u roku od 8 dana. sada, tuženik zahtjeva da mu se taj trošak plati sa pripadajućim kamatama, a ja do danas, još uvijek nisam dobila, od svog odvjetnik,a nikakva rješenja niti obavijesti. plaćanje troška parničnog postupka uopće nije sporno, ali trošak kamata je nastao zbog (ne)postupanja odvjetnika. kako se postaviti u konkretnom primjeru?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija