Jump to content

rshaban

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rshaban objavio

  1. Pozdrav, moja majka radi u jednoj firmi tri godine i ima ugovor na neodređeno.Danas iznenada je pozvana u ured gdje je bio pravnik i gazdina kćer koja je mjenjala poslovođu odjela gdje majka radi jer je na bolovanju. I rekli su joj da imaju 3 svjedoka da je iznijela neku robu iz firme (mesna industrija) te da ce zvat policiju ako ne potpise otkaz na sto moja majka nije pristala jer nije kriva. Onda su joj ponudili novo radno mjesto(vjerojatno jos gore mjesto). I sve je ostalo na tome.Sutra ce vidjet sta ce ju docekati. kada im je ona rekla da ce sama ako treba zvat policiju a oni neka zovu tih troje ljudi koji su je navodno vidjeli pa nek svjedoce e onda su predlozili drugo radno mjesto. Pitanje je koja su njena prava, i zasto gazda zeli da ona to potpise. Navodno po glasinama bi trebala doci nova osoba na to radno mjesto a majka treba biti degradirana.Inace u toj firmi se radi svaki dan po vise od 12 sati. Ocigledno je se zeli mozda rijesiti e sada kako izvuci sto bezbolniji kraj?
  2. kako moze preko police..on bi nadoknadu stete sto mu je sat pukao i bicikl koji je sastavljan od 15 drugih je malo savijen
  3. meni ce presuda doci postom...ja sam se pokajao za udarac i materijalnu stetu (koja je ionako na mom autu),svjedok moj je potvrdio da nisam napustio mjesto a mali je potvrdio da sam dosao do njega uvjeriti se da je dobro..i sad mali fantazira
  4. pozdrav...ovako...bili na rocistu i sutkinja mi skine kaznu na 900kn i ukida zabranu upravljanja...kad smo izasli iz suda mali cigo i stari njegov poceli me trazit da im dam 100 eura da se dogovorimo jer je mali imao sat koji toliko vrijedi pa mu je pukao...oni ne razumiju da smo bili na sudu da bi se smanjila kazna a ne da sutkinja kaze da cu njemu dati novce...on je imao rociste u srijedu za sebe..i koliko sam cuo sutkinja mu oprostila sve i mali pitao da li me moze tuzit za stetu ,ona mu rekla da moze..ista je sutkinja bila u ponedjeljak..ne razumijem sada kako me moze tuzit..meni je kazna takva kakva je,njemu oprostena,nije bio ozlijeden,sutkinji je rekao u ponedjeljak kako je bilo i potpisao izjavu...on je dobio kaznu za svjetla,prsluk i odlazak s mijesta nesrece da bi mu to oprostili...dali me moze tuziti i koliko me moze teretit?njima je do novaca i ne razumiju uopce nistaq..njima je sada samo da izvuku novce.
  5. pisao sam prigovor i u ponedjeljak idem na sud..ja,moj svjedok,i mali...mali je rekao da ce potvrdit da sam dosao kod njega i da sam prema njemu postupio kako treba a svjedok ce potvrdit da nisam pobjegao i da sam se jos zadrzao tamo i pitao malog da li ce da ga odvezem doma....pise u pozivu da je predmet rasprave taj clanak samo koji se odnosi za oduzimanje vozacke i kaznu 2000kn.imam li sanse d mi to maknu da platim samo onih 1500...?i da lice tamo biti policajac jer ja nisam naveo da ga trazim,vec sam prvi dio kaazne priznao(1500kn) a na ovaj drugi dio se zalim
  6. Zanima me i da li se isplati uzimat odvjetnika da makne 2000 kn i uzimanje vozacke na 6 mjeseci? I da li ako uzmu vozacku da li to ulazi u zabiljesku i kada se to brise?
  7. Zanima me kada bih naveo svjedoka koji ce potvrdir da sam bio na tomjestu jos pola sata i onda otisao kod njega se doma uvjerit da je dobro da li bi to vrijedilo..a i danas sam pricao sa malim i rekao je da ce potvrdit da sam dosao kod njega doma..i zanima me da li ima veze sto svjedok takoder ima kaznu Koju nije platio i uzeta mu vozacka,da li ce ga sutkinja zafrkavati zbog toga kada dode tamo ili to nema veze,ipak je on dosao kao svjedok?
  8. Znaci ...za svaki klinac se mora zvat policija..nema smisla...zasto bi se zvala policija kad je mali pao sa bicikla ustao se i osao doma i onda se napravio pametan pa zvao...dali bi vi za bilo sta zvali policiju?ovo je bila tako mala stvar da nije vrijedna spomena jedino je mali to napuhao...katastrofa...mozete mi onda reci da li odma u prigovoru navodim imena svjedoka da nisam pobjegao i da li ce onda i taj mali bit pozvan ili samo moj svjedok..jer s malim sam pricao i potvrdit ce na sudu sve kako je bilo...i ponavljam u opisu da sam kriv nigdje se ne navodi da je mali bio neosvjetljen i da nije imao prsluk..i zanima me da li se pise prigovor ili zalba tj.kako to ide?
  9. Pozdrav svima... Imao sam situaciju sa biciklistom: https://www.google.hr/maps/@45.695815,18.396815,3a,75y,113.55h,81.17t/data=!3m4!1e1!3m2!1shrCsA_KtmlLWu8K8TALvbw!2e0 Bio je mrak,ulica neosvjetljena jer nije bilo struje zbog nevremena,isao sam pored kafica i htio stati. Taj kafic je pored vatrogasnog doma ispred kojeg ide biciklisticka staza. Kako je bio mrak i nisam vidio da itko ide biciklistickom ja sam sa glavne ceste skrenio u lijevo ispred vatrogasnih vrata da se okrenem i preparkiram na mjesto pored kafica gdje se mije stati.Medutim , stao sam i nisam stigao prebaciti u rikverc vec se iste sekunde u mene zabio biciklist,u prednji desni bocni dio auta,jer mi je prednji dio auta malo prekrio biciklisticku (sa slike se vidi da kada auto skrene sa glavne ceste da: ili cemu prednji kraj malo prekrit biciklisticku ili ako stane do nje onda cemu zadnji kraj virit na glavnu cestu,znaci nestane cijeli auto osim bocno kako se stane). On nije imao svjetla,prsluk niti kocnice. Mali se ustao i ja sam izasao iz auta i pitao ga je li uredu on je rekao da je i onako uplasen rekao da je sve ok i otisao doma. ja sam sjedio onda jos u tom kaficu20 minuta i nije mi dao vrag mira i odem do malog doma da ga pitam da li je stvarno u redu. Dodem do njega i on kaze da je zvao policiju od doma i policija dode pred njegovu kuce i rade mi ocevid na autu..autu je bio ostecen branik od siline udarca. Pirili smo i obojica 0,0. Mali je bio preplasen i zvao je policiju iz hira da bi nesto dokazao (kada je vidio da mu policajci isto pisu za svijetla i prsluk onda je usutio,inace mali je rom i maloljetan).Dobio sam da sam kriv i pise: da sam ga ja udario kada sam skrenio i da nisam se uvjerio da nema nikog (500kn), mala mateerijalna steta (1000kn), i BIJEG s mjesta nesrece (2000) kn i oduzimanje dozvole na 6 mjeseci.u obrazlozenju takoder ne pise da on nije imao svjetla i sve ostalo nego da sam kriv.Da l ija mogu izbjeci bijeg s mjesta nesrece i oduzimanje vozacke, s time da imam svjedoka da nisam napustio mjesto nesrece i ako mali kaze da sam ga htio odvest doma i sve ostalo. sve u svemu nista strasno nije bilo a od toga nastao problem,nije se ni trebala zvat policija jer nije nista veliko. I pise da sam kriv sto nisam ostavio podatke o sebi malom, a malog znam jer smo iz istog mjesta i pricao sam s njim odma kad je pao i lijepoga pitao jel je dobro i korektno sam postupio. zasto sam sada ja kriv za nezvanje policije a on ode doma pa se smisli zvat, u biti on je osao s mjesta i eto zvao. Kako da napisem zalbu pa da ide na sud,da li navodim odma ime svjedoka u zalbi? iako se ne slazem s time da sam ga udario (nego da sam nepropisno stao gdje nisam smio i da se on zabio) priznao bih samo da se to rijesi ali ne priznajem 2000kn i vozacku na 6 mj. jer nisam bjezao s mjesta nego totalno suprotno.:tikvan::tikvan:
  10. kome javiti..policijskoj postaji ili nadleznom prekrsajnom sudu
  11. Ovako, moja žena je napravila prekršaj u prometu i pisali smo prigovor..nakon nekog vremena smo se mi preselili na novu adresu s time da jos nismo stigli prijaviti..mi smo u stanu a stanodavac jos nije prijavio i taman u međuvremenu poštar dolazi na staru adresu i nosi odgovor na prigovor sto smo pisali...nas tramo nije bilo a njezina majka je postaru slucajno rekla da smo na drugoj adresi. sada nakon odlaska u poštu je rečeno da se to vratilo policiji ili sudu(nisam siguran odakle to dolazi).sada nas zanima da li ce biti kakvih sankcija i kakva je procedura, s obzirom da nismo stigli napravit prijavu stanovanja a u međuvremenu je doslo to sa suda/policije...hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija