Jump to content

IvanaLeni

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. i ja bi se nadovezala na ovu temu.. kupila sam stan od 54,4m2, kupnja prvog stana, do sada sam živjela kod roditelja. sam stan je oko 40m2, ostatak je loggia , parkirno mjesto i vrt. Kako se gleda kvadratura za oslobađanje od poreza, da li je to samo kvadratura stana ili sve zajedno? Također sam kupila i garažu prema istom kupoprodajnom ugovoru, cca NKP 8m2, da li za nju plaćam porez? koji su mi sve dokumenti potrebni da bi podnijela prijavu poreza? promjena prebivališta (koji su mi tu sve dokumenti potrebni??) ? rodni list? kupoprodajni ugovor domovnica, da li još što treba? koja je procedura? stan i garaža su isplaćeni u cjelosti, što sve sada moram napraviti?
  2. hvala na odgovorima. bila sam kod odvjetnika, koji mi je rekao da NE potpisujem Kupoprodajni ugovor dok se fiducij ne riješi. Može li prodavatelj prema zakonu sklapati Ugovore, ukoliko on nije vlasnik u z.k., već je u zemljišnim knjigama upisana banka 1/1 zbog fiducija. Prijedlog odvjetnika je da sa pismom namjere fiducijarne banke i predugovorom idem u moju banku sklopiti Ugovor o kreditu i dobiti odobrenje. Onda s tim Ugovorom o kreditu idem do fiducijarne banke i tražim upis hipoteke moje banke u z.k., kada to ishodim idem potpisati Kupoprodajni ugovor i moja banka isplaćuje fiducijarnog vlasnika koji nakon toga izdaje Brisovno očitovanje... Mogu li pokrenuti kredit u banci na temelju predugovora? Problem: Banka koja ima fiducijarno vlasništvo mi odbija upis hipoteke moje banke prije isplate. I tu se stvar komplicira. Stvara se začarani krug. Sutra idem u moju banku da vidim postoji li neka druga mogućnost. Zna li netko od vas koje su mi druge mogućnosti? Da li je ovo sa upisom hipoteke kao banka drugog reda negdje upisano u zakonu da se mogu pozvati na to i to proslijediti banci koja ima fiducij? Ispravljeno mi je pismo namjere ali su na novom izbrisali poziv na broj, da li je to bitno? Također prodavatelj je pravna osoba; da li osim MB tvrtke, treba upisati i JMBG dir. odnosno zastupnika tvrtke, prodavatelja s kojim potpisujem Ugovor. Opet pregršt pitanja... pls help!!
  3. pozdrav! imam jednu prometnu priču koju bih molila da pročitate i pomognete mi savjetom da vidim da li ima nade i smisla truditi se ili ne.. naime, moj dragi je sa prijateljima otišao na motorijadu kampirati preko vikenda. u subotu je njegovom najboljem prijatelju poginuo tata i morali su se ranije vratiti doma. U subotu na noć, krenuli su bez razmišljanja kući, ipak je smrtni slučaj bio u pitanju, šatore i sve stvari su ostavili u kampu. popili su nekoliko piva ali NISU se planirali vraćati i u takvom stanju ići na put. zaustavila ih je policija alkohol 1,00 tragedija svega je što je dan/dva ranije u četvrtak dragom istekla registracija. Dakle s njom u paketu i tehnički i osiguranje. Stigla je kazna na cca 7.000kn vožnja neosiguranog motora 5000kn neimanje tehničkog cca 500kn i tako redom.. činjenica je da je alkohol bio u krvi i da je dva dana prije istekla registracija, ali da nije bilo smrtnog slučaja oni se ne bi vraćali i policija ih ne bi zaustavila.. registracija se ionako do sada obavljala u mjestu gdje su kampirali, i tako bi bilo i ovaj put nakon tog kobnog vikenda prije povratka doma.. da li ima smisla žaliti se i reći istinu ili zakon gleda samo činjenice zbog kojih je kriv, ali okolnosti koje su do toga dovele.. da li to ima ikakav utjecaj?? Pls help.. rok za žalbe je 8 dana, a već su 3 prošla...ima li nade?
  4. Pozdrav! Ovo je moj prvi post na ovom forumu i nažalost započinje traženjem vaše pomoći. Nisam stigla pregledati sve teme pa ako se o ovome već negdje pisalo, molim da mi napišete link. Dala sam kaparu za stan. Prodavatelj je pravna osoba, ali vlasništvo je fiducij banke 1/1, dok se u potpunosti ne podmiri kredit koji je prodavatelj digao prilikom izgradnje stambenog objekta. Radi se o novogradnji. Dobilla sam pismo namjere banke u kojem piše: ...spremna izdati brisovno očitovanje za nekretninu koja je instrument osiguranja prema Ugovoru o okvirnom iznosu zaduženja broj ... sa Sporazumom stranaka o pijenosu vlasništva na nekretnini radi osiguranja novčane tražbine od datuma... ne piše konkretno da se briše fiducij i 2 zabilježbe na Vlasničkom listu - brine me druga zabilježba #zabranjuje se zabrana opterećivanja predmetne nekretnine do potpunog namiranja tražbine banke.# da li trebam tražiti na uvid navedeni Ugovoru o okvirnom iznosu zaduženja da vidim da li je to to i gdje se to može tražiti. Kod javnog bilježnika gdje je ugovor ovjeren?? ili se zbog ovog ne trebam brinuti (moj stan je manje vrijednosti nego iznos zaduženja prodavatelja) ovo mi je kupnja prvog stana pa ne znam proceduru... na kupoprodajnom ugovoru piše da je isključivo vlasništvo prodavatelja bez tereta, ugovor još nisam potpisala jer me zanima da li je to točno ili se u Kupoprodajnom ugovoru mora upisati da je banka fiducijarni vlasnik i da sam primila pismo namjere? s obzirom da je prodavatelj pravna osoba i da se radi o novogradnji, treba li prodavatelj u Kupoprodajnom ugovoru iskazati iznose PDVa i Poreza na promet za stan i građevinsko zemljište ili to može iskazati naknadno kad primi uplatu (nisam spomenula da dižem kredit u banci) kada mi izda račun? Kada plaćam porez? nakon potpisa Kupoprodajnog ugovora ili nakon što moja banka isplati prodavatelju novac? Oslobođena sam poreza do 50m2, ali nekoliko kvadrata je više.. da li je potrebno na Kupoprodajni ugovor napisati klauzulu intabulandi? imam pregršt pitanja... nadam se da netko ima i odgovore. HVALA UNAPRIJED OD SRCA!! Pozdrav, Ivana
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija